29/1/21

[#Recepta] Tàrtar d'alvocat i tomàquet

Últimament l'alvocat està de moda, no trobeu? Que si amb torrades en un brunch, que si per sopar amb una truita, que si postres... sembla ser que el veiem a molts plats.


Abans recordo que només servia per fer el guacamole i ara en canvi el trobem a moltes receptes. A mi ja m'està bé, ja que és  un bon aliment des del punt de vista dietètic.

Jo avui us presentaré una recepta molt senzilla però que queda molt bé i és boníssima i només es necessiten dos ingredients, anem a veure-la!

Tàrtar d'alvocat i tomàquet

Ingredients per a 2 persones:
  • 2 alvocats Hass de Naranjas Masil
  • 2 tomàquet cor de Bou 
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre de Mòdena en xarop
  • sal
  • pebre negre

Elaboració:

En primer lloc rentem ben nets els tomàquets i els tallem a daus petits.


Pelem l'alvocat i el tallem també a daus.


Emplatem una base de daus de tomàquet i al cim els daus d'advocat i amanim amb sal, pebre negre, oli d'oliva i vinagre.



Consells de degustació:

Hi podem afegir altres ingredients com ara formatge o algun marisc o tonyina o salmó, com potser és més habitual veure.


Consells de presentació:

És un plat que visualment queda molt maco i el podem servir tant de primer com d'acompanyament.
Podem fer dues capes com és el cas o tres i acabar-lo amb més tomàquet.


També el podem servir en gotets o copes que encara llueix més.

Valor nutricional:

Podem destacar el seu perfil lipídic, ja que conté una barreja de greixos molt adequada per a prevenir les malalties cardiovasculars. 

Quan a les calories, un 80% és aigua i la resta fibra, és a dir que no engreixa.


Conté vitamina C i E, vitamina K1, essencial en la coagulació de la sang i vitamines B6 i B9, ambdues necessàries per al bon funcionament del sistema nerviós.

I aporta moltissims antioxidants.

Jo us recomano incloure'n un cada setmana, ja sigui a les amanides, d'acompanyament o on us agradi més :)




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario