La meva àvia ja feia aquest braç de gitano de patata i ara, per sort, el fa la meva sogra. És un plat que m'agrada molt i que a l'estiu em ve molt de gust. Senzill de fer, molt vistós i boníssim, servit fred amb aquestes calors va genial. Aquí teniu la recepta!
Ingredients per a un braç, 4 persones:
Elaboració:
Primer de tot preparem el puré de patata i una vegada el tenim el disposem sobre un drap de cuina.
Anem per a fer el farcit barrejant els ous durs, les olives trinxades, el pebrot tallat a tires fines i la tonyina esmicolada amb una bona quantitat de maionesa.
Posem la mescla a sobre el puré i enrotllem per donar-li la forma de braç.
Afegim maionesa al llarg del braç i unes tires de pebrot i olives per a decorar.
Reservem a la nevera embolicat amb film, el meu de cmbolsas, i el servim fred.
Consells de degustació:
És un braç que agrada a tothom ja que els ingredients que hi ha són llaminers. Cal dir que si el puré el fem nosaltres guanyarà en sabor i textura i sobretot amb la maionesa artesana, que li dóna un gust molt bo i no és gens difícil de fer.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat complert on hi trobem tots els grups de nutrients: proteïnes provinents de la tonyina i l'ou, hidrats de carboni de la patata i greixos de les olives i la maionesa sobretot i també del rovell de l'ou. Afegirem que acompanyat d'una bona amanida verda podríem acabar d'aportar-hi les vitamines i fibra que hi falta.
Ingredients per a un braç, 4 persones:
- puré de patata, es pot fer natural o de sobre
- 3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
- 3 ous durs
- 1 llauna de pebrot del piquillo
- olives farcides d'anxova
- maionesa artesana o de pot
Elaboració:
Primer de tot preparem el puré de patata i una vegada el tenim el disposem sobre un drap de cuina.
Anem per a fer el farcit barrejant els ous durs, les olives trinxades, el pebrot tallat a tires fines i la tonyina esmicolada amb una bona quantitat de maionesa.
Posem la mescla a sobre el puré i enrotllem per donar-li la forma de braç.
Afegim maionesa al llarg del braç i unes tires de pebrot i olives per a decorar.
Reservem a la nevera embolicat amb film, el meu de cmbolsas, i el servim fred.
És un braç que agrada a tothom ja que els ingredients que hi ha són llaminers. Cal dir que si el puré el fem nosaltres guanyarà en sabor i textura i sobretot amb la maionesa artesana, que li dóna un gust molt bo i no és gens difícil de fer.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat complert on hi trobem tots els grups de nutrients: proteïnes provinents de la tonyina i l'ou, hidrats de carboni de la patata i greixos de les olives i la maionesa sobretot i també del rovell de l'ou. Afegirem que acompanyat d'una bona amanida verda podríem acabar d'aportar-hi les vitamines i fibra que hi falta.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
La meva sogra el fa gairebé igual! Jo...encara no m'he atrevit amb ell! A veure si m'ho proposo!
ResponderEliminarÉs un plat que porta escrita la paraula ESTIU!
Petonets,
Olga