5/7/21

[#Recepta] Galetes de civada i xocolata

La civada està molt de moda, ha existit sempre però és d'aquells aliments que durant una època tothom en parla i en fa receptes, doncs bé ha arribat el seu torn. Jo també m'he animat a fer aquestes galetes de civada i xocolata que tothom tant en parla!


Galetes de civada i xocolata

Ingredients per a unes 30 galetes

230 gr. de flocs de civada
100 gr. de farina
150 gr. de sucre morè
1/2 cullereta de llevat
1 pessic de sal
2 ous
150 ml d'oli d'oliva verge o de coco
1 grapat de perles de xocolata


Elaboració

En primer lloc encenem el forn per tal que estigui ben calent quan les enfornem i les anem preparant.

En un bol posem els flocs de civada, el sucre, el llevat i la sal.

Ara fem boletes amb la massa i les aplanem una mica per fer la forma de galeta.

Jo aquí hi he afegit al cim la xocolata trossejada perquè quedi a dalt.

Les disposem en una safata i les introduïm al forn durant uns 12 minuts o fins que comencin a daurar.

Les traiem del forn i les deixem refredar.

Les podem menjar recent fetes o guardar-les en un pot de vidre que duren dies!


Consells de degustació:

Hi ha moltes receptes diferents per fer i versions. Algunes porten plàtan enlloc d'ou i altres són sense farina, jo he optat per fer aquesta del blog Cuina d'una aprenent perquè m'ha semblat que feien bona pinta. De tota manera podeu fer la vostre pròpia versió afegint xocolata negre o amb llet o fruits secs o tot a l'hora :)



També us diré que m'han servit per aprofitar dos torrons que encara corrien per casa del Nadal i que un el vam trobar massa dolç, el de massapà, així que com que el trobàvem pesat de menjar, l'he introduït a les galetes a bocinets petits.


He fet el mateix amb un torró de 3 xocolates i així hem fet dues varietats de galetes i hem reaprofitat ingredients.

Són unes galetes molt versàtils, admeten molts ingredients diferents i serveixen tant per esmorzar, com de postres, per a berenar o picar entre hores.

Maridatge:

Es poden acompanyar amb un cafè amb llet, capuccino, latte machiatto, el cafè Dalgona que ara també està de moda, o un simple vas de llet freda.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!












30/6/21

[#Recepta] Quiche de formatge i gall d'indi

La quiche és una mena de pastís salat d'origen francès. Com no, tot lo be ens ve de França, no trobeu?


És un plat molt útil ja que et permet farcir-la del que vulguis, ja siguin verdures que t'hagin sobrat, embotits, peixos, entre altres.

25/6/21

[#Cava] @covides Cava Duc de Foix - Ice

Avui us porto una nova proposta de cava, el Duc de Foix Ice!

Es tracta d'un cava del celler Covides Viñedos - Bodegas, situat a Vilafranca del Penedès, una cooperativa fundada l'any 1963 per més de 600 viticultors amb la voluntat de poder mecanitzar i facilitar el procés de la vinificació de tota la seva producció.

23/6/21

18/6/21

[#Radio] @gironafmcat Especial coques de Sant Joan

Ara que s'acosta la Revetlla de Sant Joan i tothom la celebra com cal, això vol dir amb una bona coca i cava,  havíem de comentar on poder encarregar la teva coca!

Una coca típica, altres més originals, hi ha sabors per tots els gustos, ho voleu descobrir?

16/6/21

[#Recepta] Risotto de tomàquet sec

Ara que comencem aquestes calors venen de gust plats més freds per això acomiadem la temporada de risottos que a casa tan ens agraden amb un que ens va agradar molt:

14/6/21

[#Restaurant] P de Pà Coffee Bakery i la seva fòrmula migdia

Al P de Pà Coffee Bakery de Girona feia temps que hi volia anar ja que trobo que fan moltes propostes interessants. A vegades a Radio Girona fm us n'he parlat, sobretot dels seus pacs dolços de croissant planxat i beguda o els seus originals gofres, que fan goig de veure.

Tenen locals a diferents llocs cèntrics de la ciutat i ara han obert a Vic també. Tenen una carta on ofereixen diferents fórmules segons el moment del dia amb ofertes molt interessants de preu i atractives. Sempre hi ha coses que criden l'atenció!

Nosaltres en aquest cas vam fer una de les seves fórmules migdia que ofereixen, que pots triar entre amanida, focaccia o pizza i com no ens vam quedar amb aquesta última opció. A més inclou la beguda i amb el cafè una mini pasta gratis. Vam optar per fer un take away i molt bé!

10/6/21

[#Recepta] Truita de farina

La truita de farina és una truita molt antiga que es feia durant la postguerra, quan es patia de fam a moltes cases. Es feia aquesta truita ja que amb la farina atipa i amb l'aigua l'estires, fa que n'hi hagi més.
A més són ingredients que acostumem a tenir a la despensa.


De fet es tracta d'una truita que emplena força i que se sol fer amb cansalada i/o botifarra negre i si, a més hi afegim una amanida, tindrem un àpat ben complert.

5/6/21

[#Radio] @gironafmcat On menjar una bona amanida

Ara ja comença a fer caloreta i com a tal ens venen de gust aliments més frescos, així doncs al programa d'avui parlem d'On fer una bona amanida!


Comencem a Girona, al König, conegut per les seves braves, i potser hamburgueses i entrepans, però on fan unes amanides molt variades i bones. Concretament tenen a la seva carta vuit tipus diferents d'amanides, i ben originals, jo us recomano la König, ja que porta uns xips de poma que són addictius.

1/6/21

[#Radio] @gironafmcat Les creps

Les creps agraden a tothom oi? Doncs avui precisament parlem a Radio Gironafm.cat d'on trobar les millors!


Comencem a Girona al  PdePà  bakery on tenen una gran diversitat de creps tan salades com dolces. Jo especialment recalcaria les dolces ja que són impressionants, sobretot la de Kinder bueno o Oreo.
Són grans i ben carregades.

28/5/21

[#Radio] @gironafmcat On fer un kebab

Abans els kebabs estaven molt de moda, quan van arribar, però com tot últimament sembla que han anat a la baixa, substituint-los per noves tendències més saludables potser. Tot i així avui fem un repàs d'on poder menjar-ne un que sigui bo!

26/5/21

[#Radio] @gironafmcat On fer unes braves

A qui no li venen de gust unes braves? És dir-ho i tothom s'apunta oi? Doncs avui us direm llocs on en podeu trobar de ben originals!

Comencem a Lloret de Mar, a Studio 66, situat a l'Avinguda Dr. Fleming 1, amb un lingot de patata cruixent per fora i tova per dins i que et serveixen amb dues salses en forma de botó al cim, una d'allioli i una altra rosada, més brava.

Són súper originals i valen 6'50 euros.

Al Restaurant Grop, del c/ del Port 21 d l'Escala, fan unes braves clàssiques, cruixents, de la varietat Monalisa i servides amb una salsa rosa que no pica massa. A més te la serveixen a part, amb lo qual pots sucar més o menys :)

Destaquen per la seva ració abundant i només per 4 euros. Val la pena!

A Celrà trobem La Fàbrica, un restaurant-bar situat dins del centre cívic, al costa de l'Ajuntament.

Fan unes patates tallades longitudinalment, de forma original i fetes al moment amb una salsa molt gustosa.

Marxem a Girona, a El Doll, un bon lloc per prendre cervesa però també per acompanyar-la amb el bon assortiment de tapes que tenen.

Les seves braves són de la varietat Monalisa i les tallen en forma de daus d'una mida bona, ni massa grans ni massa petits. Les acompanyen amb una salsa molt bona i picant, la recepta de la qual és secreta, però parteixen d'una base de maionesa amb pebre picant i bitxeta.

Costen 6 euros.

I per últim no podiem parlar de braves sense nomenar el König, situat a Girona, també a Barcelona i Vic, on fan unes braves per llepar-se els dits.


Conegudes per molta gent, les tallen petites i queden ben cruixents per fora i tova per dins servides amb una salsa al punt de picant, tot i que alguns dies pica més ;)

Si no sou de picant també les podeu demanar amb salsa de formatges que és boníssima, porta encenalls de parmesà i grans de pebre.

També es pot fer mig de brava i mig de formatges i així ho proveu tot, us ho recomano!

Comentari dietètic:

Aquest apartat és més complicat ja que ens ho passem molt bé menjant unes braves però potser no tan bé a l'hora de pair-les :(

Hem de tenir en consideració que en funció de la qualitat de l'oli a l'hora de fregir-les les pairem millor i també dependrà de la salsa, si porta un excés d'all o no.

És una tapa molt llaminera que resulta calòrica i per això no n'hem d'abusar, tot i que el cap de setmana ens podem permetre el luxe, no? ;)





Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

24/5/21

[#Restaurant] Can Punyetes

Aquest passat dissabte vam anar al Restaurant Can Punyetes, un restaurant de Figueres on fan carn a la brasa.

El local és ampli i la decoració acord amb el restaurant, més rústica. Quan al menjar, molt senzill, gens treballat. La única cosa bona que tenen és a la seva brasa, que no potencien prou.

Els migdies fan un menú de dilluns a dissabte per 11'50, sent 12'50 en el cas dels dissabtes. Nosaltres hi vam anar precisament un dissabte, per si el menú era més atractiu però no va ser així.

21/5/21

[#Radio] @gironafmcat On menjar un bowl dolç

Avui parlarem d'on trobar bols dolços, perquè últimament s'han posat molt de moda i potser encarar desconeixem ven bé que són i on els podem trobar :)

De fet aquests bols dolços, que s'acostumen a menjar per esmorzar solen portar l'açai, una fruita originària de Brasil carregada d'antioxidants, aminoàcids, omegues, fibra i proteïnes i on s'hi afegeix alguna llet vegetal, com ara de civada o d'ametlla, granola i fruita fresca.

18/5/21

[#Producte] @tuyarro GaletesTuyarro

Casa Tuyarro situada a Santa Coloma de Farners data del 1894, on la Família Trias van crear les galetes i que avui dia encara fan a l'antiga manera, o sigui, sense conservants, colorants, ni cap mena d'additiu, tal i com les va crear el seu besavi, Francesc Trias i Vila.


L'elaboració és totalment artesana, és a dir, que queda limitada i el seu mercat és molt reduït.

13/5/21

[#Recepta] @Ibericosguillen Arròs de llangardaix ibèric

A casa som molt d'arrosos i és que es poden fer de tantes maneres que quan més en cuines més en vols fer de ben diferents.


En aquesta ocasió teniem una carn excel·lent, el llangardaix ibèric, la qual us n'havia parlat en algun altra post. Doncs precisament amb  aquesta carn hem fet un arròs per llepar-se els dits.

10/5/21

[#Restaurant] Els muffins de la Cafeteria Cendrassos

Quin descobriment vam fer amb aquests muffins que tenen a la Cafeteria Cendrassos, dins de l'institut.


Són unes magdalenes impressionants que elaboren in situ de forma artesanal en Carles i a la Lola.

8/5/21

[#Radio] @gironafmcat On fer un poke bowl

Aquest passat dijous vam parlar a Radio Girona.fm dels millors llocs on fer un poke bowl, voleu saber on? O primer anem a veure que és un poke bowl?

El Poke bowl és d'origen hawaià. La paraula "poke" en hawaià significa tallar i fa referència a trossos de peix cru marinat, generalment de tonyina, on s'hi afegeix arròs i es complementa amb verdures i salses.


Així doncs ara que ja sabeu que és exactament, anem a veure on els podem trobar!

5/5/21

[#Recepta] @Vitandfruit Magdalenes de taronja

Sempre que veig unes magdalenes m'entren unes bojes ganes de menjar-ne. És veure-les i començar a pensar en la seva esponjositat i textura i n'haig de fer!


Doncs avui us deixo amb una recepta molt senzilla, que es fa molt ràpida i surten molt bé. I en aquest cas, com que tenia unes taronges de Vitandfruit bonissimes, hem aprofitat la seva pell per aromatitzar-les. 

30/4/21

[#Recepta] Noodles amb verdures i cacauets

A casa acostumem a menjar noodles, des que els vam tastar que ens agraden i van molt bé per combinar amb verdures que sovint corren per la nevera però no acabes de gastar.


Nosaltres els hem fet amb carrota i raves i per aportar sabor i proteïna al plat hi hem afegir cacauets, que hi queden molt bons.

28/4/21

[#Producte] @carlitcerdanya Trinxat

A casa quan fa fred ens agrada menjar trinxat. És un plat fàcil de fer que a més coincideix amb la plena temporada de la col, una verdura molt saludable. 


Anem a veure'n la recepta!

19/4/21

[#Restaurant] Pizzeria del Barri Vell

Que n'és de bonica Girona, i sobretot quin encant té passejar pel Barri Vell i anar a comprar a les seves botigues, que tenen un encant especial i al darrera hi ha gent molt maca.


Doncs precisament és on hem anat a tastar la Pizzeria del Barri Vell. Un local petit i bufó, amb un tracte molt proper on fan tota una selecció de pizzes per emportar i per repartir que són una delícia!

5/4/21

[#Producte] @DelykattDelice Bagel amb crema de formatge, tomàquet, advocat i ou ferrat

Els bagels són un producte estranger però que ha agradat molt i crec que ha vingut per quedar'shi, ja que ofereix moltes possibilitats.


Els podem tastar sobretot en brunch, tot i que algun restaurant els ha incorporat a la seva carta d'entrepans i ho trobo molt bé, quantes més opcions tinguem millor!

29/3/21

[#Producte] @Vitandfruit Grills de clementina banyats amb xocolata i coco

Des de Vit&Fruit directament de València ens han fet arribar una caixa amb taronges i clementines. Una fruita recent collida, de l'arbre a taula. 


Concretament hem pogut degustar dues varietats de cítrics Premium, la taronga Navel Late, que és molt dolça i sucosa i la clementina Orri, que destaca per la seva dolçor, sembla un caramel.

17/3/21

[#Producte] Muffins de nutella i cookies d'Ericakes

A casa som llaminers, però llaminers no en plan pastisseria, sinó que preferim la típica coca de iogurt o magdalenes. Suposo que la textura esponjosa que té, que és veure una coca d'aquestes i ja et ve de gust menjar-la :)


Doncs l'altra dia vam tastar uns muffins d'Ericakes, una noia que fa tot tipus d'elaboracions artesanes dolçes, pastissos, galetes, coques, brownies i cupcakes entre altres.

8/3/21

[#Radio] @gironafmcat Restaurants de cargols

Aquesta setmana al Programa de Ràdio Girona.fm hem parlat de restaurant on menjar uns bons cargols.

Potser els cargols no agraden a tothom però a qui li agraden li solen agradar molt i a qui no, sempre trobarà altres plats :)

3/3/21

[#Radio] @gironafmcat Restaurants de calçots

Ara estem en plena temporada de calçots, així que parlarem d'on fer una bona calçotada!


Comencem a Figueres, al Restaurant Can Punyetes on fan un menú de calçots amb calçots amb romesco de primer i de segon assortit de carn a la brasa, amb postres, pa i beguda per uns 25 euros.

18/2/21

[#Producte] Conus Rodellas

Quin descobriment quan vaig veure els Conüs Rodellas per instagram, de seguida em van cridar l'atenció! Els coneixeu?

Són un petits cucurutxos cruixents i farcits de diferents xocolates, són una passada :)

6/2/21

[#Producte] Autèntics Bombons Belgas - Especial Sant Valentí

Sempre m'ha agradat el consum dels productes de proximitat, dels nostres productors locals, els nostres pagesos, les nostres botiguetes de barri: com aquella flaire de pa que s'esmuny per la porta del flequer; l'olor a verdura fresca que sentim al mercat de bon matí a mida que t'hi vas apropant o bé aquella oloreta d'embotit tan deliciosa i que ens fa obrir boca de la parada de xarcuteria.

En aquest cas, us parlaré d'una botigueta d'aquí Figueres, situada al carrer Nou 84, on fan màgia amb la xocolata: "Autèntics Bombons Belgas".

29/1/21

[#Recepta] Tàrtar d'alvocat i tomàquet

Últimament l'alvocat està de moda, no trobeu? Que si amb torrades en un brunch, que si per sopar amb una truita, que si postres... sembla ser que el veiem a molts plats.


27/1/21

[#Recepta] @Freskibo_es Pop a la gallega

A casa ens agrada molt el pop a la gallega, però com que porta molta feina el fet de preparar el pop fresc i congelar-lo per després bullir-lo no en fem massa sovint.


Però ara gràcies a Freskibo aquesta feinada ens l'estalviem ja que tenen les potes de pop ja cuites, a punt per consumir.

25/1/21

[#Producte] Sal de Taffoni

Avui us parlaré d'una sal que em va semblar molt interessant, la Sal de Taffoni, sobretot perquè al darrera hi ha una persona implicada en l'extracció manual d'aquesta sal, voleu saber-ne tot el procés?


A l'Alt Empordà, i concretament a la Mar d'Amunt, és a dir, tot el territori al nord del Cap de Creus, des de Cadaqués fins a Cervera és on té lloc la formació d'aquesta sal, fruit d'un procés totalment natural.

22/1/21

[#Embaràs] Què menjar quan tens nàusees

Durant l'embaràs és molt probable que tinguis nàusees, fins i tot vòmits, sobretot als primers mesos.

A mi em van començar just quan portava un mes de gestació.

De cop no sabia què menjar ni tenia gairebé gana i a més, em sentia plena de seguida.

Segons la meva experiència personal i com a dietista us donaré alguns tips que et poden ajudar!


20/1/21

[#Recepta] Crema de carbassa i porros

Aquests dies que fan tan fred què millor que una bona crema per escalfar-te el cos i reconfortar-te.

Avui us presento una crema feta amb una carbassa ben maca que em van enviar de Naranjas Masil.

15/1/21

[#Radio] @gironafmcat Pollastre a l'ast

Els diumenges sembla que és el dia típic de menjar pollastre a l'ast i més ara que estem avorrits a casa i sembla que sortir a buscar el pollastre i anar a casa a menjar-lo t'alegra una mica, no?



Però sabeu on comprar-los? Doncs aquí fem  un repàs de llocs on en venen, tots amb les seves particularitats, anem a veure'ls!

11/1/21

[#Recepta] @Freskibo_es Rap al forn amb pebre vermell

Avui portem una altra recepta molt gustosa, sana, relativament ràpida de fer, ja que el temps de cocció no ens l'estalvia ningú, però molt senzilla de preparar i que de ben segur que us agradarà: rap al forn amb pebre vermell.

4/1/21

[#Recepta] Carxofes al cop de puny

Ara que estem en plena temporada d'escarxofes val la pena aprofitar-la ja que a part d'estar boníssimes, són molt saludables, sobretot després de les Festes Nadalenques, ja que ens ajuden a depurar l'organisme.
 

El que sovint fa mandra és netejar-les però amb la recepta que us proposo avui, no costen gens i queden delicioses.

23/12/20

[#Recepta] @Freskibo_es Llenguado a la meunière

No sempre les receptes més bones necessàriament han de ser les més elaborades. A vegades amb pocs ingredients es poden fer algunes coses molt gustoses.

Aquest és el que cas que ens ocupa, avui hem fet un filet de llenguado a la meunière, anem a veure com es prepara i comprovarem com n'és de senzill de preparar.

21/12/20

[#Recepta] @Quescrem Tiramisú

Fa un temps us havia parlat de l'empresa especialista en formatges i productes làctics, Quescrem.


Sobretot us vaig parlar del seu últim i innovador producte, el Kèfir, però ara us volia presentar el seu Mascarpone, amb el qual hem fet una recepta italiana deliciosa:

Tiramisú

18/12/20

[#Producte] Pastisseria Llavina

El passat Nadal vam fer una escapadeta a Solsona però a mig camí vam anar a visitar una granja d'animals i de pas ens vam aturar a Centelles i sort que ho vam fer perquè sinó no haguéssim conegut la Pastisseria Llavina.

Des de l'any 1929 que porten elaborant els seus productes de forma artesana i això es nota només d'entrar a la seva botiga. Ara la porten la 3a generació amb l'ajuda dels seus fills.

16/12/20

[#Recepta] Arròs de verdures amb xoriç i salsitxes

Des que vaig provar per primera vegada aquest plat, que em va agradar moltíssim. És un plat senzill de fer però molt llaminer que a casa ens agrada molt!


Anem a veure'n la recepta

Arròs de verdures amb xoriç i salsitxes

Ingredients per a 2 persones:
  • 160 gr. d'arròs Bomba
  • 1 carabassó gran
  • 1 albergínia gran
  • 4 salsitxes de porc
  • rodelles de xoriç
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra

11/12/20

[#Recepta] @Freskibo_es Noodles amb llagostins i verdures

Una recepta que acostumem a fer a casa i que ens agrada anar variant són els noodles. Els trobem molt versàtils, ja que es poden fer amb carn, peix o simplement verdures diferents, amb tot queden bons!


Aquesta vegada teniem uns magnífics llagostins cuits de Freskibo, així que vam decidir fer una recepta de:

Noodles amb llagostins i verdures

Ingredients per a 2 persones:
  • 65 gr. de noodles per tots dos (és el que indica el paquet), ja que després abunden molt
  • 250 gr.  paquet de llagostins cuits Freskibo
  • 1 pastanaga gran tallada a tires fines
  • 8 ravanets tallats fins
  • salsa Yondu
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

10/12/20

[#Producte] Very dolç

Fa poc hem fet un descobriment per Instagram, una noia que es dedica a fer uns dolços impressionants. Aquest any l'he començat a seguir i he vist les elaboracions que feia, bé, concretament em vaig enamorar d'uns canela rolls que va posar ja fa un temps i des d'aleshores l'he anat seguint.