2/8/22

[#Recepta] Coca de llimona

Aquí no li agrada la coca? No conec ningú que digui que no a un tall de coca, ja sigui de iogurt, de llimona, de xocolata, de fruits secs....

Jo us en presento una coca de llimona, molt fàcil de fer!


Ingredients
  • 200 gr. de farina
  • 3 ous mitjans
  • 130 ml de llet 
  • 30 ml. d'oli d'oliva verge extra
  • 1 suc de llimona
  • pell de llimona
  • 125 gr. de sucre
  • 1 sobre doble de gasosa


Elaboració:

En primer lloc barregem els ous amb el sucre i els muntem fins que doblin el seu volum.
A continuació hi evoquem la llet, el suc d'una llimona i la seva pell, sense parar de batre.
Finalment afegim la farina amb la gasosa i barregem bé fins que a la massa no hi hagi grumolls.
Evoquem la mescla en un moltlle rodó o allargat, amb el forn preescalfat a 180 ºC durant 30 minuts aproximadament.


Consells de degustació:

Queda una coca senzilla i ràpida de fer, però molt esponjosa i amb un gust de llimona que hi ha molt bo.
Enlloc de llimona es pot fer amb taronja o mandarina.

I encara per fer-la més bonica, al cim hi podrieu posar un glassejat fet amb sucre glassa i suc de llimona, i així té una presentació més bonica a la vegada que intensifiquem el gust cítric de la llimona.


Valor nutricional:

Aquí podem controlar els ingredients que hi posem, per exemple si la volem fer més lleugera podriem substituir el sucre per algun edulcorant apte pel forn. A més podem fer-la amb llet desnatada, tot i que aquí no és el que ens estalviem.

Maridatge:

La podem menjar amb un got de llet freda o amb un cafè i llet calent, fins i tot amb xocolata pels més llaminers. I si voleu cuidar la línia amb una infusió ;)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario