24/2/20

[#Hotel] La Freixera

Durant les passades vacances de Nadal vam fer una escapada a Solsona, un poble medieval preciós. Solsona és petit però amb un patrimoni històric i cultural molt valuós. Manté la calma de poble i passejar per dina les seves muralles dóna una tranquil·litat que no esperes.


El seu nucli històric manté l'estructura de quan era ciutat emmurallada i conserva encara els tres portals d'entrada; el del Pont, el del Castell i el de Llobera. També trobem el Pou de Gel, on guardaven el gel per tal que es conserves bé.



Caminant pel poble has d'anar observant tots els detalls, escuts, caps de biga treballats a les barbacanes, entre cases de pedra. Solsona és la ciutat emmurallada millor conservada de Catalunya.


Passejar pels seus carrers estrets és endinsar-te en la seva història. Encara molt carrers han guardat el nom de la funció que complien, com ara el de les Terceries, que era on es venia la carn. Altres duen el nom d'un Sant.

I precisament al carrer Santa Llúcia ens vam allotjar nosaltres, en un hotel amb un encant especial: La Freixera. Es tracta d'un edifici històric del segle XIV convertit en un hotel boutique.


Només d'entrar ja t'hi trobes a gust i des de la bona rebuda fins que t'acompanyen a l'habitació només fa que encara t'hi sentis millor. Un personal molt amable i proper fan que la teva estada sigui immillorable.

L'espai hi acompanya, parets de pedra, habitacions càlides i molt ben equipades. Impressionant quan obres la porta i tens la banyera allà preparada, amb sabons i barnussos, que et crida a que et facis un bany relaxant. I precisament això és el que vam fer quan vam venir de visitar el poble, que justament hi feia un fred, que arribar a l'habitació i prendre un bany calentet ens va sentar súper bé.

Però la cosa no va fer més que millorar quan ens van servir el sopar a l'habitació, això no té preu, ho recordaré sempre.

La noia de recepció ens va trucar a la porta i ens va entrar un carro amb una bona amanida amb favetes baby, tendres i delicades, un bon assortiment de formatges i embotits variats, una ampolla de vi blanc i uns bombonets per finalitzar.


L'amanida molt gustosa, amb brots tendres.


La safata d'embotits curats excel·lent, tot fet de proximitat i acompanyats de llesques de pa ben sucades i regades amb un bon oli d'oliva.


Quan a l'assortiment de formatges, ben complert, amb les seves melmelades per a maridar i uns bastonets per sucar els cremosos i una mica de raïm.


I per rematar el bon sopar, uns bombons deliciosos, d'una xocolata fina extraordinària.


Tot el sopar el vam fer amb un vi blanc Vall Major, del Celler Batea, amb D.O. de Terra Alta.
Un vi blanc jove que tot s'ha de dir, lligava perfectament amb aquest gran àpat.


Acabar el dia així és una de les millors coses que pots fer, ho haurem de fer més sovint...




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario