3/3/21

[#Radio] @gironafmcat Restaurants de calçots

Ara estem en plena temporada de calçots, així que parlarem d'on fer una bona calçotada!


Comencem a Figueres, al Restaurant Can Punyetes on fan un menú de calçots amb calçots amb romesco de primer i de segon assortit de carn a la brasa, amb postres, pa i beguda per uns 25 euros.

Seguim amb el Dynàmic, un restaurant de tapes on pots demanar uns calçots en tempura de color negre que fan que semblin cremats i en canvi estan bonissims. Un plat original que cal demanar aquesta època i que et serveixen també amb la seva típica salsa.


Continuem a Figueres amb el Restaurant El Trànsit, un restaurant molt ampli on aquesta època ofereixen el menú de calçots per 25 euros.


Aquest inclou una teula de calçots (15 unitats), una graellada de carn o bacallà a la mussolina d'all, postres, 1 ampolla de vi cada dues persones, copa de cava i aigua. La veritat és que és un menú molt complert i amb una bona relació qualitat-preu.



Anem cap a Castelló d'Empúries on trobem el Racó de Castelló, hi fan un menú de 26'50 euros que consisteix en una copa de cava o vermut de la casa, calçots amb romesco i diferents segons a triar entre txuletón d'1 kg de vedella reposada 30 dies, carns a la brasa, arròs caldós i fins i tot sarsuela de peix. Entra la beguda amb vi, postres i xarrup i tot.

Salsa Romesco per sucar els calçots

La meva última recomanació seria el Trull d'en Francesc, un restaurant situat a Boadella d'Empordà en un entorn privilegiat on fan una excel·lent cuina i on tenen diferents menús per tastar i un d'ells és el del calçot.

Aquest es basa en un entrant, un primer plat de calçots, un segon de xai a la brasa amb mongetes del ganxet i per postres una crema cremada. Tot això per només 25 euros, trobo que és molt complert i la qualitat i servei d'aquest restaurant sempre és molt bona.

Afegirem dos restaurants més, el Restaurant La Muga, de Vilanova de la Muga, el qual ja hem esmentat en altres programes, però en aquest cas ens centrarem en el calçot que pots trobar com a primer plat en el seu menú i a més, sense feina, és a dir ja ben net.

I per acabar El Portal de La Gallarda, a Castelló d'Empúries on fan un menú de calçots per emportar que és perfecte pel cap de setmana. Comences amb calçots i una carn de segon.

Comentari dietètic:

En aquest apartat cal esmentar que els calçots són saludables, ja que no deixa que és una ceba calçada, és a dir, una verdura i com a tal ens aporta poques calories.
El que si ens augmenta l'aport calòric és la salsa ja que està feta a base de nyora, fruits secs i oli d'oliva, una mescla molt saludable però força calòrica.

També les calories les afegim amb el segon que triem, normalment sol ser carn a la brasa, que ja va bé, ja que els calçots atipen i poden ser un xic díficils de pair. Raó de més per no abusar-ne i sempre optar per un segon que no sigui molt carregat, evitant els guisats o altres plats més contundents.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario