18/6/21

[#Radio] @gironafmcat Especial coques de Sant Joan

Ara que s'acosta la Revetlla de Sant Joan i tothom la celebra com cal, això vol dir amb una bona coca i cava,  havíem de comentar on poder encarregar la teva coca!

Una coca típica, altres més originals, hi ha sabors per tots els gustos, ho voleu descobrir?

Comencem a Girona amb la Pastisseria Tornés, tot un clàssic a Girona, així com també la seves apreciades coques, amb fruita o crema o nata, vosaltres trieu i gaudiu. Com us havia comentat en altres programes la finura d'aquesta pastisseria es nota en tots els detalls, és una coca per quedar bé, sobretot si vas convidat.

Seguim a Girona, amb un lloc especial per a tots aquells que no prenguin gluten, l'Obrador Gluten Free, situat al Passeig Sant Joan Bosco 35 fan molts productes sense gluten i entre ells coques de Sant Joan.

Poden ser amb crema i fruita confitada, farcida de nutella, farcida de crema cremada, sense farcir de fruites, de croissant amb oli d'oliva i sucre i vegana amb fruita confitada.

Una varietat molt extensa i bona opció perquè ningú es quedi sense coca.

A Figueres, l'Ericakes, una noia que des del seu obrador fa pastisseria personalitzada, aquest any fa unes coques ben originals i llamineres, amb kinder bueno o nutella o crema i acabades amb xocolata o fruita. La massa és súper esponjosa i ja veieu que el farcit és per qui agradi la xocolata o vulgui quelcom diferent.

També si tens nens a casa segur que els hi encanta, bé nens i no tan nens ;)

Continuem a Figueres, bé de fet a Figueres i a altres poblacions, entre elles Girona, Roses, Castelló d'Empúries, entre altres. Us parlo del Grup Pa Fi, unes fleques que aposten fer fer un salt qualitatiu als seus productes i ho demostren amb les seves coques.


Una coca que es prepara al seu obrador però que es fermenta, es cuina, es farceix i es decora a la botiga, ja sigui farcida de crema cremada i decorada amb pinyons, com amb fruita o nata.


Jo personalment us recomano la de crema cremada, ja que es tracta d'una massa flonja i toveta, amb la seva generosa crema cremada i força plena de pinyons al cim. Una coca que no us podeu perdre.


I marxem cap a Palau-Saverdera, a la Fleca Pastisseria Can Berta, coneguda precisament per les seves coques, que en fan tot l'any. Una coca amb una massa gruixuida i epsonjosa ben farcida nata o crema i a tope de pinyons al cim. No us la podeu perdre, tan si és per Sant Joan com en alguna ocasió que tingueu.

A més aquest any la seva coca tradicional amb fruita ha guanyat el Premi a la Millor Coca de Sant Joan del 2021 anunciat per Xavi Caminals al seu programa dels matins de Cadena 100.  

I acabem a Roses a Can Cairó, un lloc de referència pels seus productes, i on quedar satisfets amb les seves elaboracions i coques tradicionals fetes al seu obrador.


Podeu recuperar-ne el podcast aquí:





Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario