Aquesta vegada us porto una recepta que va molt bé per aquest fred que ens està fent, cap i pota de vedella, altrament dit "callos". És un plat calòric que ara a l'hivern ve més de gust.
El cap i pota és el cap de vedella bullida i la pota desossada de l'animal. És bo barrejar-hi tripa de vedella. Queda un guisat gelatinós i amb un gust de xoriç molt bo, ideal per fer xup-xup.
Si voleu saber-ne més, podeu llegir aquest interessant article d'en Jaume Fàbrega on explica el seu origen, així com altres curiositats.
A mi és un plat que m'agrada una mica picantó per això sempre hi posem xoriç picant o algun bitxo.
Ingredients per a 8 persones:
Comencem fregint el xoriç tallat a daus en una cassola amb oli d'oliva verge extra.
Una vegada tenim el xoriç fregit, retirem i incorporem les cebes tallades petites per a sofregir-les.
Quan tenim la ceba ben rossa hi afegim el tomàquet natural i salpebrem la mescla. Coem fins que el tomàquet es redueixi.
La tripa i el cap i pota la comprem ja cuita en una carnisseria de confiança, així estalviem el temps de coure-la. Tot i així la rentem bé i la bullim uns deu minuts amb un polsim de sal.
Una vegada bullida per tal que ens quedi ben toveta, l'afegim a la cassola amb el sofregit anterior i també una picada d'ametlla, all i julivert.
Deixem que cogui tot i aprofitem el brou de l'ebullició de la tripa i el cap i pota. Quan ja aconseguim una bona textura de la salsa, afegim el xoriç i barregem bé que s'impregnin tots els gustos.
Servim el cap i pota i tripa en plats amb unes bones llesques de pa per a poder sucar!
Consells de degustació:
En algunes regions d'Espanya, com Madrid els callos es cuinen barrejats amb cigrons.
A Catalunya no és costum, tot i que si els voleu afegir hi queden molt bons.
Nosaltres en aquesta recepta no hi hem posat pernil salat, tot i que si n'hi voleu posar també hi queda bo.
Valor nutricional:
El cap i pota i tripa no són excessivament calòrics, tenen 134 calories per cada 100 gr. El que els fa augmentar les seves calories són el xoriç, el sofregit i el pa que s'hi sol sucar.
Per tant estariem parlant d'un plat amb un alt contingut en calories i colesterol provinent tant pels callos com pel xoriç.
Amb això no us dic que no en mengeu però si que ho feu en un plat petit i ocasionalment.
El cap i pota és el cap de vedella bullida i la pota desossada de l'animal. És bo barrejar-hi tripa de vedella. Queda un guisat gelatinós i amb un gust de xoriç molt bo, ideal per fer xup-xup.
Si voleu saber-ne més, podeu llegir aquest interessant article d'en Jaume Fàbrega on explica el seu origen, així com altres curiositats.
A mi és un plat que m'agrada una mica picantó per això sempre hi posem xoriç picant o algun bitxo.
Ingredients per a 8 persones:
- 1 kg. de tripa de vedella
- 1 kg. de cap i pota
- 3 cebes mitjanes de Figueres
- all i julivert
- mig kilo de tomàquet natural
- xoriç picant magre
- 50 gr. d'ametlles torrades
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
Elaboració:
Comencem fregint el xoriç tallat a daus en una cassola amb oli d'oliva verge extra.
Una vegada tenim el xoriç fregit, retirem i incorporem les cebes tallades petites per a sofregir-les.
Quan tenim la ceba ben rossa hi afegim el tomàquet natural i salpebrem la mescla. Coem fins que el tomàquet es redueixi.
La tripa i el cap i pota la comprem ja cuita en una carnisseria de confiança, així estalviem el temps de coure-la. Tot i així la rentem bé i la bullim uns deu minuts amb un polsim de sal.
Una vegada bullida per tal que ens quedi ben toveta, l'afegim a la cassola amb el sofregit anterior i també una picada d'ametlla, all i julivert.
Deixem que cogui tot i aprofitem el brou de l'ebullició de la tripa i el cap i pota. Quan ja aconseguim una bona textura de la salsa, afegim el xoriç i barregem bé que s'impregnin tots els gustos.
Servim el cap i pota i tripa en plats amb unes bones llesques de pa per a poder sucar!
Consells de degustació:
En algunes regions d'Espanya, com Madrid els callos es cuinen barrejats amb cigrons.
A Catalunya no és costum, tot i que si els voleu afegir hi queden molt bons.
Nosaltres en aquesta recepta no hi hem posat pernil salat, tot i que si n'hi voleu posar també hi queda bo.
Valor nutricional:
El cap i pota i tripa no són excessivament calòrics, tenen 134 calories per cada 100 gr. El que els fa augmentar les seves calories són el xoriç, el sofregit i el pa que s'hi sol sucar.
Per tant estariem parlant d'un plat amb un alt contingut en calories i colesterol provinent tant pels callos com pel xoriç.
Amb això no us dic que no en mengeu però si que ho feu en un plat petit i ocasionalment.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario