No sempre les receptes més bones necessàriament han de ser les més elaborades. A vegades amb pocs ingredients es poden fer algunes coses molt gustoses.
Aquest és el que cas que ens ocupa, avui hem fet un filet de llenguado a la meunière, anem a veure com es prepara i comprovarem com n'és de senzill de preparar.
Ingredients per a 2 persones:
- 2 filets de llenguado, en aquest cas, de Freskibo.
- 50 grs de mantega
- julivert
- 1/2 llimona
- farina
- oli d'oliva, sal i pebre
Elaboració:
En primer lloc, posem 25 grs de mantega a dins la paella juntament amb una mica d'oli d'oliva, no massa, per evitar que la mantega es cremi.
A continuació, preparem un plat amb la farina per tal d'enfarinar els dos filets per banda i banda.
Quan veiem que la mantega ja s'ha desfet, hi posem els dos filets per tal de rossejar-los.
Preparació de la meunière:
Mentre se'ns estan fent els filets, preparem una altra paella amb els altres 25 grs de mantega i una mica d'oli també.
Quan està ben desfeta, hi afegim el julivert ben picat i el deixem coure bé.
Quan veiem que la mantega ja ha agafat aquell to dauradet i el julivert també està ben cuit, podem apagar el foc i tirar-hi el suc de la mitja llimona, remenant-ho tot molt bé per cohesionar-ho.
Finalment, ja podem emplatar. Posem el filets i hi aboquem pel cim la barreja de mantega, julivert i llimona i ja podem servir!
Consells de degustació:
Encara que no sigui massa recomanable nutricionalment, crec que en aquest cas, no podem deixar al plat les restes de la salsa meunière, així que tingueu a mà una mica de pa per poder-hi sucar! ;)
Maridatge:
Doncs ja sabem que això sol ser a gust del consumidor, però un bon vinet blanc acompanyaria perfectament aquest plat.
Valor nutricional:
El llenguado és un peix baix en calories, però ric en proteïnes i en diverses vitamines del grup B (la B1, B2, B3, B9 i B12) i també ens aporta minerals com el fòsfor, potassi, calci, magnesi i zinc.
No hay comentarios:
Publicar un comentario