15/1/21

[#Radio] @gironafmcat Pollastre a l'ast

Els diumenges sembla que és el dia típic de menjar pollastre a l'ast i més ara que estem avorrits a casa i sembla que sortir a buscar el pollastre i anar a casa a menjar-lo t'alegra una mica, no?



Però sabeu on comprar-los? Doncs aquí fem  un repàs de llocs on en venen, tots amb les seves particularitats, anem a veure'ls!
Comencem a Girona, amb El Rissech, situat prop del GEIG del Sant Ponç, a Girona, fa més de quinze anys que couen pollastre al forn de llenya amb un amaniment secret, marca de la casa.

A Sant Julià de Llor, entre Anglès i Bescanó, trobem La Barca, un restaurant on pots menjar però que també elabora pollastre a l'ast cuits al forn de llenya per emportar. No us podeu perdre els seus cargols fets a la llauna amb tomàquet, picaresca i allioli i tampoc els seus calamars a la romana, que tan bé acompanyaran el pollastre a l'ast.

Cal dir que són petits però deliciosos :)

A La Cresta, que trobem a Bescanó, a Mata-Porqueres i a Vilafant, trobarem pollastre a l'ast fets al forn de llenya i amanits amb espècies. A més tenen molts plats per acomapanyar-lo, com ara les patates amb allioli o les d'Olot.



La seva relació qualitat-preu és molt bona.

El Garum, a Vilafant, serveix molts plats preparats però entre ells un pollastre a l'ast suau, amb llimona i molt ben acompanyat de les seves patates fregides, així ja tenim el menú complert.



A Figueres, parlarem d'un clàssic, la Polleria Vicente, un negoci que ha passat per vàries generacions i on fan uns pollastre a l'ast molt ben salpebrats i cuits. Sempre s'ha d'encarregar abans i hi sol haver cua, senyal que ho fan bé. 



Per acompanyar el pollastre venen bosses de patates xips i altres varietats.

El Pillo-Pollo, també a Figueres, tot i que també són a Girona i a Cadaqués, al carrer La Jonquera, trobem un pollastre a l'ast amb un toc d'herbes i condimentat i que podem acompanyar amb una gran varietat de croquetes que fan, que sempre agraden i són llamineres. Podem triar entre les 26 que tenen, com ara la de parmesà o la d'escalivada a la brasa, entre moltes altres.

A Roses trobem El Corral, un restaurant amb una gran terrassa on pots degustar els seus pollastre i pizzes cuites al forn de llenya o per emportar a casa. Tenen patates fregides per acompanyar el pollastre i està molt bé de preu.

La Rostisseria Bou, a Torroella de Montgrí, sortint del poble i anant cap a Pals, venen pollastre al forn de llenya a tothom qui para.

A Can Padrès a Pals, no hi podeu faltar, ja sigui per menjar en alguna de les terrasses que tenen en els dos locals o per emportar. Potser hauràs de fer cua però valdrà la pena quan tastis els seus pollastres.


Molt ben cuits amb llenya i ben condimentats però sense passar-se, són bonissims i a més si els demanes amb les patates fregides ja és un tandem perfecte. 

Això si només obren la temporada d'estiu, de juny a setembre, així que haureu d'esperar ;)

I per últim nomenarem La Rostisseria Olé, a Sant Pere Pescador i a Roses, on fan diferents plats per menjar i/o emportar, entre els quals destaca el pollastre a l'ast.

Comentari dietètic:

El pollastre a l'ast és una carn blanca i el que aportaria més valor calòric és la seva pell i també el fet de coure'l amb oli, que al portar més temps rodant o ser oli que s'ha escalfat moltes vegades no és tan saludable.

Per tant un pollastre a l'ast ben cuit, amb la pell més seca, podem menjar-la, ja que entenc que també té la seva gràcia menjar la pell ben rostideta, però en cas que aquesta pell sigui tova i/o oliosa millor retirar-la i així també el pairem millor.

Quan als acompanyaments del pollastre, clar, lo ideal seria acompanyar-lo amb una bona amanida verda, enlloc de fregits però a vegades, es va a buscar tot fet i és el que hi ha. En aquests casos també seria bo optar per una escalivada ja feta o alguna patata al caliu, que aporta menys calories i greixos.

Així doncs si us animeu a tastar algun d'aquests pollastres ja em direu la vostre opinió i si en voleu aportar algun que us agradi, benvingut serà :)





Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario