23/12/23

[#Radio] @gironafmcat Els canelons de Sant Esteve

Per Sant Esteve és tradició menjar canelons, normalment perquè el dia anterior fas el dinar de Nadal i del que sobra en fas els canelons, però tots sabem que avui dia no és així, ja sigui perquè el dia de Nadal fem una altra menja o perquè els comprem fets.

A més ara ja no ens limitem a menjar el típic de rostit de pollastre, sinó que ens trobem de diferents varietats i avui precisament és el que parlarem a la Ràdio, voleu descobriu-los?


Els seus canelons són fets amb pasta fresca d'elaboració pròpia a l'estil italià i la seva particularitat és que cada caneló porta la seva pròpia beixamel, ja sigui d'algun ingredient de la farsa o amb maridatges.

Per exemple el de peix i marisc porta una beixamel de peix, el de ceps i verdures en porta una de ceps i els de confit d'ànec i foie de poma. 

Unes combinacions molt encertades que fan que el caneló sigui únic i diferent. 

I ara per Nadal tenen el de pollastre de l'Empordà amb tofòna, un caneló més luxós per les Festes.



Tenen un gran assortiment de canelons, com ara de bacallà, de bolets, de rap i llagostins, de pollastre de Nadal amb prunes i orellanes i fins i tot de llamàntol. 

A més els pots combinar amb la beixamel que tu triis al moment,  en fan de diferents tipus com ara de bolets, de carbassa, de ceba i també una beixamel trufada, per afegir un toc sibarita als nostres canelons.

- L'Ast d'en Paulí, a Girona, una botiga de plats preparats, en fan uns d'espinacs amb panses i ametlles molt bons. Amb una generosa capa de beixamel feta amb llet de proximitat i molt ben aconseguida.


Si t'agrada l'ànec has de tastar-los, són canelons de confit d'ànec i en fan amb foie o sense. Jo personalment us recomano els de foie ja que encara són més intensos.

Els preparen en safates de 3, 12 i 15 unitats i amb beixamel o sense.

Jo la veritat és que amb tantes varietats no sé quina triaria, però el que sí que tinc clar és que no em quedaria amb els típics ;)

I vosaltres sou més del canelons tradicionals o preferiu altres sabors?



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario