El Tête de Moine DOP (denominació d'origen protegida) és un formatge suís fet a partir de llet de vaca. Es va començar a fer al segle XII a mans dels monjos de Bellelay (Jura de Berna). Més endavant, la seva producció es va traslladar a les granges que tenia el monasteri. S'anomena així perquè diuen que té cap de monjo. Es tracta d'un formatge semidur de forma cilíndrica que té una textura molt fina, la qual fa que es desfaci a la boca.
La particularitat d'aquest formatge és que es talla amb una girolle, un aparell que forma fines rosetes que són precioses a la vista i delicioses en boca. El fet d'anar rascant el formatge amb aquest estri fa que entri més superfície d'aquest en contacte amb l'aire desenvolupant així tota la seva aroma.
La llet alpina li confereix a aquest formatge el seu sabor inconfusible. S'elabora a poques formatgeries rurals, només nou, de la seva regió d'origen seguint uns estrictes criteris i és curat durant almenys dos mesos i mig sobre estants de pi.
Característiques:
És un formatge de pasta premsada fet amb llet de vaca que pasturen a l'aire lliure. Té un gust lleugerament salat amb textura mantegosa. Es fon a la boca i la olor és molt perfumada.
Consells de degustació:
És un formatge ideal per a posar una taula de formatges, ja que per la seva bonica forma i bon gust triomfarà.
Es pot prendre com a aperitiu, sempre quedes com un rei si l'ofereixes, o també com a postres o menjar entre hores acompanyat d'una copeta de vi blanc o negre, a gust de consumidor.
Combina bé amb nous i decora i aporta gust a molts plats com amanides, sopes i entrants.
Per a tallar-lo lo ideal és fer-ho recent tret de la nevera, tot i que per a consumir-lo millor deixar-lo temperar i així notar bé tots els matisos.
La Girolle la va inventar un mecànic que treballava a la indústria rellotgera a l'any 1981 i a partir d'aquí és van augmentar considerablement les ventes d'aquest formatge.
Fitxa tècnica:
Origen: Jura (Suïssa)
Maduració: 8 mesos
Pes i forma: 800 gr - 850 gr, forma cilíndrica
Dimensions: D. 12 cm a 18 cm
Llet: vaca
Classificació: curat
Productor: varis
La particularitat d'aquest formatge és que es talla amb una girolle, un aparell que forma fines rosetes que són precioses a la vista i delicioses en boca. El fet d'anar rascant el formatge amb aquest estri fa que entri més superfície d'aquest en contacte amb l'aire desenvolupant així tota la seva aroma.
La llet alpina li confereix a aquest formatge el seu sabor inconfusible. S'elabora a poques formatgeries rurals, només nou, de la seva regió d'origen seguint uns estrictes criteris i és curat durant almenys dos mesos i mig sobre estants de pi.
Al centre trobem les rosetes del Tête de Moine |
És un formatge de pasta premsada fet amb llet de vaca que pasturen a l'aire lliure. Té un gust lleugerament salat amb textura mantegosa. Es fon a la boca i la olor és molt perfumada.
Consells de degustació:
És un formatge ideal per a posar una taula de formatges, ja que per la seva bonica forma i bon gust triomfarà.
Es pot prendre com a aperitiu, sempre quedes com un rei si l'ofereixes, o també com a postres o menjar entre hores acompanyat d'una copeta de vi blanc o negre, a gust de consumidor.
Combina bé amb nous i decora i aporta gust a molts plats com amanides, sopes i entrants.
Per a tallar-lo lo ideal és fer-ho recent tret de la nevera, tot i que per a consumir-lo millor deixar-lo temperar i així notar bé tots els matisos.
La Girolle la va inventar un mecànic que treballava a la indústria rellotgera a l'any 1981 i a partir d'aquí és van augmentar considerablement les ventes d'aquest formatge.
Fitxa tècnica:
Origen: Jura (Suïssa)
Maduració: 8 mesos
Pes i forma: 800 gr - 850 gr, forma cilíndrica
Dimensions: D. 12 cm a 18 cm
Llet: vaca
Classificació: curat
Productor: varis
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario