25/5/24

[#Radio] @gironafm.cat Les millors pizzes d'Europa: Top Pizza Europa 2024

Avui parlarem de les millors pizzes d'Europa, segons la Guia de les millors pizzeries del món, una guia on cada any fa un top 50 de pizzeries europees. La gala d'entrega de premis que s'ha fet aquest mes de maig a Madrid on han tornat a reconèixer el talent català a l'hora de fer pizzes. Segons el 50 Top pizza hi ha tres pizzeries que cauen prop nostre;

- Sartoria Panatieri , que està en el número dos, la trobem a Barcelona a càrrec de Rafa Panatieri i Jordi Sastre, que l'any passat van quedar primers a la classificació.

Ells elaboren l'autèntica pizza napolitana, amb una bona base de pizza ben fermentada i amb bordes generosos. Una massa on es nota el seu llarg procés d'elaboració i fermentació i aleshores ells afegeixen ingredients de qualitat i amb unes combinacions molt interessants.

- La Balmesina, situada en el novè lloc, a Barcelona fa pizzes tipus napolità amb base de massa mare amb farina integral ecològica i llarga fermentació. D'aquesta manera són més digeribles, a part de molt més bones.
A més pots menjar-les al local o emportar-te-les a casa.

- Gasparic, que ocupa el lloc número trenta-vuit de la llista, una pizzeria situada a Santa Pau, un poblet petit de la Garrotxa, amb l'Eloi Torrent al capdavant que no tan sols té l'honor d'estar en el Top Pizza Europa sinó que també li han donat un premi a Want to Watch 2024, un guardó que el converteix en l'establiment revelació d'aquest any i voleu saber perquè?

Doncs perquè el seu local senzill i amb tocs moderns, situat a les afores de Santa Pau, un poblet mitjaval envoltat de natura et fa estar en calma.

La seva carta es divideix en dues categories, clàssica i amb caràcter. Entre les primeres no hi falten la Margerita, la Carbonara o les 5 formatges i alguna que incorpora algun toc autòcton com la Volcànica, que porta sobrassada. 

I a la part de pizzes amb caràcter és on hi ha més innovació. Per exemple la que va destacar en el ranking del 2023 va ser la Rocanegra, una pizza amb una base de fior di Laltte, a la que hi afegeixen crema dolça de festucs, pols de festuc, trufa i crema balsàmica de Pedro Ximenes.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario