11/1/21

[#Recepta] @Freskibo_es Rap al forn amb pebre vermell

Avui portem una altra recepta molt gustosa, sana, relativament ràpida de fer, ja que el temps de cocció no ens l'estalvia ningú, però molt senzilla de preparar i que de ben segur que us agradarà: rap al forn amb pebre vermell.


Crec que en general, falta peix a la nostra dieta i és important que en consumim perquè ens porta molts beneficis per la nostra salut, però també sé que a vegades hi ha gent a qui li costa menjar-ne, o no li agraden tots els peixos i malauradament sempre s'acaba consumint els mateixos.

Altres senzillament és perquè potser no sabem ben bé com preparar-los, anem a donar una proposta per fer un magnífic rap.

Rap al forn amb pebre vermell


Ingredients per a 2 persones:
  • una cua de rap, en aquest cas de Fresikbo
  • 2 patates petites
  • 1 tomàquet gran
  • pebre vermell
  • 1/2 got de vi blanc
  • oli, sal i pebre



Elaboració:

En primer lloc, posem el forn a 180º i el deixem escalfar mentre preparem les coses.
Agafem la plata del forn i hi podem les patates tallades a rodelles, les salpebrem, hi tirem una mica d'oli d'oliva pel cim.



Hi afegim també la tomata tallada a rodelles a la part superior, també sal-pebrada i amb oli.


Ho posem al forn i ho deixem coure durant uns 20 minuts, els necessaris per tal que la patata es cogui bé. Si heu fet les llesques de patata ben fines, no tindreu problema, però si us agraden més gruixudes, tingueu en compte que potser us faran falta 25 minuts de cocció al forn.

Per altra banda, si no teniu la cua de rap tallada a rodelles, és el moment de preparar-ho.

Un cop hagin passat els 20 min de cocció, traieu la plata, poseu-hi les rodelles de rap pel cim i torneu a sal-pebrar una mica el rap, afegiu un rajolí d'oli d'oliva i tireu el pebre vermell pel cim del rap.
Ja per acabar, només queda que hi tireu el mig got de vi blanc just pels laterals de la plata, per tal no de desmuntar la "pebrejada" que hagueu posat al cim del rap.


Torneu a enfornar i deixeu-lo durant uns 15 minuts més.


Un cop hagi passat el temps, ja podreu treure i gaudir!


Consells de degustació:

Nosaltres l'hem fet amb patata i tomàquet, però també s'hi podia haver posat ceba tallada a rodanxes ben fines.


Maridatge:

Doncs com sempre dic, això sol anar a l'elecció del consumidor, però un bon vi blanc seria una molt bona opció. De totes maneres, si sou més de negre, endavant!



Valor nutricional:

Es tracta d'un peix blanc, amb una aportació calòrica baixa, és molt digestiu i a més, conté proteïnes i un és una bona font de fòsfor i vitamines del grup B.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!




No hay comentarios:

Publicar un comentario