28/1/24

[#Radio] @gironafm.cat Cafeteries amb esmorzars xulus

Amb la fred sembla que un bon esmorzar ens vingui més de gust oi? I què tal si el fem en una cafeteria que sigui acollidora i tingui opcions xules, anem a veure-les!

- Pastisseria Tornes, amb un local sofisticat i amb una carta molt amplia per esmorzar, des de qualssevol pasta salada o dolça, com ara els seus croissants alveolats tan bons, fins a entrepans amb diferents pans i dulces. Tenen un bon assortiment per triar i tot recent elaborat per ells. 

- Amicci Coffee, una cafeteria molt cuqui, com diu l'amfitriona, que és qui et rep i qui et mima amb alguna de les seves pastes recent fornejades i ben acompanyades d'un cafè amb llet d'aquests amb dibuix que tan ens agrada quan ens el serveixen. No us podeu perdre el seu patís de formatge, que fins i tot el fen per encàrrec.


- La Vienesa a Sant Feliu de Guíxols i a Platja d'Aro, una pastisseria-cafeteria on no et pots perdre la seva ensaïmada acompanyada d'una bona xocolata calenta i nata muntada per ells, un esmorzar que et farà començar el dia de la millor manera possible ;)

- Can Cairó a Roses, és un bon lloc per esmorzar ja que tenen una amplia gama de productes, començant pels seus croissants de xocolata que són una bogeria i cada mes en fan un de diferent, com ara de kinder bueno o també pots optar per un entrepà fet amb pa artesà o algun dolç, com ara els seus xuixos farcits de xocolata que també són molt bons.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

26/1/24

[#Radio] @gironafm.cat Restaurants amb menús lleugers

En tornant de les Festes de Nadal busquem més que mai plats més lleugers que de costum, per això avui parlarem de restaurants on poder menjar bé i saludable, sense sentir-se carregat, comencem?

- Restaurant Saratoga amb tres ubicacions a Girona trobem un menú molt dietètic ja que tens varies opcions lleugeres a triar, com ara alguna de les seves amanides que ofereixen, la de burratina és bonissima,  o la seva crema tèbia de pastanaga i porro amb crostonets i oli de curri i de segon carn o peix, com l'orada fresca a la donostiarra i fins i tot pots acabar amb una amanida de fruita natural. A més hi ha opcions per a vegans dins del mateix menú.

- Kubu Girona, aquí hi trobarem un poke powl fet a mida on tu tries la base, que pot ser d'arròs, quinoa o llegum i pots afegir els ingredients que més et convinguin. A més, ara a l'hivern es pot fer calent! Una opció saludable i ràpida de menjar o fins i tot fàcil d'endur :)

2/1/24

[#Restaurant] L'Argolla Pizzeria

Per la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, una fira dedicada a aquest licor dolç milenari tan nostre, vam anar a dinar a la l'Argolla Pizzeria.

Es tracta d'un hostal que al seu baix hi té un menjador amb una petita terrassa i on tenen fama de fer unes bones pizzes. Nosaltres hi vam anar recomanats i ens van agradar força.


La carta de pizzes és extensa, hi ha per tots els gustos, des de la més bàsica fins a pizzes amb ous ferrats.

Les pizzes són grans i de massa fina i van força plenes. A més pots afegir o canviar ingredients per tal de fer-ta al teu gust i també pots fer cada meitat d'un tipus diferent.

Nosaltres vam tastar dues pizzes diferents que vam fer a meitats:

- L'Argolla, que porta bacó, xampinyons, pollastre, barbacoa i carbonara

Aquesta porta el nom de la pizzeria i l'havíem de tastar sí o sí. Una pizza molt bona i de gust suau, encara que a priori no ho sembli.

30/12/23

Visita a Masetplana

Masetplana és un molí d'oli de referència per la seva antiguitat i qualitat, però també és un celler amb molta projecció.

Nosaltres l'haviem visitat quan prensem el primer oli però no haviem tingut la oportunitat de conèixer la seva bodega.

Situats a Garriguella, entre els Aiguamolls i l'Albera i a recer de la Tramuntana és on es troben les seves oliveres i vinyes.

Vam començar la visita davant les vinyes, amb un paisatge de fons de mar i muntanya indescriptible. Són ja la tercera generació vitivínicola i elaboren vins blancs, rosats i criança.

Nosaltres vam gaudir de la visita que ens va fer en Julià Maset i el tast final dels seus olis i vins;

El primer vi que vam tastar va ser un blanc;

- M'acabeu la paciència, fet amb Macabeu.


Un vi jove, molt aromàtic en nas i en boca, amb un bouquet floral molt agradable.

29/12/23

Benvinguts a Pagès 2023

Cada any anem a Benvinguts a Pagès i ara des que tenim el petit encara més, ja que va molt encarat als nens. 

Enguany hem visita tres granges lleteres;

- Mas Bes, una granja de tradició lletera dedicada a la pagesia i al turisme rural amb obrador propi situada a Salitja, prop de Girona

Aquí tenien la visita molt ben organitzada, amb una bona explicació i activitats per nens i una final degustació dels seus gelats artesans, bonissims per cert. Vam tastar els tres gustos disponibles, de xocolata, maduixa i mango i no sé quin estava més bo ;)




- La Selvatana, una granja de vaques ecològica situada a Campllong iniciada l'any 1970.

Aquí ens han ensenyat com tenen les vaques i ens dit els productes que elaboren com la llet fresca, els iogurts, mató i formatge.

- Mas Borni, a Llagostera, una granja dedicada a l'elaboració de formatges amb llet crua de les seves vaques

23/12/23

[#Radio] @gironafmcat Els canelons de Sant Esteve

Per Sant Esteve és tradició menjar canelons, normalment perquè el dia anterior fas el dinar de Nadal i del que sobra en fas els canelons, però tots sabem que avui dia no és així, ja sigui perquè el dia de Nadal fem una altra menja o perquè els comprem fets.

A més ara ja no ens limitem a menjar el típic de rostit de pollastre, sinó que ens trobem de diferents varietats i avui precisament és el que parlarem a la Ràdio, voleu descobriu-los?


Els seus canelons són fets amb pasta fresca d'elaboració pròpia a l'estil italià i la seva particularitat és que cada caneló porta la seva pròpia beixamel, ja sigui d'algun ingredient de la farsa o amb maridatges.

Per exemple el de peix i marisc porta una beixamel de peix, el de ceps i verdures en porta una de ceps i els de confit d'ànec i foie de poma. 

Unes combinacions molt encertades que fan que el caneló sigui únic i diferent. 

I ara per Nadal tenen el de pollastre de l'Empordà amb tofòna, un caneló més luxós per les Festes.


11/12/23

[#Restaurant] Arrels

Des que el vam veure al programa "Joc de Cartes", amb en Marc Ribas que voliem anar en aquest restaurant, l'Arrels a Quart.

Hi vam anar un divendres a fer el seu Menú de Migdia on hi ha diferents plats a triar, tant cuinats com de brasa, amb la beguda inclosa, per 20'50 euros. 

Nosaltres vam triar:

- Canelons de rostit amb salsa de pernil ibèric

Ben presentats en un plat de pissarra amb uns canelons petits, amb una farsa melosa, però amb algun tendrum que desmillorava el plat.


La salsa era bona, amb algun trosset petit de pernil ibèric.

8/12/23

Celler 1923 Wine Bar

Com us deia, després de la visita al Celler Peralada, ens vam quedar al Celler 1923 Wine Bar.

Només d'entrar molt amablement ens van acompanyar i ens van oferir una copa de cava, un dels meus caves preferits el Peralada Stars Touch of Rosé Brut, un cava fet amb Garnatxa i Pinot Noir, afruitat i de bombolla fina que passa molt bé ;)


I com a detall de la casa unes olives macerades amb pomelo i taronja, amb gustet amarg original i diferent

Durant l'àpat vam gaudir d'un vi blanc, el Collection, un vi afruitat que em van recomanar i que em va agradar molt.