21/5/21

[#Radio] @gironafmcat On menjar un bowl dolç

Avui parlarem d'on trobar bols dolços, perquè últimament s'han posat molt de moda i potser encarar desconeixem ven bé que són i on els podem trobar :)

De fet aquests bols dolços, que s'acostumen a menjar per esmorzar solen portar l'açai, una fruita originària de Brasil carregada d'antioxidants, aminoàcids, omegues, fibra i proteïnes i on s'hi afegeix alguna llet vegetal, com ara de civada o d'ametlla, granola i fruita fresca.

A la Rambla de Girona tenim el Coffee & Greens, una cafeteria ideal per esmorzar o berenar i amb unes magnífiques vistes al riu. Es defineixen com una cafeteria d'especialitat i açai bols al centre de la ciutat.
La seva carta és molt variada, amb productes frescs i saludables. 

Al Shots Girona, situat al c/ Bisbe Lorenzana,  trobem una carta molt variada amb molts bols diferents a fer, i un d'ells és amb açai, el qual combinen amb fruita i granola. Tot i que algun altra de la seva carta també són unes bones opcions, en tenen amb iogurt, fruita i compota i altres més llaminers amb crumble de cacau. A més també fan el porridge, que és civada hidratada en llet i que se serveix calent acompanyat amb fruita i granola.

Continuem a Girona amb l'Hors Categorie, al c/ Del perill, on tenen una carta molt complerta on podem trobar quatre bols dolços, tres d'ells amb l'açai com a protagonista. 

A La Frabrica del c/ de la Llebre, trobem un local amb una decoració industrial i especialitzada en esmorzars i/o berenars saludables i molt encarada a ciclistes, fins i tot, tenen lloc per deixar-hi les bicicletes.

Tenen una extensa carta amb diferents propostes, sent una d'elles un bol d'esmorzar molt complert.

I l'últim de Girona, la Manon, al c/ Joan Maragall, un lloc súper cèntric on tenen varis bols dolços, i concretament el d'açai el combinen amb fruits vermells, granols, coco i plàtan.

També hi fan pacs d'esmorzars molt variats i bé de preu.

Marxem cap a Figueres on us parlaré d'un local que ja us he comentat altres vegades, l'Urban Coofee, un lloc molt cèntric on trobem una carta molt healthy, amb productes fresc i un servei molt atent.
Tenen diferents bols dolços i fins i tot estan inclosos en el seu menú brunch de migdia.

I finalment us recomano el Savage Brunch, del c/ de la Moreria, un lloc amb una decoració molt xula i on t'hi sents a gust. Disposen d'una carta molt complerta i, entre pancakes i torrades, trobem els bols dolços, alguns fets amb açai amazònic. 

Comentari dietètic:

A vegades pensem que perquè algun plat sigui saludable, ja no aporta sucres i aquest no seria el cas, no obstant varia molt en funció dels ingredients que porti.

Un bol d'açai ens n'aporta una considerable quantitat, tot i que també és cert que conté moltes vitamines, fibra, antioxidants, proteïna i greixos saludables. 

En aquest cas jo us recomano que si voleu menjar-lo ho feu per esmorzar i després un bon passeig, ja que et proporciona una bona quantitat d'energia.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario