23/9/22

14/9/22

[#Producte] Ca La Conxita

Voleu unes confitures d'aquelles que et transporten a la teva infància, quan l'àvia amb la fruita al punt hi passava hores i hores i d'allà en sortien uns pots deliciosos :) Doncs amb les confitures de Ca La Conxita ho aconseguireu, ja que estan fetes seguint les receptes tradicionals amb la fruita com a protagonista i amb només sucre i llimona per a conservar.


M'agraden les confitures perquè trobes els trossets de fruita quan la menges, ja sigui en una torrada com en un iogurt o amb algun formatge.

8/9/22

Experiència Covica

Covica Empordà, un celler situat a Masarac, un petit poble de l'Alt Empordà envoltat de vinyes i oliveres, des del 1949 que hi podem trobar vi, entre altres productes alimentaris més personalitzats i que ofereix diferents experiències relacionades amb el vi.


Com que estem en el mes de setembre i ara ja es comença a cullir el raïm, des de Covica pots celebrar la Festa de Verema, que consisteix en anar la vinya a cullir el raïm, amb un barret de palla pel sol i un xic de most fresquet servit en porró per anar-te hidratant.

24/8/22

[#Vi] @CoopEmpordalia Visita al Celler

Aquest dissabte hem anat a fer una visita al Celler Empordàlia, bé més aviat a la cooperativa de vi i oli, ja que són la unió de petits productors de la comarca de l'Empordà.

Des de moltes generacions que treballen la terra per tal d'oferir vins DO Empordà i oli d'oliva verge extra (DOP Empordà).

Precisament la visita comença a Pau, on tenen exposat l'antic molí d'oli, i a on van començar a fer oli i en continuen fent-ne amb les oliveres centenàries de l'Empordà de varietats Corivell i Argudell, que amb el toc de la Tramuntana li donen aquest caràcter diferent.  

Es tracta d'un oli afruitat i verd, molt intens. És molt complex i equilibrat, amb un toc dolç i amb matisos amargs i picants, sobretot al final.

Una vegada visitat l'antic trull, vam anar al Celler per tal de veure tot el procés de producció del vi, des que els tractors descarreguen el raïm fins que l'embotellen i l'etiqueten, a punt per consumir.

9/8/22

[#Recepta] Blinis amb salmó

Un blini és una mena de crep gruixuda d'origen rus fet amb farina, llevat, ous i llet que es pot menjar cuit al forn o fregit i que se sol acompanyar amb algun peix fumat com ara el salmó.


2/8/22

[#Recepta] Coca de llimona

Aquí no li agrada la coca? No conec ningú que digui que no a un tall de coca, ja sigui de iogurt, de llimona, de xocolata, de fruits secs....

Jo us en presento una coca de llimona, molt fàcil de fer!

29/7/22

[#Hotel] Casa Anamaria Hotel & Villas

Aquest dimecres vam tenir el gust d'assistir a la presentació d'en Pere Arpa, com a nou xef del restaurant Can Motes. Es tracta del restaurant de Casa Anamaria Hotel & Villas, un hotel-restaurant de 4 estrelles situat al Pla de l'Estany.

22/7/22

[#Restaurant] L'Esculapi

Avui us presento un restaurant que em va agradar molt, tant pel bon tracte que vam rebre com per la qualitat del menjar, es tracta de L'Esculapi a Sant Martí d'Empúries.

Es tracta d'un restaurant que funciona des del 1980 molt ben ubicat al centre i amb dos menjadors força amplis i una terrassa on hi ha cap encara més gent, tot i així millor reservar perquè sempre està ple, bona senyal :)

Nosaltres hi haviem anat feia temps a tastar les seves pizzes fetes al forn de pedra i amb mozzarella Fior di Latte, és a dir, que val la pena provar però ara vam fer uns entrants i un arròs caldós i així poder tastar la seva cuina més marinera.

Vam degustar diferents tapes:

- Anxoves de l'Escala