Cada any pels voltants de finals de març, principis d'abril se celebra al poble de Vilafant una Fira dedicada al conill.
Enguany es va celebrar ahir diumenge dia 29 de març.
Al bell mig de la plaça s'instal.len parades de diferents restaurants de la zona, i ofereixen el seu plat cuinat amb conill com a producte estrella.
Per tal de provar les seves propostes pots comprar un tiquet degustació que costa 5 euros i que consisteix en 4 tastos de plats de conill a triar entre els set restaurants que hi participen, 1 tast d'arrós de conill, un de vi i un de postres que es tracta d'una cua de conill, després ho comentem.
Els restaurants que hi podem trobar són:
Nosaltres vam veure els diferents tastets que havia cuinat cada restarant i, com que no els podiem provar tots, ens vam decantar per:
Enguany es va celebrar ahir diumenge dia 29 de març.
Al bell mig de la plaça s'instal.len parades de diferents restaurants de la zona, i ofereixen el seu plat cuinat amb conill com a producte estrella.
Per tal de provar les seves propostes pots comprar un tiquet degustació que costa 5 euros i que consisteix en 4 tastos de plats de conill a triar entre els set restaurants que hi participen, 1 tast d'arrós de conill, un de vi i un de postres que es tracta d'una cua de conill, després ho comentem.
Els restaurants que hi podem trobar són:
- Can Quim
- Can Costa
- La Cantina
- Cuina 22
- L'elegància del paladar
- La Quinta Forca
- Amiel & Molins
- Mas Castellar
- Pastisseria Parc Bosch; aquests hi elaboren la famosa cua de conill
- Empordàlia; hi posa el vi, enguany un Sinols negre, un vi jove, i l'aigua
Nosaltres vam veure els diferents tastets que havia cuinat cada restarant i, com que no els podiem provar tots, ens vam decantar per:
- Conill amb regalèssia i xips de moniato, del Restaurant Amiel & Molins.
Aquest restaurant fa cuina casolana de temporada però amb un toc de modernitat que el caracteritza. En aquest cas el fet d'incorporar la regalèssia al conill va ser tot un encert, donant un molt bon gust a la salseta.
- Conill agredolç, de la Cuina 22. Aquest establiment de restauració es dedica a fer molts menús de migdia, tant per menjar allà com per emportar. Disposen de plats tradicionals i també alguns de japonesos, com ara el sushi.
Per la fira van servir una ració abundant e conill amb un marcat gust allimonat que no ens va convèncer.
- Arrós de conill, de Can Costa. Aquest restaurant és famós pels seus arrossos. L'arrós negre, l'arrós a la cassola i altres de la seva carta o el que elaboren per la fira fan que tothom els vulgui tastar. Fins i tot ja tenen un tiquet propi que et mig-convida-obliga a prova'l :)
No obstant és un tot un plaer fer-ho, sobretot quan veus aquella cassola amb l'arrós una mica caldoset encara i desprenent aquell aroma que saps que no et decebrà.
- Mandonguilles de conill amb arrós i escarxofes, de La Cantina: unes bonissimes mandonguilletes guisades amb tomàquet i escarxofes, molt ben aconseguides. Com a guarnició un arrós llarg blanc i solt.
- Conill amb dos pebrots, de Can Quim. Restaurant de caire familiar amb una extensa carta per triar, especialitzat en cuina tradicional i elaborada amb productes de primera qualitat.
A mi personalment em va agradar el seu plat de conill, amb dos pebrots, normalment me'l menjo amb un pebrot, el vermell, i aquest portava els dos ;)
I per acabar el festival de tastets hi havía uns postres típics per la ocasió: les cues de conill. Fetes per la pastisseria Parc Bosch, que ja us n'he parlat en anteriors posts, es tracta d'una massa de pasta fullada amb una espècie de confitura al seu interior. La seva importància rau en que són un producte local i com a tal reben el distintiu estrenat per la Fira de "Fet a Vilafant".
Com ells altres productors de fruites, verdures, all i oli, embotits, entre altres també participen per tal de promocionar el comerç de proximitat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario