Avui us apropo a la cuina grega però també àrab amb aquests pastissets fets amb pasta kataifi, que són molt filets fins junts que es poden fer servir per a fer diferents receptes.
Nosaltres els hem fet dolços, amb fruits secs.
Ingredients:
Elaboració:
Piquem els fruits secs de forma irregular. Barregem els fruits secs amb el sucre morè i una cullerada petita de canyella. Reservem.
Preescalfem el forn a 180ºC. Fonem la mantega i comencem a desenredar la pasta kataifi. Agafem porcions petites i pinzellem amb la mantega fosa. Fem forma de nius i al seu interior hi posem la picada de fruits secs.
Els disposem en una safata apte pel forn i els pintem amb una mica de la mantega que ens queda.
Una vegada daurats els hi posem una cullerada generosa de mel i els deixem refredar.
Els podem servir calents o a temperatura ambient.
Consells de degustació:
Podem fer servir els fruits secs que més ens agradin: avellanes, panses, dàtils, entre altres.
Sinó volem afegir-hi mel al final, també podríem fer un almívar amb aroma d'azahar.
Maridatge:
Nosaltres els hem pres amb una garnatxa de l'Empordà, tot i que amb un hidromel també combinaria.
Pels abstemis amb un te amb menta i pinyons queden molt bé.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
Nosaltres els hem fet dolços, amb fruits secs.
Ingredients:
- massa Kataifi
- nous
- festucs
- ametlles
- 1 cullerada petita de canyella
- 2 cullerades de mantega
- 1 cullerada generosa de mel
Elaboració:
Piquem els fruits secs de forma irregular. Barregem els fruits secs amb el sucre morè i una cullerada petita de canyella. Reservem.
Preescalfem el forn a 180ºC. Fonem la mantega i comencem a desenredar la pasta kataifi. Agafem porcions petites i pinzellem amb la mantega fosa. Fem forma de nius i al seu interior hi posem la picada de fruits secs.
Els disposem en una safata apte pel forn i els pintem amb una mica de la mantega que ens queda.
Una vegada daurats els hi posem una cullerada generosa de mel i els deixem refredar.
Els podem servir calents o a temperatura ambient.
Consells de degustació:
Podem fer servir els fruits secs que més ens agradin: avellanes, panses, dàtils, entre altres.
Sinó volem afegir-hi mel al final, també podríem fer un almívar amb aroma d'azahar.
Maridatge:
Nosaltres els hem pres amb una garnatxa de l'Empordà, tot i que amb un hidromel també combinaria.
Pels abstemis amb un te amb menta i pinyons queden molt bé.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario