17/7/17

[#Vi] @AvgvstvsForvm Chardonnay

A Va de Teca, fa uns mesos havíem parlat d'un parell de vins, el Merlot-Syrah i el Look, d'aquest celler de la D.O. Penedès que està situat al vell mig de la via Augusta, motiu pel qual es dóna nom a aquest celler originari de El Vendrell, Avgvstvs Forum i que es remunten als voltants dels anys 80, quan van plantar les primeres vinyes ben a prop del mar Mediterrani.



Aquest cop ha arribat el torn d'un altre dels seus vins blancs, el Chardonnay.
Es tracta d'un vi blanc jove, monovarietal de chardonnay i fermentat en bótes de roure francès durant uns 4 mesos, que acaba adquirint 13'5% de grau alcohòlic.


Cos: força lleuger, no mostra molta gota a la copa.
Color: d'un groc força pàl·lid, transparent i net, es dilueix a les vores semblant gairebé transparent.
Aroma: una mica àcid al principi per deixar pas a una dolçor característica dels vins blancs i que guanya potència al cap d'una estona d'haver-lo obert i deixat oxigenar.
Gust: Molt agradable, suau i dolç amb un punt àcid que ens recordarà als cítrics o a fruita tropical com la pinya.


Nom: Avgvstvs Chardonnay
Celler: Avgvstvs Forvm
Pertany a la D.O. Penedès


No cal que seguim els convencionalismes d'associar sempre el vi blanc amb els peixos.
Sempre he pensat, independentment del que se soli dir, que qui veu el vi, mana, i per tant, en aquest cas, aquest vi el podem combinar tant amb carns com amb peixos.
Personalment penso que és un vi que servit ben fresquet, be prou es pot beure tot sol, cap al tard o abans de sopar, qualsevol d'aquestes tardes d'estius on la calor apreta fort i si tenim la fortuna de poder dedicar-nos 5 minuts, val la pena que siguin de qualitat.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario