24/8/22

[#Vi] @CoopEmpordalia Visita al Celler

Aquest dissabte hem anat a fer una visita al Celler Empordàlia, bé més aviat a la cooperativa de vi i oli, ja que són la unió de petits productors de la comarca de l'Empordà.

Des de moltes generacions que treballen la terra per tal d'oferir vins DO Empordà i oli d'oliva verge extra (DOP Empordà).

Precisament la visita comença a Pau, on tenen exposat l'antic molí d'oli, i a on van començar a fer oli i en continuen fent-ne amb les oliveres centenàries de l'Empordà de varietats Corivell i Argudell, que amb el toc de la Tramuntana li donen aquest caràcter diferent.  

Es tracta d'un oli afruitat i verd, molt intens. És molt complex i equilibrat, amb un toc dolç i amb matisos amargs i picants, sobretot al final.

Una vegada visitat l'antic trull, vam anar al Celler per tal de veure tot el procés de producció del vi, des que els tractors descarreguen el raïm fins que l'embotellen i l'etiqueten, a punt per consumir.


Elaboren diferents vins de ceps antics i de varietats autòctones de l'Empordà, com la garnatxa i la carinyena. 

Antiga tina de vins

Nosaltres vam gaudir d'un tast guiat d'alguns dels seus vins més representatius, acompanyats de productes de l'Empordà.


Vam començar amb;

- Daina, de garnatxa roja


Es tracta d'un vi rosat elaborat a partir d'una varietat exclusiva de la zona que li aporta lleugeresa i delicadesa


Combina bé amb plats de peix, així que el vam acompanyar amb la tapeta d'anxova de l'Escala

Vam continuar amb un blanc;

Mabre

Un vi fet amb garnatxa blanca que té una criança de tres mesos en bota de roure, fet que li proporciona unes notes lleugerament torrades, tot i ser afruitat i fresc 

Vam maridar el vi amb el formatge amb olivada, una combinació bonissima


A continuació vam tastar un negre;


Un vi de diferents varietats, garnatxa, carinyena, cabernet sauvignon, merlot i syrah.

Un vi més complex, tant d¡aroma com d'intensitat, amb un color vermell cirera, amb aromes de fruita madura, móra i cirera i tocs especiats, vainilla i torrats. És un vi ben estructurat amb llarga persistència en boca i més tànic.

Vam maridar-lo amb la botifarra negra i oliva, ja que és un vi més pensat per carns

I per acabar, un dolç;


No podiem acabar de qualssevol manera, ho havíem de fer bé, així que vam acomiadar-nos amb la seva garnatxa de solera de l'any 1947

Una garnatxa amb cos, intensa, dolça i molt agradable en boca, d'aquelles que sinó vigiles és fàcil prendre'n més del compte :)

És ideal prendre-la fresqueta i marida molt bé amb dolços però també amb formatges i foie, tal i com la vam casar nosaltres, amb una tapeta de foie amb melmelada de figues

I finalment vam tastar el seu oli, a la temperatura que toca, és a dir a 36 graus, per tal de notar tots els matisos afruitats i tocs finals més picants. Cal dir que és un oli excel·lent ideal per prendre amb tot, des d'una amanida a un bon sofregit.

Així doncs ja veieu que és una visita molt completa on visites i tastes i marides, que això també agrada, no tan sols pel fet de conèixer els productors, sinó a l'hora de saber combinar els vins a casa, no trobeu?



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario