30/6/21

[#Recepta] Quiche de formatge i gall d'indi

La quiche és una mena de pastís salat d'origen francès. Com no, tot lo be ens ve de França, no trobeu?


És un plat molt útil ja que et permet farcir-la del que vulguis, ja siguin verdures que t'hagin sobrat, embotits, peixos, entre altres.


Nosaltres n'hem fet en altres ocasions, amb raïm i emmental, amb verdures del brou sobrants i fins i tot amb romaní. Però avui us en presento una amb gall d'indi!

Quiche de formatge i gall d'indi

Ingredients per a fer la massa brisa:
  • 150 gr. de farina
  • 1 ou
  • 75 gr. de mantega
  • 25 ml d'aigua
  • sal


Elaboració:

Poses tots els ingredients en un bon gran i els barreges bé i amasses una bona estona, fins que et quedi una massa ben integrada i fina.

La reparteixes en un motlle i ja la tens a punt per emplenar. 

Per al farciment hi vam posar:
  • 2 ous
  • 200 gr. de formatge ratllat Cadí
  • 100 gr. de gall d'indi tallat a daus
  • 200 ml de nata
  • pebre

Es barregen els ous i la nata en un plat amb un toc de pebre.


Es disposen el formatge ratllat i el gall d'indi sobre la massa i a continuació la nata amb els ous.


Enfornem a 180ºC amb el forn preescalfat durant mitja hora aproximadament.


És important que la massa s'hagi cuit bé, ja que el farciment es fa més ràpid.


Consells de degustació:

La quiche es pot fer amb molts ingredients diferents, tants com imaginació tinguem. 

A més resulta una bona recepta per aprofitar allò que et sobri per la nevera, ja que amb una base de nata, formatge i ous, tot el que hi posis s'hi escau bé.



Maridatge:

Es pot acompanyar amb una cervesa lleugera, amb un kombucha o amb una copeta de vi blanc.

Valor nutricional:

És una plat molt complert ja que ho conté tot, hidrats de carboni de la massa brisa, greixos i proteïna de la nata, el formatge i els ous i proteïna més magre per part del gall d'indi.

HI falta la fibra que això s'arregla acompanyant un tall de quiche amb una amanida verda ben complerta i una fruita de postres.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario