28/5/21

[#Radio] @gironafmcat On fer un kebab

Abans els kebabs estaven molt de moda, quan van arribar, però com tot últimament sembla que han anat a la baixa, substituint-los per noves tendències més saludables potser. Tot i així avui fem un repàs d'on poder menjar-ne un que sigui bo!

A Gondal Kebab del c/de la Rutlla de Girona, tenim un local petit i cèntric on fan kebab amb durum o amb pa de pita i a triar entre carn de vedella o pollastre i tres salses, la de iogurt, una que pica bastant i una més neutra.

Per farcir no hi ha tanta varietat d'ingredients, trobem enciam, ceba, pastanaga i tomàquet però relació qualitat-preu està bé, ja que són d'una bona mida i pes considerable.

Continuem a Girona a Can Kebab, del c/Ciutadans, un carrer molt conegut on trobem un lloc petitó regentat per un matrimoni que preparar la carn macerant-la ells mateixos. També fan el pa de forma artesana i la salsa de iogurt.

Pots triar entre pollastre o porc i com a verdura, enciam, tomàquet i ceba.

Si vols completar el kebab tenen uns dolços tradicionals fets per ells que fan una pinta...

A Figueres tenim Kebab i pizzeria Figueres, a l'Avinguda Salvador Dalí 52, on el seu nom ja ho diu, fan kebabs de vedella o pollastre amb diferents verdures a triar, també olives i remolatxa en aquest cas i salsa de iogurt o picant, o un xic de cada.

L'avantatge és que te'l porten a casa, al igual que les pizzes que ofereixen.


Al Kebab de Nou, tenen un menú molt ampli, amb diferents cominacions, si vols kebab amb pa de pita, patates i beguda o amb durum i beguda, també amb falafels (croquetes de cigrons).

De preu és molt econòmic i t'ho porten a casa.

Continuem a Figueres a l'Aladin kebab, del c/Sant Pau, amb un preu de 2'5 euros tens un pa de pita amb carn de pollastre o vedella i forces verdures a triar. Com que en venen molts t'assegures que tot és més fresc, ja que van rotant.

I l'últim de Figueres, el que més m'agrada a mi és Casa Turca, un restaurant situat al c/Nou, molt net on pots menjar in situ a emportar-te'l a casa. Sempre el pots encarregar i passar a buscar-lo!

Pots triar si vols durum o pita i també vedella o pollastre i totes les verdures són tallades cada dia. Va acompanyat de patates fregides i és molt bo i abundant.

El tracte és amable i no és tan barat com els altres, però val la pena.

Per acabar us volia nomenar el millor que he tastat mai, tant per la qualitat de la carn com per les combinacions de verdures i el seu pa de pita artesà, a més del bon servei. A Viena al Türkish kebap, un restaurant on ofereixen menjar turc però que també disposen de casetes tipus quiosc on fer un mos ràpid.

Suposo que allà es consumeix més que aquí i es cuida més el producte. Per ells és un menjar ràpid més ben valorat i no m'estranya perquè és bo, bonic i barat ;)



Comentari dietètic:

Avui és díficil de definir el contingut calòric d'aquest plat, ja que varia en funció de la carn i com hagi estat marinada. Sovint es tracta d'uns rotlles que ja venen fets i ells els posen a l'estufa on va rodant i així els van tallant ben torradet per emplenar les pites o durums.

El que si us puc dir és que les verdures de la farsa són ben saludables, la salsa també acostuma a ser-ho, ja que sol ser casolana i per últim tenim un hidrat de carboni provinent del pa que ens aporta energia de llarga durada.

En resum us diria el que us dic altres vegades que un kebab de tant en tant no ens fa cap mal ;)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario: