28/8/17

.@GelatsDino Fem un gelat Dino?

Heu menjat mai un gelat del Dino? Es tracta d'un gelat cremós dels de tota la vida, suau i gustós. La meva parella, que és de Girona, ja n'havia menjat allà i quan va venir a viure cap a l'Alt Empordà, li va sobtar veure que també n'hi havia aquí.


Amb aquest nom, ell es pensava que era una empresa italiana i es va sorprendre molt quan li vaig dir que tot i que els orígens efectivament són italians, l'empresa va ser creada i fundada a Empuriabrava.


Però no ens avancem als fets, feia temps que teníem moltes ganes de saber què i qui hi havia al darrera dels gelats Dino i la seva història i afortunadament per nosaltres, ens va obrir les portes de casa seva molt amablement.


Comencem pel nom. Dino prové del diminutiu del nom del fundador de l'empresa, Alessandro Pavese.


L'empresa va ser fundada a l'any 1978 en forma d'una botiga amb l'obrador de gelats a la part de darrera del mateix establiment. El bon fer de Dino, les seves ganes per la feina ben feta i la seva passió seguint el mètode tradicional italià de fer gelats van tenir molt bona acollida a la zona i de mica en mica, els ha permès anar-se estenent pel territori fins al punt d'arribar a tenir una trentena d'establiments dins el territori català repartits entre Girona i Barcelona, un altre en territori espanyol (Saragossa) i fins i tot tres més a fora Espanya, concretament a Bèlgica, Marroc i França.


Només d'arribar ens va atendre la Sara, que molt amablement ens va acompanyar fins una sala on ens hi esperaven el seu pare i el seu germà. Allà, el seu pare es va presentar i ens va començar a relatar la història familiar i els orígens de l'empresa. Val a dir que l'empresa continua essent molt familiar, ja que diversos membres hi treballen en els diferents departaments, des de la gestió, passant per administració i l'elaboració de producte.

A continuació, vam començar una ruta per les instal·lacions on ens va mostrar les diferents seccions on tenen la matèria prima i la maquinària per produir els gelats.


Cal dir que ell personalment compra i encarrega molts dels productes per tenir-ne controlada la bona qualitat, ja que tal i com ell mateix ens va remarcar, només amb un bon producte es pot obtenir un excel·lent resultat. Val a dir que nosaltres en donem fe, ja que durant la visita vam poder provar alguns dels gelats que estaven fent, com el de nata amb Oreo i el de xocolata blanca.


Dino controla molt exhaustivament els seus processos mecànics de transformació del producte per evitar temperatures massa elevades que en puguin malmetre la propietats organolèptiques, també tenen molta cura amb el procés de producció dels seus gelats per tal que siguin el màxim de cremosos possible i evitar que es formin cristal·litzacions al seu interior.


La veritat és que ens va sorprendre molt agradablement l'habilitat amb què han sabut integrar alguna maquinària de tecnologia punta per la manipulació i tractament dels seus productes sense perdre ni un xic d'artesanalitat i control humà durant tot el procés, sense utilitzar cap conservant ni colorant als seus gelats, fent servir sempre fruita fresca i de temporada pels seus gelats, tal i com vam poder comprovar en els gelats que ens van deixar degustar.


Per tant, tot i que han crescut molt com a empresa, mantenen la manera tradicional de fer un bon gelat artesanal italià i aquesta cura i amor queda ben palesa als seus gelats.


Nosaltres vam marxar amb molt bon gust de boca, no només pel que vam veure i tastar durant l'extensa i acurada vista que ens van oferir, sinó també per l'excel·lent tracte a nivell personal.


No volem acabar aquest post, sense deixar clar que tot i aquesta tradicionalitat que envolta l'empresa, Dino no ha perdut el seu tarannà inquiet i sempre està buscant noves formes d'incloure innovació a la seva gama de productes i pels que ens va dir, tenen en preparació una nova línia de productes que afortunadament podrem veure i gaudir en poc temps.  


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario