5/9/18
3/9/18
[#Vi] @CellerMasRomeu de Palau-Saverdera
El passat dia 13 de maig, dins les "VIII Jornades de l'Empordà - El paisatge com a actiu econòmic" que s'organitzava a Palau Saverdera, vam tenir l'oportunitat de visitar un petit celler situat a la mateixa població anomenat 'Mas Romeu', o com se'l coneix al poble, "Ca l'Albert".
Es tracta d'un celler força petit i de tradició familiar, amb molt poques vinyes, potser un parell o tres d'hectàrees però de bona qualitat, amb un procés de vinificació molt manual, on tant la recollida, desbrossat i el procés de fermentació hi pesa molt més el factor "humana" que no pas procés automatitzat.
Es tracta d'un celler força petit i de tradició familiar, amb molt poques vinyes, potser un parell o tres d'hectàrees però de bona qualitat, amb un procés de vinificació molt manual, on tant la recollida, desbrossat i el procés de fermentació hi pesa molt més el factor "humana" que no pas procés automatitzat.
11/8/18
Formatge La Flor del Provençal
Ara feia dies que no feia cap post parlant dels formatges, una de les meves grans passions. Si em diguessin algun aliment sense el qual no podria passar diria que és el formatge. M'agrada tastar-ne de nous, n'hi ha tants a triar i tants a descobrir!
Avui us parlaré d'un dels formatges que elaboren a la Granja Provençal, la qual vam tenir el gust de visitar fa uns mesos, podeu veure-ho aquí.
El Provençal fa dos formatges, el Formatge curat amb ratafia volcànica, el qual és excel·lent i La Flor del Provençal.
Avui us parlaré d'un dels formatges que elaboren a la Granja Provençal, la qual vam tenir el gust de visitar fa uns mesos, podeu veure-ho aquí.
El Provençal fa dos formatges, el Formatge curat amb ratafia volcànica, el qual és excel·lent i La Flor del Provençal.
27/7/18
Palmeretes de pasta de full
Una idea per quan feu una preparació amb pasta fullada i us sobrin alguns retalls, podeu aprofitar per fer palmeretes petites. Queden molt boniques i es fan en un moment!
Nosaltres vam fer una trena de pernil dolç i formatge i amb la massa que ens va sobrar del reixat en vam fer unes palmeres petites molts bufones, anem a veure com.
Nosaltres vam fer una trena de pernil dolç i formatge i amb la massa que ens va sobrar del reixat en vam fer unes palmeres petites molts bufones, anem a veure com.
20/7/18
[#Vi] @BiblioFigueres - Tast comentat de literatura i vi
Com ja ve essent habitual, aquest any hem tingut unes noves jornades de Biblioteques amb D.O. a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.
L'edició d'enguany, la 5a, venia carregada de novetats. Com cada mes de juny, les activitats es reparteixen en diversos dies durant el mes, en aquesta ocasió, vam tenir el plaer de gaudir de 4 jornades ben diferenciades:
L'edició d'enguany, la 5a, venia carregada de novetats. Com cada mes de juny, les activitats es reparteixen en diversos dies durant el mes, en aquesta ocasió, vam tenir el plaer de gaudir de 4 jornades ben diferenciades:
Tags:
Biblioteca Fages Climent,
Celler Gerisena,
Empordàlia,
garnatxa,
garnatxa negra,
Marià Pagès,
Mas Pòlit,
merlot,
monastrell,
samsó,
sirà,
vi,
vi negre
9/7/18
.@elvermut.cat El Vermut, molt més que un bar de tapes
Un dimecres qualssevol pot convertir-se en un dia diferent, sobretot si ho fas sopant al Vermut. Un bar-restaurant de tapes on aposten per oferir un producte de prestigi. Pots trobar des d'unes braves de la casa fins a un txuletón de vaca rossa, passant per ostres, pernil de jabugo i altres delicatessen de marques selectes. Tot servit acuradament amb plats molt ben presentats i un servei molt amable per part d'en Fernando.
Hi haviem anat en una altra ocasió a degustar un dels seus vermuts.
Hi haviem anat en una altra ocasió a degustar un dels seus vermuts.
25/6/18
.@BenvingutsPages Què hem visitat?
En aquesta edició del Benvingut a Pagès 2018 ens hem decidit per visitar les explotacions del Pla de l'Estany.
Dissabte a primera hora, a les deu del matí, ja estàvem a Nous Can Llavanera. Es tracta d'una explotació familiar agrària situada a Crespià on conreen noguers i fan producció de nous.
Primerament vam iniciar la visita al camp de noguers, per veure la magnitud dels arbres i com són els seus fruits, tot just començant a créixer ara mateix, ja que les nous es recullen a finals de setembre.
Dissabte a primera hora, a les deu del matí, ja estàvem a Nous Can Llavanera. Es tracta d'una explotació familiar agrària situada a Crespià on conreen noguers i fan producció de nous.
Primerament vam iniciar la visita al camp de noguers, per veure la magnitud dels arbres i com són els seus fruits, tot just començant a créixer ara mateix, ja que les nous es recullen a finals de setembre.
Tags:
artesà,
artesana,
banyoles,
benvingut a pages,
celler,
gastronomia,
gastronomy,
iogurt,
llet,
mel,
oli,
olives,
pastís formatge,
vi,
vi negre
Suscribirse a:
Entradas (Atom)