20/7/18

[#Vi] @BiblioFigueres - Tast comentat de literatura i vi

Com ja ve essent habitual, aquest any hem tingut unes noves jornades de Biblioteques amb D.O. a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.


L'edició d'enguany, la 5a, venia carregada de novetats. Com cada mes de juny, les activitats es reparteixen en diversos dies durant el mes, en aquesta ocasió, vam tenir el plaer de gaudir de 4 jornades ben diferenciades:


1. Fages el que Fages . 8 de juny
Per començar les jornades, ens van acompanyar el poeta Josep Pedrals recitant poesia de Fages de Climent amb l'acompanyament musical de Xavi Lloses.
Un esdeveniment certament curiós on van "musificar" els poemes del conegut escriptor empordanès.

El Celler convidat va ser el Celler Gerisena, l'antiga Cooperativa Garriguella que ha renovat tant el seu nom, com la seva imatge i ventall de vins.
Vam poder degustar 3 vins del celler:

a. Blanc de Gerisena. És un vi blanc, vinificat a partir de garnatxa blanca i en roure francès.

b. Negre de Gerisena. Es tracta d'un vi negre vinificat gairebé en la seva majoria amb garnatxa negra i una mica de cabernet sauvignon.

c. Dolç de Gerisena Àmfora. Es tracta d'un vi dolç vinificat a partir de varietat única de garnatxa negra.

2. Lectura i revelació del sabater d'Ordis . 12 de juny
L'Enric Casasses a primera vista pot semblar seriós, però quan comença a parlar i explicar-nos coses, deixa entreveure un bon sentit de l'humor. Aquest dia ens va acompanyar per fer-nos una lectura comentada de "La Balada del Sabater d'Ordis", de les Cartes Fages de Climent.

El celler convidat per aquest esdeveniment, és el Celler Mas Pòlit, un D.O. Empordà que ens va dur un parell dels seus vins:


a. Terra Indika. Es tracta d'un vi jove negre, un monovarietal de lledoner negre, amb 15 dies de maceració i emmagatzematge en dipòsit d'acer inoxidable fins al seu embotellament.



b. Mas Pòlit. És un vi negre vinificat a partir de 3 varietats de raïm: un 50% de garnatxa negra, un 30% de cabernet sauvignon i un 20% de syrah, amb 9 mesos de barrica de roure.



3. Gran reserva de l'òpera . 20 de juny
En David Puertas, músic i periodista, no només en sap un munt d'òpera, sinó que te la fa viure i t'explica amb tota riquesa de detalls el context en què es situa cadascuna i tot el que envolta la història dels seus personatges d'una manera tant apassionada, que t'hi situa realment a dins.

El celler que ens va acompanyar en aquesta agradable estona, va ser el Celler Marià Pagès, un D.O. Empordà amb una llarga tradició a la família que es remunta fins l'any 1870.

Els vins que vam tenir ocasió de provar, van ser:
a. Vinya de l'Hort. Es tracta d'un vi jove blanc, vinificat a partir d'un 80% de garnatxa blanca i un 20% de moscat.


b. Taca Negra. A continuació ens va seguir un vi negre obtingut a partir de 3 varietats, la garnatxa negra, el cabernet sauvignon i el merlot, amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès i roure americà al 50%


c. Moscat. Aquest vi dolç va ser l'escollit per finalitzar la trobada, vinificat a partir de la varietat de moscat d'Alexandria.


4. Tast comentat de literatura i vi . 26 de juny
En aquesta ocasió, vam tenir el plaer que l'actiu Olga Cercós ens recités un seguit de poesies especialment escollits i comentats per l'escriptor Miquel Martín Serra.



Per passar aquesta gratificant estona, el celler convidat aquest cop va ser el Celler Empordàlia, que ens va dur els següents vins:

1. Sinols Moscatell. Es tracta d'un vi blanc vinificat a partir de la varietat moscat d'Alexandria.


2. Empordàlia Brut Nature. Es tracta d'un escumós, vinificat a partir de lledoner roig i samsó blanc. Sensació de vi blanc al paladar. Tenen 50ha de vinyes velles.


3. Antima. Es tracta d'un vi negre vinificat a partir de garnatxa i carinyena, procedent de vinyes velles de més de 70 anys. Envellit en bóta durant uns mesos i després un any i mig més en ampolla, de graduació 14'5


Un any més, unes bones jornades que ens brinda la Biblioteca Fages de Climent de Figueres per apropar una mica més el vi i les lletres!

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario