1/6/21

[#Radio] @gironafmcat Les creps

Les creps agraden a tothom oi? Doncs avui precisament parlem a Radio Gironafm.cat d'on trobar les millors!


Comencem a Girona al  PdePà  bakery on tenen una gran diversitat de creps tan salades com dolces. Jo especialment recalcaria les dolces ja que són impressionants, sobretot la de Kinder bueno o Oreo.
Són grans i ben carregades.
A més tenen diversos locals repartits per la ciutat, a Jaume I, Claret i Plaça Independència, tots ells molts cèntrics i acollidors, un lloc on passar una bona estona gaudint d'una bona crep.

Continuem a Girona, a la Creperie Bretonne Annaick, a la Cort Reial. Un local molt acollidor i amb una decoració molt original, només d'entrar trobes un autobús blanc i blau molt xulo. Però si una cosa destacarem són les seves creps bretones, és a dir fetes amb blat sarraí.


A mi personalment me n'agraden dues la Bergere i la Fromagere. Si voleu saber que porten al meu post us ho explico. 


I com a dolça us recomano la Salidou, que és un caramel de mantega salat típic bretó.

I una altra cosa, per maridar les creps bretones una sidra de les seves us agradarà, igual que les seves amanides, que són molt bones.

Seguim amb una altra creperia bretona, La Vedette. Aquí trobem una llarga combinació de creps, tant dolces com salades i també molt bones. 

A més a l'estiu tenen taules a fora, on s'hi està molt bé i tranquil.

A Girona mateix trobem un clàssic on tothom, qui més qui menys s'hi ha parat, la Crep d'aquí, situada al c/ Ballesteries. Tenen les típiques creps salades i dolces per emportar i menjar tot passejant.

Un altre lloc on ens la podem endur és al Llagurt, on a part dels iogurts gelats, també fan creps.

I l'últim que us nomeno de Girona és al Vasarely, prop de l'estació, concretament a la Ronda St. Antoni Maria Claret. 
Les seves crepes són allargades i més grans i amb una gran diversitat d'ingredients a triar, tan si la vols salada com dolça.

I finalment marxem cap a la costa, on trobem les de Gelats Dino


Coneguts pels seus gelats però les creps val la pena tastar-les. Es tracta d'una massa feta artesanalment per ells, molt bona i esponjosa i la pots farcir dels seus gelats, que en tenen de molts gustos, a més de nata o alguna de les seves cremes que també elaboren de forma artesana.
Per exemple la d'avellanes és bonissima, us la recomano 100x100.

Comentari dietètic:

Les creps no deixa que estan fetes amb ingredients bàsics, com són la farina, la llet, la sal i els ous, per tant estariem parlant d'una preparació relativament sana. Dic relativament ja que el importa és el què hi afegim a dins i/o al cim.


Si la demanem de pernil i dolç i formatge seria correcte, i si afegim altres ingredients menys saludables no serà tan sana.

Amb les dolces passa el mateix, si afegim només alguna melmelada no és el mateix que si la demanem amb xocolata desfeta, nata i gelat.

Dit això us deixo a lliure elecció quina crep demaneu i on la feu, ara que ja sabeu una mica més...



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario