Ja fa dos anys que vaig treure el llibre de receptes d'aprofitament amb Cossetània anomenat "Cuina i Re-Aprofita" però m'agrada aportar més receptes per tal de no llençar el menjar i el bloc és una bona manera de fer-ho.
En aquest cas, he fet una quiche amb una ració de bròquil blanc bullit que va sobrar i la pastanaga, un trosset de patata i el porro del caldo. Anem a veure la recepta complerta!
Ingredients per a la quiche de re-aprofitament:
Posem la base de quiche en un motlle de silicona i afegim totes les verdures, amb la nata i els ous batuts i salpebrem bé.
Posem també formatge entre la massa i al cim abans d'enfornar. Fixeu-vos que al no tenim molta quantitat de massa i per això els bordes han baixat i han quedat integrats amb els ingredients.
Coem la quiche a 200ºC amb el forn prèviament escalfat i passats uns vint minuts posem el forn en mode gratinador perquè agafi un to daurat.
Consells de degustació:
En aquesta recepta el que es tracta és d'aprofitar ingredients que ens hagin sobrat d'altres preparacions, i com que la quiche es pot fer de moltes maneres, intentarem donar-lis una bona sortida.
Pensem que el que no pot faltar a la preparació és la nata i els ous, per tant, els altres ingredients poden ser diversos.
Un ingredient que pot variar és el formatge, enlloc d'un Emmental, un Gruyère o un formatge de cabra també hi queden bons.
En aquest cas, he fet una quiche amb una ració de bròquil blanc bullit que va sobrar i la pastanaga, un trosset de patata i el porro del caldo. Anem a veure la recepta complerta!
Ingredients per a la quiche de re-aprofitament:
- 1 base fresca de massa quebrada per a quiche
- 200 ml de nata per cuinar
- bròquil bullit
- pastanaga, patata i porro del caldo
- 3 ous
- formatge Emmental
- sal i pebre
Elaboració:
Posem la base de quiche en un motlle de silicona i afegim totes les verdures, amb la nata i els ous batuts i salpebrem bé.
Posem també formatge entre la massa i al cim abans d'enfornar. Fixeu-vos que al no tenim molta quantitat de massa i per això els bordes han baixat i han quedat integrats amb els ingredients.
Coem la quiche a 200ºC amb el forn prèviament escalfat i passats uns vint minuts posem el forn en mode gratinador perquè agafi un to daurat.
Consells de degustació:
En aquesta recepta el que es tracta és d'aprofitar ingredients que ens hagin sobrat d'altres preparacions, i com que la quiche es pot fer de moltes maneres, intentarem donar-lis una bona sortida.
Pensem que el que no pot faltar a la preparació és la nata i els ous, per tant, els altres ingredients poden ser diversos.
Un ingredient que pot variar és el formatge, enlloc d'un Emmental, un Gruyère o un formatge de cabra també hi queden bons.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
M'ha agradat molt la teva proposta, Lídia! Una gran manera de reciclar la col!
ResponderEliminarPetonets,
Olga