10/6/21

[#Recepta] Truita de farina

La truita de farina és una truita molt antiga que es feia durant la postguerra, quan es patia de fam a moltes cases. Es feia aquesta truita ja que amb la farina atipa i amb l'aigua l'estires, fa que n'hi hagi més.
A més són ingredients que acostumem a tenir a la despensa.


De fet es tracta d'una truita que emplena força i que se sol fer amb cansalada i/o botifarra negre i si, a més hi afegim una amanida, tindrem un àpat ben complert.


Jo us indicaré els ingredients i quantitats per a una truita per a una persona, tot i que ja us aviso que surt força gran. Si no sou de molt menjar, us la podeu partir o bé fer la meitat d'ingredients, o simplement menys farina.

El que si s'ha de fer és ben prima i torradeta!


Ingredients per a una truita:

2 cullerades soperes de farina per persona
2 ous 100 ml d'aigua mineral
sal
oli d'oliva verge extra


Elaboració:

En un plat fondo posem la farina i anem evocant l'aigua mentre anem remenant, que no faci grumolls.


Afegim els ous amb un polsim de sal i barregem fins que quedi una pasta llisa.




Agafem una paella, hi tirem un rajolí d'oli i la pasta de la truita, quan la tinguem cuita d'un costat, la girem fins que ens quedi ben rosseta. 


Ens quedarà una truita ben bona i esponjosa, la textura en boca és molt agradable.



Consells de degustació:

Tal i com us deia abans, es pot acompanyar amb embotit de pagès o també queda mot bona afegint una picada d'all i julivert. Realça el gust de la truita, sense afegir calories extres al plat.

Amb una amanida d'acompanyament tenim un sopar saludable, bo i econòmic.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario