13/12/17

Pastissets amb kataifi i fruits secs

Avui us apropo a la cuina grega però també àrab amb aquests pastissets fets amb pasta kataifi, que són molt filets fins junts que es poden fer servir per a fer diferents receptes.


Nosaltres els hem fet dolços, amb fruits secs.



Ingredients:
  • massa Kataifi
  • nous
  • festucs
  • ametlles
  • 1 cullerada petita de canyella
  • 2 cullerades de mantega
  • 1 cullerada generosa de mel


Elaboració:

Piquem els fruits secs de forma irregular. Barregem els fruits secs amb el sucre morè i una cullerada petita de canyella. Reservem.

Preescalfem el forn a 180ºC. Fonem la mantega i comencem a desenredar la pasta kataifi. Agafem porcions petites i pinzellem amb la mantega fosa. Fem forma de nius i al seu interior hi posem la picada de fruits secs.

Els disposem en una safata apte pel forn i els pintem amb una mica de la mantega que ens queda.
Una vegada daurats els hi posem una cullerada generosa de mel i els deixem refredar.

Els podem servir calents o a temperatura ambient.


Consells de degustació:

Podem fer servir els fruits secs que més ens agradin: avellanes, panses, dàtils, entre altres.
Sinó volem afegir-hi mel al final, també podríem fer un almívar amb aroma d'azahar.


Maridatge:

Nosaltres els hem pres amb una garnatxa de l'Empordà, tot i que amb un hidromel també combinaria.


Pels abstemis amb un te amb menta i pinyons queden molt bé.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario