24/2/17

Formatge Curat del Provençal amb ratafia volcànica

Tastar aquest Formatge Curat del Provençal amb ratafia volcànica és tastar una part de paisatge, com deia en Pla, una experiència volcànica al paladar, tal com ells defineixen a la seva web.


Característiques: És un formatge elaborat amb llet de vaca. De gust és intens ja que té una maduració al darrera. La seva escorça li confereix una singularitat que el fa únic en la seva categoria; està impregnada de ratafia elaborada al Volcà de la Crosa, a pocs kilòmetres d'on tenen la granja. Aquest fet li aporta una aroma molt especial i un gust particular i explosiu.

La seva pasta és més dura i trencadissa amb un gust persistent i amb un retrogust més humit.


Cal dir que la qualitat d'aquest formatge va estar reconeguda a la Fira Lactium 2015 de Vic, una fira del formatge artesà, on va guanyar el Lactium de bronze.


Consells de degustació: és un formatge per menjar com a aperitiu o postres. També acompanya molt bé el pa amb tomàquet o amanides.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. sóc moooolt fomatgera, i per la pinta que té, aquest ha de ser un bon viciiiI!!! que fort que s'hagi madurat amb ratafia no?? que bo! només es pot comprar per la zona no?

    ResponderEliminar