8/9/22

Experiència Covica

Covica Empordà, un celler situat a Masarac, un petit poble de l'Alt Empordà envoltat de vinyes i oliveres, des del 1949 que hi podem trobar vi, entre altres productes alimentaris més personalitzats i que ofereix diferents experiències relacionades amb el vi.


Com que estem en el mes de setembre i ara ja es comença a cullir el raïm, des de Covica pots celebrar la Festa de Verema, que consisteix en anar la vinya a cullir el raïm, amb un barret de palla pel sol i un xic de most fresquet servit en porró per anar-te hidratant. 
Una vegada agafat prou raïm, es torna al celler on es trepitja el raïm per tal d'extreure'n el most, tal i com es feia abans. La veritat és que és agradable la sensació de trepitjar el raïm :)

I aquí s'acaba la part pràctica, ara ve el tast dels seus productes;

- Comencem amb un vermut blanc, el Tamborí Poca Solta, on destaquen les seves notes especiades, que comencen amb vainilla i acaben amb cardamom i menta.


Un vermut dolcet, per si el negre el trobeu massa fort.


Per acompanyar el vermutet, unes olives Llepadits, marinades amb pebrot i espècies i unes olives Verdial.


I no hi poden faltar unes patates, en aquest cas, unes patates Xips Brutal


El nom s'hi escau, ja que són unes patates bonissimes, tallades molt fines i ben cruixents.


I per últim una cotna gegant Bestial, nom ben posat també pel seu tamany, que permet fer-la servir com a canapè, com va ser el cas, la qual van servir amb un exquisit Tàrtar de sardina. Una tapa artesana molt bona, em va agradar molt.


Vam seguir amb un vi blanc "2 Cavalls" acompanyats d'un assortit d'embotits;



Uns embotits artesans de qualitat. els vam menjar amb pa de xapata que et sucaves tú mateix amb el tomàquet que et serveixen i amanit amb l'oli d'oliva verge extra Gotes d'Or, amb arbequina i picual, o l'oli d'oliva verge extra de primera premsada el Primer Raig, amb picual i hojiblanca. 


I per últim vam degustar les galetes que tenen d'un elaborador artesà, un carquinyoli d'avellana i un coco que molt bé combinava amb un limoncello groc o una ratafia, la Trempera. Un licor amb l'anís i les altres herbes molt equilibrades, en boca té una entrada potent i un retrogust que convida a continuar prenent-ne, tot i que no cal que ho feu, ja que té molta graduació i puja força ;)


En resum, vam passar un matí diferent, veient des d'on neix el raïm fins on ja està envasat a punt de degustar, una experiència molt recomanable!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario