26/5/21

[#Radio] @gironafmcat On fer unes braves

A qui no li venen de gust unes braves? És dir-ho i tothom s'apunta oi? Doncs avui us direm llocs on en podeu trobar de ben originals!

Comencem a Lloret de Mar, a Studio 66, situat a l'Avinguda Dr. Fleming 1, amb un lingot de patata cruixent per fora i tova per dins i que et serveixen amb dues salses en forma de botó al cim, una d'allioli i una altra rosada, més brava.

Són súper originals i valen 6'50 euros.

Al Restaurant Grop, del c/ del Port 21 d l'Escala, fan unes braves clàssiques, cruixents, de la varietat Monalisa i servides amb una salsa rosa que no pica massa. A més te la serveixen a part, amb lo qual pots sucar més o menys :)

Destaquen per la seva ració abundant i només per 4 euros. Val la pena!

A Celrà trobem La Fàbrica, un restaurant-bar situat dins del centre cívic, al costa de l'Ajuntament.

Fan unes patates tallades longitudinalment, de forma original i fetes al moment amb una salsa molt gustosa.

Marxem a Girona, a El Doll, un bon lloc per prendre cervesa però també per acompanyar-la amb el bon assortiment de tapes que tenen.

Les seves braves són de la varietat Monalisa i les tallen en forma de daus d'una mida bona, ni massa grans ni massa petits. Les acompanyen amb una salsa molt bona i picant, la recepta de la qual és secreta, però parteixen d'una base de maionesa amb pebre picant i bitxeta.

Costen 6 euros.

I per últim no podiem parlar de braves sense nomenar el König, situat a Girona, també a Barcelona i Vic, on fan unes braves per llepar-se els dits.


Conegudes per molta gent, les tallen petites i queden ben cruixents per fora i tova per dins servides amb una salsa al punt de picant, tot i que alguns dies pica més ;)

Si no sou de picant també les podeu demanar amb salsa de formatges que és boníssima, porta encenalls de parmesà i grans de pebre.

També es pot fer mig de brava i mig de formatges i així ho proveu tot, us ho recomano!

Comentari dietètic:

Aquest apartat és més complicat ja que ens ho passem molt bé menjant unes braves però potser no tan bé a l'hora de pair-les :(

Hem de tenir en consideració que en funció de la qualitat de l'oli a l'hora de fregir-les les pairem millor i també dependrà de la salsa, si porta un excés d'all o no.

És una tapa molt llaminera que resulta calòrica i per això no n'hem d'abusar, tot i que el cap de setmana ens podem permetre el luxe, no? ;)





Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario