Últimament l'alvocat està de moda, no trobeu? Que si amb torrades en un brunch, que si per sopar amb una truita, que si postres... sembla ser que el veiem a molts plats.
Abans recordo que només servia per fer el guacamole i ara en canvi el trobem a moltes receptes. A mi ja m'està bé, ja que és un bon aliment des del punt de vista dietètic.
Jo avui us presentaré una recepta molt senzilla però que queda molt bé i és boníssima i només es necessiten dos ingredients, anem a veure-la!
Tàrtar d'alvocat i tomàquet
Ingredients per a 2 persones:
- 2 alvocats Hass de Naranjas Masil
- 2 tomàquet cor de Bou
- oli d'oliva verge extra
- vinagre de Mòdena en xarop
- sal
- pebre negre
Elaboració:
En primer lloc rentem ben nets els tomàquets i els tallem a daus petits.
Pelem l'alvocat i el tallem també a daus.
Emplatem una base de daus de tomàquet i al cim els daus d'advocat i amanim amb sal, pebre negre, oli d'oliva i vinagre.
Consells de degustació:
Hi podem afegir altres ingredients com ara formatge o algun marisc o tonyina o salmó, com potser és més habitual veure.
Consells de presentació:
És un plat que visualment queda molt maco i el podem servir tant de primer com d'acompanyament.
Podem fer dues capes com és el cas o tres i acabar-lo amb més tomàquet.
També el podem servir en gotets o copes que encara llueix més.
Valor nutricional:
Podem destacar el seu perfil lipídic, ja que conté una barreja de greixos molt adequada per a prevenir les malalties cardiovasculars.
Quan a les calories, un 80% és aigua i la resta fibra, és a dir que no engreixa.
Conté vitamina C i E, vitamina K1, essencial en la coagulació de la sang i vitamines B6 i B9, ambdues necessàries per al bon funcionament del sistema nerviós.
I aporta moltissims antioxidants.
Jo us recomano incloure'n un cada setmana, ja sigui a les amanides, d'acompanyament o on us agradi més :)
No hay comentarios:
Publicar un comentario