6/9/18

.@visitfigueres 34ª Mostra del Vi de l'Empordà

Del 6 al 9 de setembre tots els amants del vi tenen una cita a la Mostra del Vi de l'Empordà a Figueres. Una mostra on diversos cellers de l'Empordà exposen els seus vins  per a degustar-los i on també fan tasts guiats explicant-ne les propietats. La Mostra s'inaugura el divendres a les 19.00 amb el pregó d'en Jair Dominguez i dura fins el diumenge a les 21h.


La Mostra té lloc a la Rambla i les cates es fan a la placeta baixa. Per a tastar els vins es compra un tiquet que val 10 euros i consta de 10 tiquets per a bescanviar pels vins i caves que tris més una copa de l'edició de la mostra, que enguany ja és la 34ª.


És un bon lloc per descobrir nous vins de la D.O. Empordà o poder beure un xic de cada i fer la teva pròpia selecció, sense haver de comprar l'ampolla sencera.

I com a novetat d'aquest any vindrà la D.O. Montsant a exposar els seus vins.

A més alguns estands també ofereixen alguna cosa per picar, com embotits, foies, productes de pastisseria, entre altres. Tot això amenitzat amb concerts i altres activitats interessants com showcookings o demostracions de cocktails amb en David Carreras.

Si voleu consultar el programa dels 4 dies ho podeu fer aquí.

Així doncs per aquells que us agradi el vi i la gastronomia ens trobem a la Mostra!

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

5/9/18

Llimonada natural

A l'estiu ve molt de gust prendre alguna beguda refrescant i què millor que una llimonada natural. Millor fugir dels refrescs que porten molt de sucre i no treuen la set. A més és una beguda molt fàcil de fer i que agrada a petits i a grans.


3/9/18

[#Vi] @CellerMasRomeu de Palau-Saverdera

El passat dia 13 de maig, dins les "VIII Jornades de l'Empordà - El paisatge com a actiu econòmic" que s'organitzava a Palau Saverdera, vam tenir l'oportunitat de visitar un petit celler situat a la mateixa població anomenat 'Mas Romeu', o com se'l coneix al poble, "Ca l'Albert".


Es tracta d'un celler força petit i de tradició familiar, amb molt poques vinyes, potser un parell o tres d'hectàrees però de bona qualitat, amb un procés de vinificació molt manual, on tant la recollida, desbrossat i el procés de fermentació hi pesa molt més el factor "humana" que no pas procés automatitzat.

11/8/18

Formatge La Flor del Provençal

Ara feia dies que no feia cap post parlant dels formatges, una de les meves grans passions. Si em diguessin algun aliment sense el qual no podria passar diria que és el formatge. M'agrada tastar-ne de nous, n'hi ha tants a triar i tants a descobrir!


Avui us parlaré d'un dels formatges que elaboren a la Granja Provençal, la qual vam tenir el gust de visitar fa uns mesos, podeu veure-ho aquí.

El Provençal fa dos formatges, el Formatge curat amb ratafia volcànica, el qual és excel·lent i La Flor del Provençal.

1/8/18

.@NaranjasMirador Coca de taronja

Avui us presento una coca molt fàcil i ràpida de fer i amb un gust de taronja molt bo. De fet l'elaboració és senzilla, agafem els mateixos ingredients que per la coca típica de iogurt, la única cosa és que hi afegim el suc d'una taronja i una mica de la seva pell ratllada.


27/7/18

Palmeretes de pasta de full

Una idea per quan feu una preparació amb pasta fullada i us sobrin alguns retalls, podeu aprofitar per fer palmeretes petites. Queden molt boniques i es fan en un moment!
 
 
Nosaltres vam fer una trena de pernil dolç i formatge i amb la massa que ens va sobrar del reixat en vam fer unes palmeres petites molts bufones, anem a veure com.

20/7/18

[#Vi] @BiblioFigueres - Tast comentat de literatura i vi

Com ja ve essent habitual, aquest any hem tingut unes noves jornades de Biblioteques amb D.O. a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.


L'edició d'enguany, la 5a, venia carregada de novetats. Com cada mes de juny, les activitats es reparteixen en diversos dies durant el mes, en aquesta ocasió, vam tenir el plaer de gaudir de 4 jornades ben diferenciades:

9/7/18

.@elvermut.cat El Vermut, molt més que un bar de tapes

Un dimecres qualssevol pot convertir-se en un dia diferent, sobretot si ho fas sopant al Vermut. Un bar-restaurant de tapes on aposten per oferir un producte de prestigi. Pots trobar des d'unes braves de la casa fins a un txuletón de vaca rossa, passant per ostres, pernil de jabugo i altres delicatessen de marques selectes. Tot servit acuradament amb plats molt ben presentats i un servei molt amable per part d'en Fernando.


Hi haviem anat en una altra ocasió a degustar un dels seus vermuts.