22/3/18

22a Fira del Conill a Vilafant

Aquest proper cap de setmana té lloc la 22a Fira del Conill i l'Artesania a Vilafant. Comença el dissabte dia 24 amb la "Cuina Canalla", un concurs culinàri per a nens de 8 a 16 anys, i a la tarda continua amb un showcooking per part de l'Ester Marcos, autora del llibre "La Cuina de la néta", que cuinarà un arròs de bosc, amb conill i bolets i seguidament es farà la degustació.


I el dia fort de la Fira és el diumenge on podem trobar parades variades d'artesania i alimentació i la Mostra gastronòmica del conill a la Plaça Major.

Diferents restaurants de la comarca cuinen un plat on l'ingredient principal és el conill. El preu del tiquet per a les degustacions és de 5 euros i inclou un got de vi de l'Empordà i unes postres elaborades expressament per a l'ocasió, les cues de conill.

Durant el dia també hi ha una trobada de plaques, la radio en directe, jocs i inflables per a la mainada i al final de la jornada música en directe amb "Momento Halley" i "Miquel Abras", un artista de renom i finalment un espectacle de màgia.

Un bon acabament per a un dia dedicat al conill, una carn que a vegades no tenim en conte a l'hora de cuinar i amb la qual es poden fer plats deliciosos, sinó apropeu-vos a la fira i comproveu-ho vosaltres mateixos!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

19/3/18

Pastís Red Velvet

Els qui em coneixeu ja sabeu que sóc llaminera de mena. M'encanten els pastissos, tot i que no tots tampoc ;)
 


La primera vegada que vaig veure aquest pastís em va enamorar, el seu color vermell vistós i la seva cobertura blanca el fan preciós. I a vegades les coses maques no són tan bones, però en aquest cas si.

13/3/18

.@cursasantjosep Fira del Brunyol de l'Empordà

Aquest any arriba ja la 25ª edició de la Fira del Brunyol de l'Empordà. L'Associació d'amics de Sant Josep oferirà enguany una fira molt especial, amb degustacions de brunyols de diferents pastisseries i fleques, parades d'artesania i d'alimentació, inflables pels petits, xocolatada, exhibicions de ball, havaneres i diversos concerts per a totes les edats i gustos musicals.


Les actuacions musicals seran tant  a la Plaça Triangular com a la Rambla, com a novetat. 

Si voleu veure tota la programació per no deixar-vos res podeu fer una ullada a la seva pàgina web, on trobareu el programa en pdf per a descarregar.

12/3/18

Cap i pota de vedella

Aquesta vegada us porto una recepta que va molt bé per aquest fred que ens està fent, cap i pota de vedella, altrament dit "callos". És un plat calòric que ara a l'hivern ve més de gust.


El cap i pota és el cap de vedella bullida i la pota desossada de l'animal. És bo barrejar-hi tripa de vedella. Queda un guisat gelatinós i amb un gust de xoriç molt bo, ideal per fer xup-xup.

5/3/18

.@PanaderiaObando Regañá amb codony i formatge Tête de Moine

Des que vam descobrir aquestes "regañás" artesanes de la Panadería Obando no parem de combinar-les amb ingredients diferents.


La primera vegada les vam combinar amb formatge de cabra i melmelada de raïm negre amb ametlles de Mallorca i en aquesta ocasió hem optat per codony artesà amb Tête de Moine, un formatge molt particular que ens agrada molt. Aquest  formatge és impressionant, no només pel seu gust mantegós que es fon a la boca, sinó també per la bellesa de les seves flors, les quals aconsegueixes amb la Girolle (l'aparell express per aconseguir aquesta forma de flor tan maca i característica d'aquest formatge). A casa ens agraden molt els formatges suissos i aquest és un dels nostres preferits.

2/3/18

.@turismegarrotxa Cafè Europa Restaurant

Aquest passat cap de setmana passat hem gaudit de l'Olot x 2. Com us deia una iniciativa molt bona per descobrir Olot i els seus voltants, així com la seva gastronomia.


Nosaltres hi anem des de la primera edició i enguany hem optat pel Cafè Europa, un restaurant ben cèntric, situat a la plaça d'Olot.


28/2/18

Quiche de reaprofitament

Ja fa dos anys que vaig treure el llibre de receptes d'aprofitament amb Cossetània anomenat "Cuina i Re-Aprofita" però m'agrada aportar més receptes per tal de no llençar el menjar i el bloc és una bona manera de fer-ho.

En aquest cas, he fet una quiche amb una ració de bròquil blanc bullit que va sobrar i la pastanaga, un trosset de patata i el porro del caldo. Anem a veure la recepta complerta!


26/2/18

[#Cervesa] @Mongozobeers Coconut

De nou, gràcies a Cervezas Especiales, la pàgina web que com ja hem comentat anteriorment, s'hi poden trobar cerveses molt variades i d'arreu del món, ens arriba aquesta curiosa cervesa. Ja sé que cada cop tenim més i més cerveses variades, començant per la típica clara que tothom es feia a casa i que ara ja te la venen preparada, passant per la cervesa de cannabis, la de tequila i d'arròs. 
En aquesta ocasió, ens trobem una cervesa de coco! I dono fe que el gust s'hi nota i molt!


Nom: Mongozo Coconut - The Exotic Beer

Marca: Mongozo
Tipus: Ale
Fabricant: Brouwerij Huyghe
Origen: Bèlgica
Fermentació: Baixa
Grau:  3,6%
Ingredients: Aigua, malta d'ordi, arròs, fajol, concentrat de coco, llevat, llúpol, especies.
Mida: 33cl
Web: Delirium.be