6/9/17

Amanida de pernil i formatge

Que senzilles de fer les amanides i que bones que són. Sobretot ara a l'estiu venen més de gust perquè són fresques i ens hidraten, però a l'hivern també donen molt de joc i s'han de continuar menjant. De fet amb les amanides hauriem de seguir la temporada de fruita i verdura per a fer-les sempre diferents i variades. Per exemple que és temps de tomàquet, doncs fem una amanida Caprese, que és temps d'escarola doncs fem un xató, que és temps de figues doncs les combinen amb pernil i així amb tots d'ingredients km 0.

Nosaltres hem fet una amanida amb pernil dolç i formatge.



Ingredients:
  • Enciams variats, mesclum
  • Pastanaga de l'hort de la pagesa
  • Tomàquet de Montserrat de la pagesa
  • Raves
  • Formatge de vaca i cabra
  • Pernil dolç de qualitat

Per a fer la vinagreta de pipes:

Oli d'oliva verge extra
Vinagre de Mòdena
Sal i pebre
Pipes pelades

Elaboració:

Posem el mesclum en un plat i anem afegint la pastanaga tallada a làmines, el tomàquet, els raves i finalment el formatge i pernil dolç.
Amanim tot amb una vinagreta de pipes i servim amb un tall de pernil dolç enrotllat al cim.


Consells de degustació:

Com hem dit abans d'ingredients n'hi podem afegir molts. Podem seguir la temporada i també jugar amb els fruits secs, que ens donen moltes opcions.

Valor nutricional:

Una amanida sempre és interessant nutricionalment parlant, n'hauriem de menjar una cada dia, ja sigui d'acompanyament o més complerta fent-ne d'ella un plat únic. La qüestió és que com més acolorida la fem més vitamines ens aportarà. Hem de tenir cura si volem fer-la lleugera de no afegir-hi ingredients calòrics com el fruits secs o els embotits i optar més per un formatge fresc o tonyina al natural.
També s'ha de tenir en compte l'oli a l'hora d'amanir-la, ja que per cada cullerada d'oli que hi afegim hi estarem aportant de més 90 calories.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario