16/6/21

[#Recepta] Risotto de tomàquet sec

Ara que comencem aquestes calors venen de gust plats més freds per això acomiadem la temporada de risottos que a casa tan ens agraden amb un que ens va agradar molt:


Risotto de tomàquet sec

Nosaltres hem fet servir el tomàquet sec Bonnysa ja és un tomàquet al qual se li ha fet un assecat lent i controlat que garantitza la homogeneïtat i punt perfecte del tomàquet. A més no porta ni conservants ni colorant, ni cap sulfit.



Ingredients per a 2 persones:
  • 200 gr. d'arròs Arborio
  • mig paquet de tomàquet sec Bonnysa 
  • brou vegetal
  • ceba de Figueres
  • vi rosat
  • sal i pebre negre
  • oli d'oliva verge extra
  • mantega
  • formatge Parmesà


Elaboració:

En primer lloc fregim la ceba tallada ben petita en una paella amb oli d'oliva verge extra.

Una vegada tenim la ceba cuita, incorporem l'arròs i el tomàquet sec i remenem hi anem afegint brou vegetal fins que l'arròs estigui al punt. 


A mitja cocció afegim mig got de vi per donar sabor i cap al final de la cocció afegim una culleradeta de mantega.


Servim el plat amb formatge Parmesà recent ratllat.



Consells de degustació:

Com heu llegit a la recepta jo he fet l'arròs amb vi rosat però el vi blanc que és l'habitual en la preparació dels risottos hi escau molt bé.


A més del tomàquet sec hi podeu afegir altres ingredients com ara alfàbrega, una espècia que hi aporta un gust molt bo i és molt aromàtica i també alguns pinyons.



Valor nutricional:

Els risottos són un plat ben complert, ja que tenim hidrats de carboni, greixos i una petita part proteica del formatge. Seria bo acompanyar el plat amb una bona amanida verda i acabar amb unes postres de fruita.

Maridatge:

Us recomano una copa de vi blanc jove ben fresquet o vi rosat, que els tenim més oblidats però en plats d'àrros i pasta i algunes amanides casen bé.


 

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario