Doncs aquesta setmana a Radio Girona.fm precisament hem parlat sobre on els podem trobar!
Si sou de Girona, a la Pastisseria Tornés, una pastisseria preciosa que cuida tots els detalls al mínim i on treballen les pastes molt bé, fan uns brunyols amb una pasta molt fina.
A Figueres trobem diferents llocs on els fan molt bons.
En Pere Llobet té un forn de tota la vida on fan uns brunyols flonjos i esponjosos que són bonissims.
A l'Obrador d'en Quimo també fan els típics de l'Empordà, amb una pasta molt ben fregida.
Al c/ Nou trobem una fleca petita, Can Prujà, on fan uns xuixos impressionants, tant per la seva massa com per la seva grandària i el brunyol no podia quedar enrere. Si us agrada la matafaluga us agradarà encara més ;)
Anem cap a Roses on trobem Can Cairó, una pastisseria molt coneguda on fan moltes elaboracions, entre elles els brunyols, uns dels que més m'han agradat per la seva esponjositat i bona fritura.
A Palau-Saverdera tenim Can Berta, conegut per les seves coques farcides però on fan uns brunyols que valen molt la pena, una massa ben pastada i amb un toc de llimona que tan bo i fa.
I conegut per haver fet el millor xuixo del món, a Banyoles trobem Pastisseria Padrés, on els brunyols, com no, no podien ser menys.
I per acabar us recomano anar a Terrades, al Petit Forn de Pa, no sols pel seu famós pa cuit al forn de llenya, sinó també pels seus brunyols, destaquen pel seu gran tamany i la seva pasta, feta com de tota la vida.
I la Victòria ens afegeix dos llocs més;
Can Surroca, a Castelló d'Empúries, una pastisseria de la qual ja n'haviem parlat, però ara que parlem de brunyols també l'hem d'esmentar.
I per últim a tocar Camprodon, trobem El Forn de pa de Llanars, on tot entra pels ulls, fins i tot els seus brunyols més de vent potser, però deliciosos. També haviem comentat que molta gent hi anava per les seves coques.
Comentari dietètic:
Els brunyols són unes postres típiques de Setmana Santa que com la majoria de dolços aporten forces calories. Sobretot provinents de l'oli amb el qual es fregeixen.
Jo recomano menjar-ne un parell o tres per treure's les ganes i perquè s'ha de gaudir també. El que convé és no passar-nos amb la quantitat, com sempre dic.
En aquest cas si hem fet un àpat abundant doncs per postres no mengem 4 brunyols, si amb la meitat ens quedem satisfets i bé. Està comprovat que gaudim dels primers, però els altres ja són per gula, no?
No hay comentarios:
Publicar un comentario