21/8/17

Garnatxa Ambre de @coopgarriguell

La Cooperativa Garriguella té una llarga història que aviat complirà 60 anys, ja que es remunta fins l'any 1963, quan un grup de viticultors de la zona de Garriguella va decidir agrupar-se per unir esforços en la producció i explotació de les seves terres.
L'evolució de la cooperativa, que actualment compta aproximadament amb una seixantena de membres i un total de 224 hectàrees, una de les més extenses de tots els cellers de l'Empordà i que pertany a la D.O. Empordà, ha passat de fer una producció a l'engròs als seus inicis, primant la quantitat per sobre la qualitat i venent principalment a granel, a anar depurant i afinant la seva producció per passar de la quantitat a la qualitat, mantenint l'estructura de cooperativa però combinant-ho amb la producció d'un pròpia d'un celler en quant a paràmetres d'embotellat, diversificació de producte i qualitat final.




En aquesta ocasió, hem tingut la oportunitat de provar la seva garnatxa dolça, l'Ambre.
Aquest vi dolç, que ve en un format d'ampolla de 50 cl, està vinificat només a partir de garnatxa roja.
El producte finalment assoleix uns 15'5% de grau alcohòlic.

Color: d'aspecte ambre fosc, com el seu nom indica, amb alguna tonalitat similar a la mel.
Aroma: només destapar-la, el seu aroma ja ens fa un avanç dels gust que ens espera, una dolçor molt agradable que vindrà seguida.
Gust: d'un gust dolç amb punts que ens poden recordar a algun fruit sec o algun cítric.
Cos: al tractar-se d'un vi dolç, té un elevat nivell de sucres i per tant, una mena d'untuositat amb molta llàgrima.


Nom: Ambre
Celler: Cooperativa Agrícola de Garriguella
Pertany a la D.O. Empordà

Popularment tothom pensa en la garnatxa dolça com un vi dolç indicat pels postres, tot prenent grana seca o com a xarrup final després d'un dinar, però la veritat és que els vins dolços tenen molt potencial per combinar-se amb altres productes que potser de primera no ens vindrien al cap, com pot ser algun tipus de formatge blau o Roquefort o fins i tot amb foie d'ànec.



És un producte amb un gust fort i potent que precisament hi dóna una nota d'alegria quan en busquem el contrast i que, a mode personal, crec que realment combina molt bé.
Potser sembla una tonteria, però si no ho heu provat mai, us recomano sisplau que ho proveu, ja que de ben segur en quedareu encantats...
Ja ho diuen, que per gustos, colors.. però en aquest cas, val molt la pena de tastar-lo.

Nosaltres en aquesta ocasió l'hem maridat amb un formatge de vaca cremós però molt aromàtic i una mica de codony artesà.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario