1/8/18

.@NaranjasMirador Coca de taronja

Avui us presento una coca molt fàcil i ràpida de fer i amb un gust de taronja molt bo. De fet l'elaboració és senzilla, agafem els mateixos ingredients que per la coca típica de iogurt, la única cosa és que hi afegim el suc d'una taronja i una mica de la seva pell ratllada.



Ingredients per a la coca de taronja:

  • 3 ous
  • 1 iogurt
  • 3 parts de iogurt de farina
  • 2 parts de sucre, jo n'hi he posat una mica menys
  • mig got d'oli d'oliva verge extra
  • mig got de llet sencera
  • 1 sobre de llevat
  • el suc d'una taronja espremuda, la meva de Naranjas El Mirador
  • pell de taronja ratllada

Primer de tot escalfem el forn i anem per barrejar els ingredients. Comencem amb els ous, el sucre, l'oli, la llet i el sucre fins que quedi ben fi i anem incorporant la farina i el llevat a poc a poc i barrejant'ho molt bé fins que ens quedi una massa fina. Incorporem també el suc de la taronja i la seva pell ratllada i quan tinguem una mescla ben fina i homogènia la posem en un motlle de silicona i la fornegem durant 40' aproximadament a uns 200 ºC.


Una vegada tenim la coca feta, podem comprovar-ho amb un pinxo, si surt net està ben cuita per dins, la deixem refredar.



Truc:

Si voleu que us faci una capa com de sucre al cim,poseu la coca en un plat i emboliqueu-la amb una bossa de plàstic o film transparent quan aquesta encara tèbia.


Consells de degustació:

Podeu servir-la tal qual o posar-hi sucre glassa al cim o una mica de xocolata amb llet o negre a dins o que cobreixi.

Consell nutricional:

Aquesta coca serveix molt bé per a esmorzar amb la família, ja que acompanyada d'un cafè i llet, et serveix per començar el dia amb energia però amb greixos bons de l'oli d'oliva i amb menys sucre que un esmorzar industrial.


També es pot optar de fer-la amb edulcorants aptes per coure i no posar-hi llet i fins i tot dos ous enlloc de tres.

Una altra opció és elaborar-la amb farina integral, que servirà per regular el trànsit intestinal, a part d'aportar-nos les vitamines del gra sencer i més sacietat. A més farà que el nivell de sucre a la sang pugui de manera més gradual que si fem servir farina blanca.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. Te ha quedado un bizcocho muy rico con el zumo de naranja. El corte se ve jugoso y mu tierno.
    Besoss

    ResponderEliminar