Lectures


No tot a la vida és provar plats, fer receptes o anar a restaurants a descobrir alguna delícia que ens ha restat amagada fins aquell dia. Dins el món de la literatura, hi ha infinitat de llibres que ens parlen de la gastronomia, i no em refereixo pas a receptaris, manuals de capçalera sobre la cuina o guies dels grans cuiners, sinó tota aquella literatura, poesia i novel·les gràfiques on el món de la gastronomia n'és el protagonista absolut i que hi té un paper molt rellevant pel desenvolupament de la història.
I és que la gastronomia es viu per tots 6 sentits (sí, també incloc l'umami jeje) i per tant, tot i no tenir el plat a davant, el fet de llegir-ne la seva descripció o sensacions, a través de la nostra ment, podem reproduir i viure'n l'experiència d'una manera molt propera a estar-hi a davant.

Llavors, en aquest apartat, m'agradaria recopilar tots aquells llibres que he llegit i on la gastronomia té aquest paper central amb la capacitat de transportar-nos a gairebé degustar-ne la seva essència.

Cuina o barbàrie
No hay comentarios:

Publicar un comentario