La quiche és una mena de pastís salat d'origen francès. Com no, tot lo be ens ve de França, no trobeu?
És un plat molt útil ja que et permet farcir-la del que vulguis, ja siguin verdures que t'hagin sobrat, embotits, peixos, entre altres.
Nosaltres n'hem fet en altres ocasions, amb raïm i emmental, amb verdures del brou sobrants i fins i tot amb romaní. Però avui us en presento una amb gall d'indi!
Quiche de formatge i gall d'indi
Ingredients per a fer la massa brisa:
- 150 gr. de farina
- 1 ou
- 75 gr. de mantega
- 25 ml d'aigua
- sal
Poses tots els ingredients en un bon gran i els barreges bé i amasses una bona estona, fins que et quedi una massa ben integrada i fina.
La reparteixes en un motlle i ja la tens a punt per emplenar.
Per al farciment hi vam posar:
- 2 ous
- 200 gr. de formatge ratllat Cadí
- 100 gr. de gall d'indi tallat a daus
- 200 ml de nata
- pebre
Es barregen els ous i la nata en un plat amb un toc de pebre.
Es disposen el formatge ratllat i el gall d'indi sobre la massa i a continuació la nata amb els ous.
La quiche es pot fer amb molts ingredients diferents, tants com imaginació tinguem.
A més resulta una bona recepta per aprofitar allò que et sobri per la nevera, ja que amb una base de nata, formatge i ous, tot el que hi posis s'hi escau bé.
Maridatge:
Es pot acompanyar amb una cervesa lleugera, amb un kombucha o amb una copeta de vi blanc.
Valor nutricional:
És una plat molt complert ja que ho conté tot, hidrats de carboni de la massa brisa, greixos i proteïna de la nata, el formatge i els ous i proteïna més magre per part del gall d'indi.
HI falta la fibra que això s'arregla acompanyant un tall de quiche amb una amanida verda ben complerta i una fruita de postres.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario