La civada està molt de moda, ha existit sempre però és d'aquells aliments que durant una època tothom en parla i en fa receptes, doncs bé ha arribat el seu torn. Jo també m'he animat a fer aquestes galetes de civada i xocolata que tothom tant en parla!
Ingredients per a unes 30 galetes
230 gr. de flocs de civada
100 gr. de farina
150 gr. de sucre morè
1/2 cullereta de llevat
1 pessic de sal
2 ous
150 ml d'oli d'oliva verge o de coco
1 grapat de perles de xocolata
En primer lloc encenem el forn per tal que estigui ben calent quan les enfornem i les anem preparant.
En un bol posem els flocs de civada, el sucre, el llevat i la sal.
Ara fem boletes amb la massa i les aplanem una mica per fer la forma de galeta.
Jo aquí hi he afegit al cim la xocolata trossejada perquè quedi a dalt.
Les disposem en una safata i les introduïm al forn durant uns 12 minuts o fins que comencin a daurar.
Les traiem del forn i les deixem refredar.
Les podem menjar recent fetes o guardar-les en un pot de vidre que duren dies!
Hi ha moltes receptes diferents per fer i versions. Algunes porten plàtan enlloc d'ou i altres són sense farina, jo he optat per fer aquesta del blog Cuina d'una aprenent perquè m'ha semblat que feien bona pinta. De tota manera podeu fer la vostre pròpia versió afegint xocolata negre o amb llet o fruits secs o tot a l'hora :)
També us diré que m'han servit per aprofitar dos torrons que encara corrien per casa del Nadal i que un el vam trobar massa dolç, el de massapà, així que com que el trobàvem pesat de menjar, l'he introduït a les galetes a bocinets petits.
He fet el mateix amb un torró de 3 xocolates i així hem fet dues varietats de galetes i hem reaprofitat ingredients.
Són unes galetes molt versàtils, admeten molts ingredients diferents i serveixen tant per esmorzar, com de postres, per a berenar o picar entre hores.
Maridatge:
Es poden acompanyar amb un cafè amb llet, capuccino, latte machiatto, el cafè Dalgona que ara també està de moda, o un simple vas de llet freda.
No hay comentarios:
Publicar un comentario