16/10/17

En ruta per Malta, dinem a Rabat

El nostre segon dia d'excursió va ser molt feixuc, principalment per la calor que feia. Mentre la guia ens explicava coses dels diferents llocs que visitàvem tots només fèiem que buscar les ombres, anaven sol.licitades.

Al migdia paràvem a dinar en ruta i precisament aquest dia ho vam fer un restaurant que era també un club de billar, però el nom del qual no recordo. Sé que era prop de la les "Catacumbes de San Pablo", a Rabat.         
El lloc era maco tot i que on dinàvem els turistes era en una sala gran amb taules llargues i un menú de grup.

Per no perdre la costum aigua freda en aquest cas i vi blanc.

El menú va estar bé, potser és un dels dies que més em va agradar. Va consistir en;

- Una amanida amb mesclum d'enciams, tomàquet sec i cebes fermentades en vinagre, un pèl massa fortes pel meu gust i formatge de cabra esmicolat.


13/10/17

@elsuprem Una vegada més dinem al 9Suprem!

Ens agrada molt aquest restaurant. El 9Suprem ofereix un menú de dilluns a dissabte amb propostes molt interessants i originals. Sovint tens feina a decidir quin plat triar!

La última vegada que hi vàrem anar, un dissabte, vaig tenir ben clar les meves eleccions. Hi ha dies que veus el menú i dius que bé,  i no et decep quan et serveixen el plat.


11/10/17

.@FiratastGirona Arriba el Firatast!

Com cada any ja tenim aquí el Firatast, una fira de degustació que se celebra del 12 al 15 d'octubre al Palau de Fires de Girona i que enguany ja n'és la 24a edició.


Diversos estands ofereixen els seus productes, ja siguin entrants, primers i/o segons plats, postres i begudes a preus que van des d'1 tiquet fins als 5. D'aquesta manera et permet fer moltes degustacions de diferents plats que s'hi troben, que són més de 300.

Aquest any hi haurà cuina exòtica per a paladars que busquen sabors menys habituals, trobant des de cuina mallorquina, xina, japonesa, italiana i argentina.

També alguns plats vegetarians hi seran presents, a part dels guisats habituals, així com un ampli ventall de cerveses, caves i vins.

L'horari és dijous, divendres i dissabte de 12 a 24 h i diumenge de 12 a 17 h.

Nosaltres hi hem alguns anys, us deixo amb la relació de tastets que vam tastar per si us en voleu fer una idea:

Firatast 2012
Firatast 2013
Firatast 2014
Firatast 2015

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

10/10/17

.@llagosteraldia 15a Fira del Bolet

Aquest proper dijous dia 12 d'octubre arriba Llagostera la 15ª Fira del Bolet.

Durant tot el dia hi haurà el Mercat del Bolet al nucli antic, així com demostració i tallers d'oficis artesanals.

A l'Ajuntament hi haurà una exposició de bolets naturals molt interessant per aprendre una mica més d'aquest món.


I si el que vols és tastar-los, no et perdis la Gastronomia del Bolet, on diversos restaurants de la zona elaboren menús on el bolet és el protagonista. Aquestes jornades gastronòmiques van del 12 d'octubre al 12 de novembre.  

Si voleu conèixer totes les activitats que es faran al poble durant la Fira, així com els diferents menús que proposen els restaurants feu una ullada aquí.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

.@GelatsDino Impressionant!!!

L'altre dia vam anar a passejar per Empuriabrava, no feia el millor dia, però res que no pugui arreglar un bon gelat. Així que vam anar a la Gelateria Dino i ens vam asseure en una d'aquelles taules amb sofàs vermells que tenen, molt còmodes per cert. L'ambient del local és bo i el personal molt amable i atent. Només d'entrar ens van donar la carta i ja no sabíem que triar de tantes copes i productes que ofereixen.


Al final ens vam decidir!

3/10/17

.@cuinacat Dia Cuina a la fira del Porc i la Cervesa a Manlleu

Com cada any arriba la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu, la 25a edició d'enguany i amb la fira, s'aprofita per organitzar el dia Cuina a Manlleu, on aquest any ja s'ha arribat a la 6ª edició i que per mi és el segon any que hi participo. L'any passat vam fer-ho amb una recepta amb pernil dolç i aquest any el jurat ens ho ha posat més difícil, sent amb llonganissa.

Després de pensar en diferents receptes, vam decidir fer un tàrtar de llonganissa. Va quedar bo i el jurat em va triar com a finalista per passar el dia amb altres blocaires i participar a les activitats exclusives per a la ocasió que organitza la revista Cuina.

Aquest any varem visitar la granja Les Basses, situada a Les Lloses, a cinc minuts de Manlleu. De la mà d'en Josep varem poder veure tota l'explotació i ens va acompanyar pels diferents espais que tenen, com l'obrador i l'agrobotiga.

La visita va acabar amb un tastet d'alguns dels productes que elaboren com el bull negre, blanc i amb bolets, boníssim aquest per cert. El vam poder tastar com a embotit i també fet a la barbacoa i ens va agradar molt.


29/9/17

Natxos estil Foster

Ho hem de confessar, ens agrada el Fosters. Tant les seves hamburgueses com els seus "natxos San Fernando". Nosaltres hem intentant fer-ne una versió nostre ja que teníem a la despensa un pot de "jalapeños".


27/9/17

Formatge Fermió

El formatge Fermió de la Formatgeria La Balda, una formatgeria molt jove, situada a Sant Martí de Llémena, es tracta d'un formatge de coagulació àcida de llet crua de vaca i de pasta tova i pell florida blanca.


25/9/17

Gaspatxo de síndria

Avui us porto una recepta ben fresqueta pels últims dies de calor. Un gaspatxo amb síndria, una manera diferent de fer-lo que queda més suau i refrescant.



22/9/17

Fem un Rebujito?

Ara a l'estiu és el millor moment per a fer combinats refrescants que ens facin passar la calor i la set.


Nosaltres teniem per casa un vi Manzanilla fet amb la varietat de raïm Palomino fino i amb una graduació de 15º, així que vam decidir rebaixar-lo amb una graciosa de llimona de Gaseosas El Tigre obtenint un Rebujito.

20/9/17

Puit Rústic, de la Formatgeria Valette

La Formatgeria Valette es troba a Sant Llorenç de Morunys, a la Vall de Lord (al nord de la comarca del Solsonès) i es dedica a l'elaboració de formatge artesà madurat de llet crua d'ovella d'alta qualitat que porten des de Corroncui (Alta Ribagorça) ja que no tenen ramat propi.


Es tracta d'una formatgeria familiar on elaboren els seus formatges de forma tradicional però amb procediments moderns. El propòsit de la Valette és afavorir l'aprofitament de la llet d'ovella i de pas consolidar l'activitat al municipi.

18/9/17

Dinem a l'Hotel Osborne

El primer dia d'excursió durant el nostre circuit per Malta vam anar a La Valletta, la de Malta. Només baixar de l'autocar amb un fort aire condicionat ja vam notar un cop de calor impressionant. Però estàvem de vacances i gaudint de la ciutat.


Després d'un matí visitant els llocs més emblemàtics varem dinar a l'Hotel Osborne, situat en un carreró de la ciutat. Un menjador petit en un hotel modest on varem menjar tots els del grup.

Els plats que ens van servir eren molt normals, un menú molt senzill.

De primer vam fer uns espaguetis a la bolonyesa: cuinats al dente però podrien ser millors


15/9/17

Trattoria-Pizzeria La Piccola

Hem fet una nova descoberta a Girona, la Trattoria-Pizzeria La Piccola a Girona. Es veu que fa poc que dirigeixen aquest restaurant però ja s'han fet un lloc oferint una bona gastronomia italiana al centre de Girona.


13/9/17

Hotel Topaz i els seus esmorzars

L'Hotel Topaz està situat a la la part nord de Malta. Es tracta d'un hotel situat al centre de Buggiba, una ciutat costera molt tranquil·la.

Les habitacions són senzilles però equipades amb televisió per cable, assecador, wifi gratis, terrassa, caixa forta, nevera, cafetera/tetera elèctrica i climatització.


12/9/17

Tàrtar de llonganissa

Avui us mostro una recepta que podeu presentar com un aperitiu quan tingueu convidats. De fet es tracta d'un steak tàrtar però substituint el filet de vedella per la llonganissa.


11/9/17

La gastronomia de Malta

Ja sabeu que cada any parlo de la gastronomia de les nostres vacances. Penso que és una part molt important del viatge, sobretot quan trobem una mescla de cultures com és el cas. Aquest any hem anat a Malta i per tant us faré cinc cèntims dels seus plats.

La cuina maltesa es troba influenciada per la gastronomia italiana, per proximitat, per la mediterrània, per situació i per l'anglosaxona, ja que abans Malta era una colònia anglesa. Com que també van patir una invasió per part dels àrabs, també trobem productes com la mel, les espècies, els dàtils o les ametlles en els seus plats.


Malta té una cuina fusionada amb plats especiats, sabors intensos, mediterranis i africans.

8/9/17

.@acustica_2017 16 edició de l'Acústica

Cada any els figuerencs esperem l'Acústica amb moltes ganes i és que la ciutat s'emplena de gent i alegria amb els seus concerts repartits per diferents espais públics que atrauen masses.


I la veritat és que no m'estranya, cada any la programació és molt bona, majoritàriament amb música catalana, des dels Amics de les Arts, passant pels Manel, Txarango, Blaumut, entre altres...

6/9/17

Amanida de pernil i formatge

Que senzilles de fer les amanides i que bones que són. Sobretot ara a l'estiu venen més de gust perquè són fresques i ens hidraten, però a l'hivern també donen molt de joc i s'han de continuar menjant. De fet amb les amanides hauriem de seguir la temporada de fruita i verdura per a fer-les sempre diferents i variades. Per exemple que és temps de tomàquet, doncs fem una amanida Caprese, que és temps d'escarola doncs fem un xató, que és temps de figues doncs les combinen amb pernil i així amb tots d'ingredients km 0.

Nosaltres hem fet una amanida amb pernil dolç i formatge.


4/9/17

Pago Pago a Santa Margarita

Cada any per Santa Maria fan els focs artificials a Roses. És un goig passejar pel passeig de Santa Margarita i tenir les vistes privilegiades de la Badia de Roses quan es fa fosc.


Nosaltres cada any a l'estiu fem un Pago Pago i és que sinó no seria estiu. Està situat a Santa Margarita, enmig d'una zona súper turística plena d'hotels i apartaments. El local està decorat tipus hawaienc, cadires de bambú i parassols de canya i de menú, tots els mateix, pollastre amb patates. Ull, que ara fan pinxos també i la seva amanida famosa que porta el seu nom i és molt complerta i demana per alleugerir l'espera.


1/9/17

[#Restaurant] @ElDynamicBar El Dynamic

A Figueres hi havia un bar molt emblemàtic El Dynamic que ara amb nou disseny continua oferint bones estones a la vegada que una cuina amb productes de la terra.

A la seva carta trobareu des d'una extensa varietat d'entreteniments per picar com braves, formatges, seitons artesans, bomba, calamars a la romana,  coca de Perafita, entre altres, amanides, carns, peixos i tot una selecció de postres.

Han sabut trobar una bona fórmula amb plats llaminers fets amb productes de qualitat. A més tenen tiradors de cervesa amb una extensa carta i també de cocktails. Pots anar a fer unes tapes per sopar, a fer un vermut, a prendre alguna cosa i a fer un bon dinar. Entre setmana tenen un menú a 12 euros amb una copa de vi, aigua o cervesa inclosa, pa i postres. El voleu veure?

30/8/17

.@h_MartinNaranjo Llesca amb formatge de cabra i pebrots caramelitzats

Ara a casa nostre tenim més pebrots, jeje, des que a la meva parella els va començar a introduir, ara li encanten i no m'estranya, són tan bons!


I en aquest cas si sou llaminers encara us agradaran més perquè aquests que us portem avui són dolços, però combinats amb un ingredient salat són fantàstics. Nosaltres els hem combinat amb formatge de cabra, anem a veure la recepta!

28/8/17

.@GelatsDino Fem un gelat Dino?

Heu menjat mai un gelat del Dino? Es tracta d'un gelat cremós dels de tota la vida, suau i gustós. La meva parella, que és de Girona, ja n'havia menjat allà i quan va venir a viure cap a l'Alt Empordà, li va sobtar veure que també n'hi havia aquí.


Amb aquest nom, ell es pensava que era una empresa italiana i es va sorprendre molt quan li vaig dir que tot i que els orígens efectivament són italians, l'empresa va ser creada i fundada a Empuriabrava.

25/8/17

[#Vermut] @FincaLaRosala Vermut amb ametlles violeta

Com ens agraden els vermuts a l'estiu, i és que aquest any ens hi hem aficionat.


Tenim tants vermuts diferents a tastar i tants bons productes per combinar-los. Podem fer des d'unes senzilles patates xips fins a unes xips de verdures ecològiques amb sal de mar.

23/8/17

Cafè del Parc

Al bell del Parc del Migdia, un excel.lent espai on poder passejar al centre de Girona, trobem una cafeteria i restaurant buffet lliure vegetarià, el Cafè del Parc. Nosaltres com no, l'hem volgut tastar!


La ubicació del restaurant és molt bona, pots aparcar molt a prop i arribar-hi tot passejant. El restaurant és lluminós, tot envoltat de vidre amb vistes al jardins.

21/8/17

Garnatxa Ambre de @coopgarriguell

La Cooperativa Garriguella té una llarga història que aviat complirà 60 anys, ja que es remunta fins l'any 1963, quan un grup de viticultors de la zona de Garriguella va decidir agrupar-se per unir esforços en la producció i explotació de les seves terres.
L'evolució de la cooperativa, que actualment compta aproximadament amb una seixantena de membres i un total de 224 hectàrees, una de les més extenses de tots els cellers de l'Empordà i que pertany a la D.O. Empordà, ha passat de fer una producció a l'engròs als seus inicis, primant la quantitat per sobre la qualitat i venent principalment a granel, a anar depurant i afinant la seva producció per passar de la quantitat a la qualitat, mantenint l'estructura de cooperativa però combinant-ho amb la producció d'un pròpia d'un celler en quant a paràmetres d'embotellat, diversificació de producte i qualitat final.


17/8/17

.@info_plain Llesca de pagès amb mozzarella i chutney de tomàquet i olives negres

Amb una bona llesca de pa de pagès podem fer un sopar molt bo, combinant-la amb formatge, pernil ibèric o fuet. Però en aquesta ocasió volíem canviar del típic pa amb embotit i hem decidit fer:

Llesca de pa de pagès amb mozzarella i chutney de tomàquet i olives negres, una combinació la del formatge fos amb aquest potent chutney.

   

15/8/17

Tête de Moine DOP

El Tête de Moine DOP (denominació d'origen protegida) és un formatge suís fet a partir de llet de vaca. Es va començar a fer al segle XII a mans dels monjos de Bellelay (Jura de Berna). Més endavant, la seva producció es va traslladar a les granges que tenia el monasteri. S'anomena així perquè diuen que té cap de monjo. Es tracta d'un formatge semidur de forma cilíndrica que té una textura molt fina, la qual fa que es desfaci a la boca. 


La particularitat d'aquest formatge és que es talla amb una girolle, un aparell que forma fines rosetes que són precioses a la vista i delicioses en boca. El fet d'anar rascant el formatge amb aquest estri fa que entri més superfície d'aquest en contacte amb l'aire desenvolupant així tota la seva aroma.


La llet alpina li confereix a aquest formatge el seu sabor inconfusible. S'elabora a poques formatgeries rurals, només nou, de la seva regió d'origen seguint uns estrictes criteris i és curat durant almenys dos mesos i mig sobre estants de pi.

Al centre trobem les rosetes del Tête de Moine
Característiques:

És un formatge de pasta premsada fet amb llet de vaca que pasturen a l'aire lliure. Té un gust lleugerament salat amb textura mantegosa. Es fon a la boca i la olor és molt perfumada.

Consells de degustació:

És un formatge ideal per a posar una taula de formatges, ja que per la seva bonica forma i bon gust triomfarà.
Es pot prendre com a aperitiu, sempre quedes com un rei si l'ofereixes, o també com a postres o menjar entre hores acompanyat d'una copeta de vi blanc o negre, a gust de consumidor.
Combina bé amb nous i decora i aporta gust a molts plats com amanides, sopes i entrants.


Per a tallar-lo lo ideal és fer-ho recent tret de la nevera, tot i que per a consumir-lo millor deixar-lo temperar i així notar bé tots els matisos.

La Girolle la va inventar un mecànic que treballava a la indústria rellotgera a l'any 1981 i a partir d'aquí és van augmentar considerablement les ventes d'aquest formatge.


Fitxa tècnica:

Origen: Jura (Suïssa)
Maduració: 8 mesos
Pes i forma: 800 gr - 850 gr, forma cilíndrica
Dimensions: D. 12 cm a 18 cm
Llet: vaca
Classificació: curat
Productor: varis

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

7/8/17

Cook Up a Storm

Avui el post no és per ensenyar-vos una recepta, sinó una pel·lícula que em va agradar molt; el títol en anglès és "Cook Up a Storm", és a dir, "Cuina una tempesta". L'argument es basa en la competició entre dos restaurants japonesos, un de barri de tota la vida on hi va la gent de sempre, i l'altre, un restaurant nou d'alta cuina que obre just al seu davant.


Val la pena veure com elaboren les receptes, sobretot les del restaurant tradicional, amb el seu foc especial, els seus ingredients i la qualitat de les imatges mentre cuinen, que és molt bona.

La pel·lícula acaba amb una final desafiant que haureu de veure...

Us deixo amb un petit tràiler per si voleu fer-hi una ullada ;)


Any de la pel·lícula: 2017
País: Hong Kong
Gènere: Comèdia, Drama, Cuina

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

30/7/17

Formatge amb codony

No ens cansarem mai de menjar formatges, sempre diem el mateix, però és que n'hi ha tants de diferents que en podries menjar cada dia de l'any sense repetir-ne cap.

En aquesta ocasió però us mostro una forma més de menjar-lo molt coneguda i que sol agradar força, amb codony artesà.  La combinació de formatge i codony és sublim.


26/7/17

.@info_plain Aperitius per a un vermut

Avui us proposo algunes idees molt senzilles per a picar. Per acompanyar un vermut, com és el cas, queden molt bé.


Partint d'un bon producte com són els xutneys de Plain & Simple podem fer algunes propostes, anem a veure!

21/7/17

Braç de gitano de patata

La meva àvia ja feia aquest braç de gitano de patata i ara, per sort, el fa la meva sogra. És un plat que m'agrada molt i que a l'estiu em ve molt de gust. Senzill de fer, molt vistós i boníssim, servit fred amb aquestes calors va genial. Aquí teniu la recepta!



19/7/17

Amanida freda de mongetes

La llegum és un aliment molt sa que s'hauria de menjar com a mínim un cop per setmana. A l'hivern barrejades amb verdures o guisades ens escalfaran bé i a l'estiu la millor manera de consumir-les és en forma d'amanida. Precisament les llegums admeten molts tipus d'ingredients diferents. A casa som molt partidaris d'idear diferents amanides per a refrescar-nos una mica. Avui us en presento una molt lleugera i fàcil de fer amb ingredients de temporada, com el tomàquet de Montserrat i el cogombre.


17/7/17

[#Vi] @AvgvstvsForvm Chardonnay

A Va de Teca, fa uns mesos havíem parlat d'un parell de vins, el Merlot-Syrah i el Look, d'aquest celler de la D.O. Penedès que està situat al vell mig de la via Augusta, motiu pel qual es dóna nom a aquest celler originari de El Vendrell, Avgvstvs Forum i que es remunten als voltants dels anys 80, quan van plantar les primeres vinyes ben a prop del mar Mediterrani.