27/12/17

.@WeAreSORBOS Còctel de vermut

Últimament ens hem aficionat al vermut. Suposo que amb el temps gaudeixes de petits plaers que abans no hi veies el què.


Recordo de petita el meu pare bevent vermut els diumenges i ves per on ara ho faig jo. I és que el vermut dóna molt de joc, tan es pot prendre sol com acompanyat d'una coseta per picar o també barrejat amb altres begudes per suavitzar-lo.

22/12/17

.@HotelCarlemany Una estada ideal!

Pel pont de desembre no hem fet cap viatge però hem fet una escapada al costat de casa, a Girona.

Dissabte, després d'un dia intens de compres i un excel·lent dinar al Divinum ens esperava una estada a l'Hotel Carlemany. Situat al centre de Girona, és un d'aquells hotels que sempre veus però no hi havíem entrat mai, així que teníem curiositat per saber com era.


20/12/17

.@DivinumGirona Menú Gastronòmic

Li devia a la meva parella des que vam veure aquest restaurant al Joc de Cartes, el programa que fa en Marc Ribas a TV3. Així que pel seu aniversari li vaig regalar un menú al Restaurant Divinum (Girona) i no hi hem anat fins aquest passat pont. Val més tard que mai :)

Vam optar pel seu Menú Gastronòmic, que consistia en:

Oreo d'anxoves, olives negres i formatge



Piruleta de foie i caramel


Airbag de tòfona



18/12/17

.@sambucuscoop Restaurant Sambucus

Situat a dins del Mercat de Manlleu, el Restaurant Sambucus ofereix una cuina sana elaborada amb productes del seu propi hort, de proximitat, frescos i ecològics.

Tenen un menú de dilluns a divendres a 12 euros i el dissabte a 14 euros, una mica més car ja que també inclou una copa de cava.


15/12/17

Arròs amb xile xipotle i pollastre

Ens agrada el menjar mexicà i tot i que no cuinem plats picants com ells, aquesta vegada sí :)

Teníem una llauna de xiles xipotles adobats amb vinagre i ceba i alguns trossos de pollastre que ens havíem sobrat d'una altra ocasió. Així seguint la cuina de re-aprofitament del meu llibre "Cuina i Reaprofita" vam decidir donar-los sortida amb un arròs mexicà mooooooooooooolt picant!


Picava perquè estava fet amb xile xipotle, un pebrot madurat, assecat i fumat extremadament picant. Segons l'escala Scoville que es fa servir per puntuar la picor dels pebrots aquest es troba entre 10.000 i 23.000 unitats Scoville. Sort que a la recepta no vam posar-hi tot el pot, vam posar un parell de xipotles i el plat ja ens va quedar extremadament fort. És a dir que si no sou de picant, amb un xipotle en feu prou.

13/12/17

Pastissets amb kataifi i fruits secs

Avui us apropo a la cuina grega però també àrab amb aquests pastissets fets amb pasta kataifi, que són molt filets fins junts que es poden fer servir per a fer diferents receptes.


Nosaltres els hem fet dolços, amb fruits secs.

11/12/17

Formatge Gruyère AOP

És el formatge més famós de Suïssa i rep el nom del districte on prové, Gruyère, prop de Friburg. Els millors formatges es fan a les muntanyes durant l'estiu, quan les vaques pasturen pels prats alpins, ja que a l'hivern mengen fenc.


El Gruyère és un formatge de pasta premsada elaborat amb llet cuita de vaca.

La seva crosta és dura, rugosa i groguenca. La particularitat d'aquest formatge és el seu tamany, pesen entre 25 i 40 kg i calen 400 litres de llet de vaca per a la seva elaboració.

8/12/17

Tot Brasa

El restaurant Tot Brasa està situat a Girona, al Polígon Mas Xirgu. És ideal per aparcar i el restaurant és força gran, ocupant una nau entre menjador i cuina.

Trobem una cuina de brasa i dos menús, un de diari a 10 euros i un de cap de setmana a 15 euros, amb begudes a part.
Ofereixen varis primers a triar de paraula, res escrit, cosa que això no m'agrada massa perquè a mi decidir al moment no m'acaba de fer el pes. Prefereixo pensar-ho amb calma i no mentre el cambrer em mira esperant la meva resposta. Imagina si necessito temps que, després de triar el segon plat encara el vaig haver de canviar perquè no em convencia, sobretot després de veure'l a la taula del davant.