8/4/16

20ª Fira del Conill a Vilafant

Aquest cap de setmana passat ha tingut lloc a Vilafant la 20ª Fira del Conill. Enguany es va fer una jornada tècnica el dissabte al matí, on es va parlar del conill en l'àmbit de la salut, amb una xerrada d'una dietista, en el mercat, amb la baixa demanada que té malgrat ser un producte bo i també vam poder tastar-lo.


Varem provar el conill en forma d'hamburgueseta, també en pintxo, en croqueta i en costella arrebossada, que per cert era molt bona. No sempre hem de menjar el conill guisat o a la planxa.


La veritat és que a Catalunya, segons la Unió de Pagesos, mengem uns 2 kg. de conill per persona anual. Em vaig quedar sorpresa, però pensant'hi bé, si que no és una carn que la gent acostumi a cuinar. Trobo que haurem de potenciar el consum d'aquesta carn blanca, ja que és molt sana i dóna moltes opcions a la cuina que el típic guisat amb pebrot i tomàquet.


Això es demostra el diumenge en els Tastets que s'ofereixen a la Fira del Conill, on diferents restaurants de Vilafant donen a conèixer la seva proposta. Nosaltres aquest any vam tastar:


- Conill en escabetx: bona cocció del conill i amb un gust força pronunciat del vinagre, però em va agradar.

 
- Conill amb xocolata blanca i ametlla laminada amb patata violeta, del Restaurant Amiel: un guisat dolç, estrany al principi però bo, diferent


- Civet de conill, de Can Badó: una altra manera de cuinar-lo, amb una forta salsa però amb el conill ben melós



- Arrós de conill, de Can Costa: un arrós molt potent de gust i bo, sempre és un dels plats que té més èxit, almenys segons les enquestes que es van fer aquest any per conèixer els tastets que més agraden.


En aquesta edició, com a novetat hi van haver dos showcookings fets per l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà, els quals van elaborar diferents receptes a partir de la carn de conill. Ens varen donar moltes idees, com la de recuperar els escabetxos que ja es feia antigament i que ara està tant de moda, entre altres propostes molt bones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario