5/6/21

[#Radio] @gironafmcat On menjar una bona amanida

Ara ja comença a fer caloreta i com a tal ens venen de gust aliments més frescos, així doncs al programa d'avui parlem d'On fer una bona amanida!


Comencem a Girona, al König, conegut per les seves braves, i potser hamburgueses i entrepans, però on fan unes amanides molt variades i bones. Concretament tenen a la seva carta vuit tipus diferents d'amanides, i ben originals, jo us recomano la König, ja que porta uns xips de poma que són addictius.

Al Blanc del c/Nord de Girona, trobem un restaurant molt maco i acollidor, decorat amb tons blancs i ampolles i on t'hi fan sentir a gust, tant pel servei com pel menjar. De dilluns a divendres tenen un menú de migdia amb molt bona relació qualitat-preu i el cap de setmana és a carta. I precisament a la seva carta ofereixen dues amanides molt interessants, sobretot la Green Salad, que porta alvocat, espinacs baby, kale, edamame i vinagreta de wasabi i furikake, un condiment japonès fet a base de peix i alga kombu, entre altres ingredients que li donen un gust particular.

I si no sou tan atrevits sempre teniu l'amanida de maduixots, amb formatge de cabra i vinagreta de mel i soja. També molt bona.

A La Piccola, del c/ Migdia, un lloc on fan un menú de migdia genial i on precisament sempre ofereixen una amanida ben original a triar de primer plat. I si aneu a carta, en teniu moltes per triar de ben variades. 

Jo us recomano la que porta el seu nom ja que conté fulles d'espinacs frescs, salmó fumat, tomàquet xerry, alvocat, formatge de cabra i pinyons torrats amb coulis de soja, mostassa i llimona i parmesà. Uns ingredients de luxe en una amanida molt complerta.

I l'últim de Girona que us volia comentar és La Creperie Bretonne ja que a part d'unes bones creps bretones que ja havíem comentant en un altra programa, també hi fan unes amanides molt complertes

A Figueres, trobem el Calid Cafè, situat al centre de Figueres, just davant la policia nacional. Es tracta d'un lloc petit però molt càlid, com indica el seu nom :) i on fan un menú excel·lent tant de qualitat, com de quantitat i ben variat, on sempre trobes plats que et criden l'atenció, com per exemple alguna de les amanides que et proposen.


Però si aneu a carta, també ofereixen altres amanides ben divertides.

I cap a Empuriabrava trobem el Pura Brasa, sota els Arcs, al c/Sant Mori 8, on tenen una extensa carta on trobes de tot, des de tapes, entrepans, hamburgueses, carns, peixos, arrosos, però també amanides.

En tenen de diferents tipus però jo us recalcaria la de burrata, amb 200 gr. de straciatella amb melmelada de tomàquet, panses i cruixent de dolços cacauets. Una amanida molt atractiva per a passar la calor. 

I anem més lluny, cap a Olot, perquè hi trobem el B-Creck on fan entrepans, sucs i amanides. A la seva carta disposen de vuit amanides diferents, des de la típica amb de l'hort, passant per la de tonyina o formatge de cabra, una de fruita i alguna més sofisticada amb salmó fumat.

Ara mateix les fan per menjar al local i també per emportar.


Comentari dietètic: 

Es té la creença que les amanides retenen líquid i això no és cert. Sí que hi pot haver gent que li costin més de pair, sobretot si es mengen al vespre i estan fetes amb enciams cruixents tipus iceberg o similar.

Si és el cas doncs us aconsellaria que mengéssiu brots tendres, tipus canonges, rúcula, espinacs, entre altres i al migdia millor encara.

Hem de tenir en conte que menjar una amanida és sempre saludable i acompanya molt bé un plat més greixós ja que ajuda a no absorbir tots els greixos de l''àpat, a més que hi aporta vitamines,s minerals i fibra, sense a penes calories.

Una altra opció és que ens permet fer-ne un plat únic, si hi afegim proteïna, ja sigui animal, peix o vegetal. Per exemple amb tonyina, formatge fresc, pollastre o llegums.

Ara que venen les bones temperatures sempre ve de gust una amanida fresca i ben original, a més pot servir de plat de re-aprofitament ja que sempre hi podem afegir aquells aliments que corrin per la nevera i no sapiguem que fer-ne, com ara algun tall de gall d'indi, fruita o llegum sobrant.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario