8/5/21

[#Radio] @gironafmcat On fer un poke bowl

Aquest passat dijous vam parlar a Radio Girona.fm dels millors llocs on fer un poke bowl, voleu saber on? O primer anem a veure que és un poke bowl?

El Poke bowl és d'origen hawaià. La paraula "poke" en hawaià significa tallar i fa referència a trossos de peix cru marinat, generalment de tonyina, on s'hi afegeix arròs i es complementa amb verdures i salses.


Així doncs ara que ja sabeu que és exactament, anem a veure on els podem trobar!

A Girona trobem el Kubugirona, al c/ Cristòfol Grober 4, un lloc on et personalitzen el poke bowl amb ingredients km0, saludables i de gran qualitat.

La mecànica és senzilla, tries una base, una proteïna, cinc complements i dues salses, amb un toc final al teu gust.

Tenen una llarga llista d'ingredients a triar entre tonyina, salmó, arròs, pasta, edamame alvocat, xerrys, pastanaga, sèsam, entre altres.

I per acompanyar tenen kombucha, que és una beguda fermentada que afavoreix les bactèries bones de la nostre microbiota.

Quan el preu està molt bé, el poke bowl costa 7'50 euros i si el vols acompanyar amb la crema del dia 9'75 o si prefereixes unes postres també 9'75.

A l'Aloha Poke, situat al c/ St. Joan Bta. La Salle trobem aquesta franquícia que també és present a altres ciutats com Barcelona i Madrid.

Aquí podem trobem dos tamanys de poke, un de gran amb dues proteïnes per 9'90 euros i una de gran amb quatre proteïnes a 12'90 euros.

Disposen d'una carta amb poke ja fets com els clàssics, a amb salmó o tonyina, els Premium o els flamejats.
I si ho prefereixes te'l crees al teu gust seguint els passos i anant triant els ingredients que més t'apraden.

A més tenen snacks saludables per picar com ara humus o wakame.

I per beure, a part de kombucha, la beguda saludable que ja us comentava abans, també tenen sucs naturals i si encara us quedeu amb ganes de més, dispoen de mochis, unes boletes fetes d'arròs.

Continuem amb l'Hors Categorie Girona, al c/ perill 3. En aquest restaurant tenim tres opcions de pokes:

- Buddha Bowl, amb quinoa vermella i blanca i moltes verdures. Aquest seria la opció vegana.

- Maguro Atún Poke bol, amb tonyina i arròs salvatge

- Sake Salmón Poke bol, amb salmó marinat, arròs salvatge, bròcoli i llenties.

El preu es mou entre els 14'50 i els 14'95 euros.

Continuem a Girona amb l'Angelus Mar, un restaurant de suhi però on també tens la opció de fer algun poke bol. Concretament en fan tres; un amb peix, en aquest cas amb salmó flamejat, un amb carn de pollastre i arròs tailandès i un altra amb verdures i bolets, que seria una versió vegana.

El preu va dels 5'50 als 7'50 euros.

I nomenem l'últim de Girona, el One Sushi Restaurant que es troba al c/ Figuerola i on ofereixen un menú de 14'90 euros amb un poke, sushi, una beguda i postres, això si, de dilluns a divendres al migdia.

I si ho voleu menjar a casa, fan take away i delivery.

Anem cap a Figueres, on tenim el Somsushi, un local especialitzat en sushi però on trobem un únic poke bol fet amb els seus ingredients frescs.

Fan un poke amb salmó, tonyina i verdures variades amanit amb oli de sèsam per 14'90 euros.

Seguim a Figueres amb l'Urban Coffe del c/ Joan Maragall (davant la botiga de roba de Stradivarius). Un local petit, però molt acollidor on el servei és súper amable i atent.


Tenen a la carta tres pokes, el de falafel, que són croquetes de cigró, el de pollastre i el de salmó.
Aquest precisament és el que jo vaig demanar i us el recomano totalment. Porta arròs, salmó, edamame, remolatxa, wakame, alvocat, cacauets i mango. L'acompanyen amb salsa de soja a part.


També teniu smoothies per maridar el poke i no marxeu sense tastar algunes de les seves postres saludables, fetes amb fruit secs i sense sucre, us sorprendrà!


Si voleu veure alguns dels seus plats, no us perdeu el meu post aquí.

Comentari dietètic

Els pokes són un plat completament equilibrat ja que ens aporta tot el que necessitem en un sol plat. Sabeu perquè?

Doncs perquè ens aporta una part d'hidrats de carboni d'absorció lenta que provenen de l'arròs o la quinoa de base i proteïna al afegir salmó o tonyina, a més d'omega 3, ja que es tracta de peixos blaus.
També obtenim moltes vitamina si minerals ja que la resta d'ingredients són vegetals com ara pastanaga, xerrys, edamame i també alvocat, un greix molt cardiosaludable.

Així doncs és una bona opció per dinar i a més es pot convertir en un menjar ràpid saludable si no disposem de gaire temps.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario