31/5/24

[#Radio] @VisitRoses @gironafm.cat Fira de la Rosa 2024

Del 30 de maig al 2 de juny a Roses, se celebra la Fira de la Rosa, on trobem decoració de carrers, exposicions i composicions florals, espectacles al carrer i campanyes gastronòmiques.

Per exemple trobem alguns locals que han elaborat un cocktail especial per a la Fira inspirats en el món floral i de la rosa. 

Gozos Mundanos, un restaurant on es menja molt bé, amb una cuina d'avantguarda ha creat l'Scarlett Rose, fet amb clara d'ou, llima, purè de maduixa, sucre, vainilla, Puerto de Indias Gin de maduixa i menta.


La majoria són florals i ben originals i amb fruita vermella.

I també podem gaudir de tastets de roses, que són plats que se serviran a la Rambla Riera Ginjolers al vespre a partir de les 19.30 i fins les 12h. de la nit i estaran amenitzats amb música.

I si us voleu quedar a dinar teniu el Txots davant la platja, un lloc informal i amb bones vistes on poder fer tapes o carn a la brasa. I com a poble mariner altres restaurants on poder menjar peix i marisc fresc, com La Sirena, també situat al passeig i amb una qualitat excel·lent.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

25/5/24

[#Radio] @gironafm.cat Les millors pizzes d'Europa: Top Pizza Europa 2024

Avui parlarem de les millors pizzes d'Europa, segons la Guia de les millors pizzeries del món, una guia on cada any fa un top 50 de pizzeries europees. La gala d'entrega de premis que s'ha fet aquest mes de maig a Madrid on han tornat a reconèixer el talent català a l'hora de fer pizzes. Segons el 50 Top pizza hi ha tres pizzeries que cauen prop nostre;

- Sartoria Panatieri , que està en el número dos, la trobem a Barcelona a càrrec de Rafa Panatieri i Jordi Sastre, que l'any passat van quedar primers a la classificació.

Ells elaboren l'autèntica pizza napolitana, amb una bona base de pizza ben fermentada i amb bordes generosos. Una massa on es nota el seu llarg procés d'elaboració i fermentació i aleshores ells afegeixen ingredients de qualitat i amb unes combinacions molt interessants.

- La Balmesina, situada en el novè lloc, a Barcelona fa pizzes tipus napolità amb base de massa mare amb farina integral ecològica i llarga fermentació. D'aquesta manera són més digeribles, a part de molt més bones.
A més pots menjar-les al local o emportar-te-les a casa.

3/5/24

[#Radio] @gironafm.cat Fires a Figueres 2024

Ja tenim les Fires i Festes de la Santa Creu aquí, comencen aquest cap de setmana i duren fins el proper diumenge, amb la culminació del Castell de Focs.

Si voleu venir algun d'aquests dies a Figueres, sobretot el dia 1 de maig, que és el dia per excel·lència que ve la majoria de la gent, ja que és quan trobem totes les parades d'artesania, pintures i alimentació. I és aquí on podem trobar aquells formatges artesans que tan ens agraden, aquelles garapinyades acabades de fer o aquella mel que ens endolcirà les postres.

Doncs per tots aquells que vingueu m'agradaria recomanar-vos alguns restaurants per si voleu aprofitar a fer un bon àpat;

- Restaurant Dynamic: per fer un dinar informal, amb una carta molt variada de tapes i hamburgueses. Dues propostes si hi aneu, els brunyolets de parmesà i la bomba de carn. I no se us acudeixi marxar sense fer postres ja que tenen un pastís de formatge boníssim i una presentació original i diferent.


1/5/24

[#Restaurant] Hotel Duran

Feia molts de temps que voliem anar en aquest Restaurant de l'Hotel Duran, ja que és un clàssic a Figueres on s'hi menjava bé abans i continuen oferint una bona cuina.

Disposen d'un Menú Setmanal amb una excel·lent relació qualitat-preu, per 32 euros amb begudes a part i que canvien cada divendres segons els productes de temporada.

Per tant vol dir que la seva cuina es basa sempre en producte fresc i de qualitat.


Nosaltres vam anar a dinar-hi per celebrar el nostre aniversari de casament, ja en van 12, i vam quedar molt satisfets, tant amb la seva cuina com amb el servei.

El menjador del restaurant és molt ampli, amb cadires de fusta altes i taules rodones. 

El servei és atent, ja que hi ha molts cambrers pels comensals que hi ha, és a dir que en cap moment et falta res.

26/4/24

[#Restaurant] Calçotada al Tot Brasa

Fa molts de temps vam anar a un restaurant que aleshores feia poc que havien obert, el Tot Brasa i tot i que no ens va acabar de convèncer i ara li hem donat una altra oportunitat, provant la seva calçotada.

El menú de la calçotada val 35 euros i consta de tants calçots com vulguis i després una carn a la brasa, on pots triar entrecot, entre altres. Inclou pa, beguda i postres.


Jo vaig optar per el menú de cap de setmana que val 25 euros i tens diferents primers a triar, segons, postres i beguda. Les opcions no són massa atractives, però sempre trobes quelcom.

Aquell dia en els primers del menú hi ha havia un plat de cova i el que vaig demanar, sense all i julivert, perquè no m'agrada que li posin indiscriminadament a tot el marisc, el fa deslluir.

25/4/24

[#RadioGirona] @gironafm.cat Guia Sols Repsol 2024

Aquest mes de març passat s'ha celebrat a Cartagena (Múrcia) la Gala de Sols Repsol.

La Guia Repsol ja fa 45 anys que existeix i reconeix molts restaurants on val la pena fer-hi parada o anar-hi expressament si es el cas. Jo avui destacaria alguns de la província de Girona per tal que poguem gaudir de la seva gastronomia;

- L'Almadraba, situat a l'Almadraba Park hotel, fundat l'any 1969 per Josep Mercader, un dels mestres de la cuina catalana però quan ell va morir el seu gendre, en Jaume Subirós va dirigir-ho tot i ara ho segueix fent acompanyat pels seus dos fills, en Lluís i l'Albert on fan una cuina marinera, senzilla i honesta, sempre treballant amb proucte fresc.

- Els Pescadors de Llançà, el que abans havia estat una taberna marinera avui dia s'ha convertit en un restaurant molt conegut a Llançà on la segona generació, els seus fills, en Lluís i la Mª Àngels, jefes de cuina i de sala respectivament s'encarreguen de fer una cuina mar i muntanya amb matisos d'altres cultures del món. 


- Normal, a la Plaça de l'Oli, i tot i que ells es defineixen com un restaurant normal en una cantonada normal, de normal precisament no en té res. Porta el segell dels germans Roca, així que ja us podeu imaginar!

- Saó by Vicens Fajardo, un restaurant situat a Fonteta, molt singular, on en xef Vicens i la seva parella d'encarreguen d'aquest espai gastronòmic basat en forn i brasa. Ells abans regentaven el restaurant La plaça de Madremanya i ara aquí s'ha reiventat amb la seva carta creativa i dos menús degustació amb productes del mar i de l'horta. 


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

22/4/24

[#RadioGirona] @gironafm.cat Vívid, el festival del vi

El Vívid és un esdeveniment gastronòmic dedicat al món del vi. És un festival que se celebra durant tot el mes d'abril on pots trobar diferents propostes al voltant del turisme del vi. Des de tasts guiats en llocs peculiars fins a esmorzars entre vinyes i moltes d'altres interessants.

Concretament són una seixantena d'activitats que es fan a la Costa Brava, entre l'Alt i el Baix Empordà.

Tenen experiències per a famílies, per a parelles i amics i també temàtiques, sobre l'art o la música.


Jo personalment us recomanaria un esmorzar entre vinyes, per tot el que implica, per conèixer el celler i els seus vins, pel seu paisatge, per l'entorn, per gaudir dels vins acompanyats d'un bon esmorzar, fet per un xef reconegut i també maridar aquest vins. És a dir que trobo que és una activitat molt complerta on poder gaudir de tot el que implica aquest festival.

Normalment és una de les experiències que té més èxit i prova d'això és que per alguns cellers i/o xefs ja no queden entrades, així que si us ve de gust afanyeu-vos que algunes sessions encara no s'han venut.

Si voleu veure tot el calendari d'abril amb cada una de les activitats que fan, seguiu aquest enllaç.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

4/4/24

[#Recepta] Coca de poma

Les coques a casa ens agraden molt, de tots els tipus, des de la típica de iogurt fins a la més sofisticada.


És veritat que unes porten més feina que altres i normalment tendim a tenir poc temps per dedicar-hi, així que fem receptes senzilles i fàcils de fer com aquesta coca de poma que us porto avui!