Ara que comencem aquestes calors venen de gust plats més freds per això acomiadem la temporada de risottos que a casa tan ens agraden amb un que ens va agradar molt:
Risotto de tomàquet sec
Nosaltres hem fet servir el tomàquet sec Bonnysa ja és un tomàquet al qual se li ha fet un assecat lent i controlat que garantitza la homogeneïtat i punt perfecte del tomàquet. A més no porta ni conservants ni colorant, ni cap sulfit.
Ingredients per a 2 persones:
- 200 gr. d'arròs Arborio
- mig paquet de tomàquet sec Bonnysa
- brou vegetal
- ceba de Figueres
- vi rosat
- sal i pebre negre
- oli d'oliva verge extra
- mantega
- formatge Parmesà
Elaboració:
En primer lloc fregim la ceba tallada ben petita en una paella amb oli d'oliva verge extra.
Una vegada tenim la ceba cuita, incorporem l'arròs i el tomàquet sec i remenem hi anem afegint brou vegetal fins que l'arròs estigui al punt.
A mitja cocció afegim mig got de vi per donar sabor i cap al final de la cocció afegim una culleradeta de mantega.
Servim el plat amb formatge Parmesà recent ratllat.
Consells de degustació:
Com heu llegit a la recepta jo he fet l'arròs amb vi rosat però el vi blanc que és l'habitual en la preparació dels risottos hi escau molt bé.
A més del tomàquet sec hi podeu afegir altres ingredients com ara alfàbrega, una espècia que hi aporta un gust molt bo i és molt aromàtica i també alguns pinyons.
Valor nutricional:
Els risottos són un plat ben complert, ja que tenim hidrats de carboni, greixos i una petita part proteica del formatge. Seria bo acompanyar el plat amb una bona amanida verda i acabar amb unes postres de fruita.
Maridatge:
Us recomano una copa de vi blanc jove ben fresquet o vi rosat, que els tenim més oblidats però en plats d'àrros i pasta i algunes amanides casen bé.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario