La truita de farina és una truita molt antiga que es feia durant la postguerra, quan es patia de fam a moltes cases. Es feia aquesta truita ja que amb la farina atipa i amb l'aigua l'estires, fa que n'hi hagi més.
A més són ingredients que acostumem a tenir a la despensa.
De fet es tracta d'una truita que emplena força i que se sol fer amb cansalada i/o botifarra negre i si, a més hi afegim una amanida, tindrem un àpat ben complert.
Jo us indicaré els ingredients i quantitats per a una truita per a una persona, tot i que ja us aviso que surt força gran. Si no sou de molt menjar, us la podeu partir o bé fer la meitat d'ingredients, o simplement menys farina.
El que si s'ha de fer és ben prima i torradeta!
Ingredients per a una truita:
2 cullerades soperes de farina per persona
2 ous 100 ml d'aigua mineral
sal
oli d'oliva verge extra
Elaboració:
En un plat fondo posem la farina i anem evocant l'aigua mentre anem remenant, que no faci grumolls.
Afegim els ous amb un polsim de sal i barregem fins que quedi una pasta llisa.
Agafem una paella, hi tirem un rajolí d'oli i la pasta de la truita, quan la tinguem cuita d'un costat, la girem fins que ens quedi ben rosseta.
Ens quedarà una truita ben bona i esponjosa, la textura en boca és molt agradable.
Consells de degustació:
Tal i com us deia abans, es pot acompanyar amb embotit de pagès o també queda mot bona afegint una picada d'all i julivert. Realça el gust de la truita, sense afegir calories extres al plat.
Amb una amanida d'acompanyament tenim un sopar saludable, bo i econòmic.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario