26/6/17

Visitem la Granja El Provençal

Fa uns mesets vam tenir la oportunitat de tastar els formatges de la Granja El Provençal i vam quedar encantats, sobretot d'un d'ells, el formatge curat amb ratafia (ja us l'explicaré més extensament en un altre post). A arrel d'aquest descobriment vam pensar que ens agradaria molt poder visitar la Granja on l'elaboren juntament amb altres productes làctics. Així que l'Eva ens va obrir les portes i ens va oferir una ben complerta visita guiada amb tasts dels seus iogurts i formatges.


La Granja El Provençal està situada al terme de Riudellots de la Selva. Originàriament estaven al Mas Fàbregas i actualment s'ubiquen no massa lluny de la masia centenària.



Al capdavant de l'explotació la família Bosch Torrent treballen dia a dia alimentant i cuidant les vaques a fi d'obtenir una bona llet que servirà per a obtenir tota la gama de productes làctics que tenen; mató, quefir, iogurts, flams, pastís de formatge, crema catalana,  crema de xocolata, batut de xocolata i formatges.


L'Eva ens va ensenyar les diferents parts de la Granja, on trobem les vaques, i les diferents sales en les quals elaboren els seus productes làctics, com aquest formatge que veieu a la imatge que encara ha de madurar.


També on es fa el kèfir i els seus formatges.


I on s'etiqueten els iogurts.


També ens va mostar on es munyen les vaques, una salsa molt neta, ordenada i digitalment controlada.



Nosaltres ja vam tastar in situ tres de les varietats que tenen dels iogurts, reconeguts per cert pel segell de qualitat Lactium (Mostra de Formatges Catalans) per la seva cremositat natural, delicadesa i el seu gust suau i agradable. Concretament vam tastar el natural: la textura cremosa ens va agradar molt, de sabor boníssim i sense sucre.

Iogurt de kiwi i taronja: aquest ens va sorprendre molt agradablement, una fusió diferent, innovadora però que combina a la perfecció oferint una agradable sensació de frescor.
Cal dir que tots els seus iogurts estan elaborats amb melmelades naturals, sense conservants.


També vam tastar un iogurt amb melmelada d'avellanes: molt curiós, amb una melmelada al fons un xic més densa però que casa molt bé amb el iogurt. Una mescla original.

Altres iogurts que elaboren són: de llimona, d'aranyons, de mandarina, de maduixa, de ratafia i el natural desnatat.


I per als més llaminers tres tipus de pastís de formatge, el normal, amb poma al cim o amb xocolata.
Dono fe que per a mi és el millor pastís de formatge que mai he tastat. De gust potent i textura més densa, ens va encantar!

Si us interessa comprar alguns dels seus productes disposen d'una botiga de venta directa a les mateixes instal·lacions de la granja, les quals també podeu visitar amb reserva prèvia. L'Eva us farà una visita guiada molt bona i amb les seves corresponents explicacions i, a més, no us deixarà marxar sense tastar els seus formatges, la Flor del Provençal i el Provençal curat amb ratafia volcànica. Dues joies que no us deixaran indiferent.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario