23/9/22

[#Recepta] Pastisset fred de salmó

Amb aquestes calors no ve de gust ni cuinar ni menjar res calent, així que us proposo una recepta freda que es fa en un pim pam i està bonissima!


Pastisset fred de salmó

Ingredients per a un pastisset

  • 4 llesques de pa de motlle
  • 100 gr. de salmó fumat
  • 50 gr. de crema de formatge
  • 2 fulles d'enciam
  • 1 tomàquet d'amanir mitjà
  • sal i pebre

Elaboració:

En primer lloc untem les cares de les llesques del pa amb la crema de formatge.
A continuació tallem l'enciam ben petit i el tomàquet a làmines fines i salpebrem.
En una llesca hi posem enciam trossejat i salmó i tapem amb una llesca on hi posem tomàquet i salmó i tapem amb una altra llesca on hi tornem a posar enciam i salmó i a la última hi posem només salmó, ja que ens cobrirà tot el pastisset.



Consells d'elaboració:

Jo he fet quatre pisos de pastís, però ho podeu fer amb dos o amb tres. També queda molt bé amb pa de motlle sense crosta o bé aquell italià més pla. I si teniu un xic més de temps, podeu fer un pa de pessic i emplenar-lo amb aquest farcit, us quedarà molt original i maco, ja que el podeu servir envoltat de salmó.



Valor nutricional:

Es tracta d'un plat equilibrat, ja que tenim hidrats de carboni del pa, proteïnes i greixos del formatge i del salmó, molt bons aquests per cert (omega 3). També obtenim vitamines i fibra provinents de l'enciam i el tomàquet, a més de licopè, un antioxidant que ens ajuda a ser joves.

Maridatge:

Pots realçar el plat si l'acompanyes amb un vi blanc o rosat fresc o amb una copa de cava.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario