Avui us porto una recepta ben fresqueta pels últims dies de calor. Un gaspatxo amb síndria, una manera diferent de fer-lo que queda més suau i refrescant.
Ingredients:
Pelem i trossegem la síndria, la ceba, el pebrot i els tomàquets i els posem en un bol per passar-los per la batedora. Triturem tot i després ho passem per un colador xinès perquè que ens quedi més fi i afegim l'oli d'oliva verge extra i el vinagre.
Barregem tot bé i salpebrem al gust i deixem refredar a la nevera fins que el volem consumir.
Consells de degustació:
Com que a la seva elaboració no hi hem afegit pa, el podem servir amb picatostes artesans torrant una mica de pa o fregint-lo amb una mica d'oli.
I si el volem més sa amb trossets de pebrot vermell o cogombre també queda bo.
També el podem servir amb formatge fresc, mozzarella, feta o ricotta. O una altra opció és amb ou dur picat o tires de pernil salat o dolç. Si ho fem així podem fer plat únic amb un iogurt de postres.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat molt lleuger ja que els ingredients principals que són la síndria i el tomàquet estan compostos gairebé d'aigua. L'ingredient que augmenta les calories és l'oli, que si hi preferim el podem reduir o fer-lo sense.
El gaspatxo és un plat molt sa ja que ens aporta vitamina C provinent del pebrot vermell i licopè del tomàquet, un antioxidant molt bo, així com un alt contingut de potassi.
Ingredients:
- 500 gr. de tomàquet Raff
- 50 gr. de síndria
- 1 ceba tendra
- all (opcional), jo no li he posat
- 1/2 pebrot vermell
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra
- 50 gr. de vinagre de poma
- un polsim de sal i de pebre
Pelem i trossegem la síndria, la ceba, el pebrot i els tomàquets i els posem en un bol per passar-los per la batedora. Triturem tot i després ho passem per un colador xinès perquè que ens quedi més fi i afegim l'oli d'oliva verge extra i el vinagre.
Barregem tot bé i salpebrem al gust i deixem refredar a la nevera fins que el volem consumir.
Consells de degustació:
Com que a la seva elaboració no hi hem afegit pa, el podem servir amb picatostes artesans torrant una mica de pa o fregint-lo amb una mica d'oli.
I si el volem més sa amb trossets de pebrot vermell o cogombre també queda bo.
També el podem servir amb formatge fresc, mozzarella, feta o ricotta. O una altra opció és amb ou dur picat o tires de pernil salat o dolç. Si ho fem així podem fer plat únic amb un iogurt de postres.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat molt lleuger ja que els ingredients principals que són la síndria i el tomàquet estan compostos gairebé d'aigua. L'ingredient que augmenta les calories és l'oli, que si hi preferim el podem reduir o fer-lo sense.
El gaspatxo és un plat molt sa ja que ens aporta vitamina C provinent del pebrot vermell i licopè del tomàquet, un antioxidant molt bo, així com un alt contingut de potassi.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
Quines fotos més boniques!! I la recepta m'encanta. Felicitats
ResponderEliminar