Covica Empordà, un celler situat a Masarac, un petit poble de l'Alt Empordà envoltat de vinyes i oliveres, des del 1949 que hi podem trobar vi, entre altres productes alimentaris més personalitzats i que ofereix diferents experiències relacionades amb el vi.
Com que estem en el mes de setembre i ara ja es comença a cullir el raïm, des de Covica pots celebrar la Festa de Verema, que consisteix en anar la vinya a cullir el raïm, amb un barret de palla pel sol i un xic de most fresquet servit en porró per anar-te hidratant.
Una vegada agafat prou raïm, es torna al celler on es trepitja el raïm per tal d'extreure'n el most, tal i com es feia abans. La veritat és que és agradable la sensació de trepitjar el raïm :)
I aquí s'acaba la part pràctica, ara ve el tast dels seus productes;
- Comencem amb un vermut blanc, el Tamborí Poca Solta, on destaquen les seves notes especiades, que comencen amb vainilla i acaben amb cardamom i menta.
Un vermut dolcet, per si el negre el trobeu massa fort.
Per acompanyar el vermutet, unes olives Llepadits, marinades amb pebrot i espècies i unes olives Verdial.
I no hi poden faltar unes patates, en aquest cas, unes patates Xips Brutal.
Vam seguir amb un vi blanc "2 Cavalls" acompanyats d'un assortit d'embotits;
Uns embotits artesans de qualitat. els vam menjar amb pa de xapata que et sucaves tú mateix amb el tomàquet que et serveixen i amanit amb l'oli d'oliva verge extra Gotes d'Or, amb arbequina i picual, o l'oli d'oliva verge extra de primera premsada el Primer Raig, amb picual i hojiblanca.
I per últim vam degustar les galetes que tenen d'un elaborador artesà, un carquinyoli d'avellana i un coco que molt bé combinava amb un limoncello groc o una ratafia, la Trempera. Un licor amb l'anís i les altres herbes molt equilibrades, en boca té una entrada potent i un retrogust que convida a continuar prenent-ne, tot i que no cal que ho feu, ja que té molta graduació i puja força ;)
En resum, vam passar un matí diferent, veient des d'on neix el raïm fins on ja està envasat a punt de degustar, una experiència molt recomanable!
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario